Bolest nohy za kolenem, je to trombóza?

j.b.
17. únor 2019

Dobrý den, už 7měsíců mě bolí noha za kolenem. Bolest není stála. V pátek sem byla na ortopedii a tam pani dr nic nezjistila. Nohu nateklou nemám. Mám prý zkusit cévní. Myslíte že by to mohla být tromboza? Nekouřím, beru antikoncepci a noha mě začala bolet cca čtvrtý den co jsme byli na dovolené v Bulharsku na kterou jsme jeli x hodin autem. Zadny uraz sem neměla.

maurrie
17. únor 2019

@j.b. Nevim a nechci moc strasit, ale sla bych na vysetreni. Bejvaleho skoro tchana, bolelo za kolenem, nestihl to vcas vyresit, letel do australie, tam si pak plaval v bazenu a najednou bylo zle. Jak kdyby krec, noha zacla menit barvu, sanitka. Zkouseli to jeste zachranit, ale nelepsilo se to, tak mu museli amputovat nohu. Noha odumirala a on by dostal otravu krve jinak. Myslim si, ze mu k tomu pomohl ten dlouhy let no. Takze jdi proste za obvodackou, da ti zadanku s nekam se objednej.

sister05
17. únor 2019

A než se podaří zajistit termín, preventivně bych si koupila stahovací puncochy a brala Detralex 2tbl denně

j.b.
autor
17. únor 2019

@sister05 A mám radši vysadit tu antikoncepci?

sister05
17. únor 2019

@j.b. to nevím, jestli ji bereš už x let, tak asi ne. Nejsem lékař. Nemusí to být nutně trombóza, třeba jen křečové žíly 👍👌

marketa1218
17. únor 2019

Trombóza není žádná legrace, já jí měla před 9 lety zřejmě z antikoncepce, také mě nejdřív napuchala oblast za kolenem, ale bylo to rychlé během víkendu natekla celá noha a já jela sanitou do HK rovnou na jip, kapačky a tromboliza, nakonec noha v pořádku, ale dalo to zabrat, pichala jsem si injekci na redeni krve a brala warfarin možná půl roku, bylo to hodně náročné. Také jsem nekourila, žádný úraz.. být vámi tu antikoncepce vysadim a hodně pijte, ať se krev ředí.

marketa1218
17. únor 2019

Ale třeba to tromboza nebude, nevim..

listopadka1
17. únor 2019

Měla jsem trombózu teď o Vánocích, s tím bys sedm měsíců nevydržela. Jedním z hlavních příznaků je otok, já měla nohu jak konev, nemohla jsem vůbec ohnout koleno, a bolest byla příšerná, zprvu to bolelo jen při doteku, pak už neustále. A bylo to rychlý, jeden den ráno jsem měla nohu trochu bolavou a ztuhlou, do večera jsem kulhala, druhý den už jsem jela. Nechali si mě v nemocnici, asi 14 dní jsem vůbec nemohla chodit, pak jak se to rozpustilo a opadl otok, tak se to zlepšilo. Teď musím nosit kompresní punčochu a beru léky na ředění krve.
Jestli jste byla u ortopeda, ten by trombózu poznal, případně poslal na UZ. Zajděte na to cévní a uvidíte, ale podle mě to tromb nebude. Může to být Bakerova pseudocysta, to je taková vychlípenina chrupavky, která se naplňuje tekutinou, občas praskne, tekutina se vylije a pak se to naplňuje znova - to způsobuje střídavou bolest v koleni, horší ohebnost, ale nic se s tím nedělá. Zjistí UZ.

simdan
17. únor 2019

Trombóza tak dlouho bolest to nebude, dost to bolí a bolest trvá třeba týden, ale dost, takže si myslím, že to bude něco jiného 😉

merope
17. únor 2019

Občas pobolívají křečové žíly a ty nad kolenem nejsou vidět. Cévní je určitě dobré minimálně pro vyloučení.

kos_atka
19. únor 2019

Mám za sebou dvě Při jedné jsem se nemohla ani postavit na nohu,šla jsem to řešit hned druhy den U druhé to byla známa bolest a šla jsem radši hned. 7mesicu mi na trombozu přijde dlouho,to už bys dávno měla velký problem Ale být tebou jedu regulérně na urgentní do nemocnice,poznají to hned Budeš mít klid Tromboza není žádná sranda a já měla opravdu jen malinkate Jakmile se sražena krev uvolní,je to o hodně velký pruser a pokud te to začlo bolet po cestování,je možné ze tam je nějaký zánět Muže to být i nějaký vaz, ale být tebou to řeším co nejdříve U antikoncepce záleží jestli mas nizkohormonalni Já ji brala dlouho,měla jsem opravdu velmi jemnou,ale po te druhé tromboze jsem ji vysadila na doporučení lékaře

anavie
28. pro 2022

@maurrie dobry den, mam podobny problem, uz 8 mes bolesti za kolenem, u ortopeda magneticka a cievne vysetrenie ok…mozem sa opytat, preco mu odumierala noha ? Kvoli tromboze?

anavie
28. pro 2022

@j.b. Dobry den, presla vam bolest ? Som na tom rovnako, bolesti uz 8 mes a na nic sa neprislo. Dakujem

j.b.
autor
29. pro 2022

@anavie byla to Bakerova cysta

anavie
3. bře 2023

@maurrie dobry den, mozem sa opytat mal trombozu ? Mam podobne problemy, bolesti pod kolenom uz 8 mesiacov