Bolest v krku. Co proti tomu ještě brát?

kikina0033
6. zář 2020

Zdravím, jdu si jen pro radu, bolí mě opět v krku což je pokaždé když se nějak venku ochladí počasí a začíná zima, takže u mě klasika 😅 chtěla jsem se jen zeptat kromě septofort, který beru teď, mohu brát i jiné nějaké aktibuotika zároveň i s tím septofortem? 🙂 Bolí mě v krku kdyby mi tam někdo řezal žiletkou ale chtěla bych tomu co nejdřív pomoci protože si kvůli tomu nevychutnám jídlo tak jak bych měla, tak si jen jdu pro radu co bych mohla, cucací bonbóny z obchodu nechci protože cítím že mi to ten krk vysušuje, tak spíš nějaký antibiotika co bych mohla zároveň i s tím septofortem, děkuji za přečtení až semka 😅😊🙃🙂

neomenia
6. zář 2020

@kikina0033 antibiotika ti predepise jen lékař, pokud bude mit podezření na bakteriální infekci. Takže zítra k lékaři, pokud je to tak zlé.

eva118
6. zář 2020

Pro antibiotika k doktorovi a pokud tě hodně řeže v krku, je výborný Tantum Verde, znecitlivuje a desinfikuje.

hojda
6. zář 2020

Můžeš si také v lékárně koupit crp test a udělat si ho doma, abys věděla, zda jít k lékaři pro atb (měl by ti tedy udělat crp i lékař před atb.) Jinak chválí to Tantum. Přírodní atb je třeba česnek, někdo kloktá i coloidní stříbro (ale něco si k tomu učitě přečti, než se do toho případně pustíš). Kamarádka nedá dopustit na kurkumu s medem.

popelka1984
6. zář 2020

Zkuste si kloktat slanou vodu (obyč kuch. sůl a vlažná voda), třeba to drobet pomůže, kurkuma je taky dobrá

martt
7. zář 2020

Na bolesti v krku je dobre kloktat šalvějové kloktadlo a pokud sneses tak vykloktat slivovici. Působí antivirově i antibakteriálně.

janule1940
7. zář 2020

Pokud nekojis ani nejsi těhotná,doporucuji Jox sprej do krku.Je to teda hnus,musis to striknout přímo na mandle,ale mě to už 2x zachránilo.na pohotovosti mi předepsali antibiotika,protoze jsem na mandlich měla bile cepy,fakt to bolelo,no hrůza.ale chtěla jsem ještě den počkat,než zacnu antibiotika brát,stříkala jsem ten Jox a druhy den zabral.

terla
7. zář 2020

My máme vždy doma Šalvějové pastylky od Dr. Mullera, ten nám vždy zabere. No a nedám dopustit v sychravých dnech na zázvorový čaj s citronem.

levandule_k
7. zář 2020

Já jsem na krk taky citlivá, vadí mi, když mě ofoukne, jako prevenci používám šátky a šály, krk je v teple a já jsem vysmátá 🙂 Mně zabírá na krk popíjení Vincentky, krásně hydratuje sliznici, takže to pak tak neřeže, dále si k tomu vařím bylinkové čaje nebo zázvorový čaj a někdy používám i běžné pastilky z lékárny Strepsils, Tantum Verde.

xenie131
7. zář 2020

doporucuju tamtum verde vonbony nebo sprej do krku. ale ten mensi. je ucinejsi. taky kloktat salvej. kupuji v lekarne. jmenuje se to florsalmin. a super za me