Bolest po ruptuře II. stupně 10 týdnů po porodu

ivcacekb
18. srp 2013

Malému bude 10 týdnů, nebyla jsem nastřižená, ruptura II. stupně, dost stehů nahoru, dolů i vevnitř. Menstruaci mám už druhou od porodu-zatím pravidelně, dle gynekologa mám tělo krásně nastartované (vyšetření ultrazvukem zevnitř pro mě bylo ale dost bolestivé, přikládala jsem to ještě stavům po porodu). "Dole"mě to pořád ale tak divně bolí, stačí, když si sednu na wc, prostě to není pořád ono. ☹ Stalo se vám to taky a pomohlo něco?

sheeni123
20. srp 2013

Měla jsem rupturu III.stupně po prvním porodu, zašitá vnitně, venku, hodně, všude. Zahojilo se mi to docela rychle, při sezení mě to ani moc nebolelo, ale při sexu ještě hodně dlouho...trvalo to asi půl roku, než se to dalo do pořáku. Po druhém porodu jsem byla taky hodně šitá, ještě se mi stehy rozjely a přešívaly mi to, měla jsem s tím problémy dobré tři měsíce...nemohla jsem vůbec sedět, ani dlouho stát, ležet, pořád to táhlo... Ale nakonec se to spravilo. Jestli doktor řekl, že se to hojí, tak to chce čas. Moje gynekoložka mi řekla, že ta tkán dole, že to prostě trvá déle, než se to upraví... Nic jsem si na to nedávala - kromě masti na hojení jizev - nakonec to bolet přestalo...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru