Bolest zubu přechází do hlavy a krku

verudany
27. čer 2019

Zdravím. Po porodu se mi zlomil zub a nedávno začal nesnesitelně bolet. K zubaři už objednaná jsem. Ale poslední dva dny mě už tolik nebolí zub, ale práva půlka hlavy, tváře, ucha a jde to až do krku. Je to taková nepříjemná bodavá bolest. Dnes jsem kvůli tomu vůbec nespala. Měla jste to některá? Je to od toho zubu a bude stačit ho vytrhnout nebo?

priefi
27. čer 2019

@verudany nejspis je chytnuty nerv, zalezi, v jakem stavu je zub a ktery je to zub. Mi treba zubar vyvrtal 7 horni a zjistil, ze zub je v dezolatnim stavu a spatne dostupny a tak se ho rozhodl vytrhnkut (umrtvit a zaplnit taky nabidnul, ale rikal, ze tomu nedava sanci, ze nejspis se bude i pak muset vytrhnout), pri tom trhani mi rupla 6, vice jak polovina zubu pryc a tu se snazil zachranit. Ted tam mam plombu, ale pujde na zbrouseni a korunku. Pokud bys volila umrtveni a vyplneni, tak pocitej i s tim, ze to nebude zadarmo.

anakolut
27. čer 2019

@verudany bála bych se, jestli to není zánět dřeně. Šla bych hned jako akutní a těhotnou k tomu Že vzít musí. Měla jsem v těhotenství taky a moje bývalá Dr. To nepoznala, musela jsem na pohotovost. Jela bych hned k Dr.

priefi
27. čer 2019

@verudany a jinak souhlasím s @anakolut , zubař by Tě měl vzít jako akut. Já jsem hned hlásila, že jsem kojící a že bolesti nemůžu spát (doslova, co 10 min jsem dělala výplach, aby mě to přestalo na chvíli bolet, brufen nezabíral, trápila jsem se 3 dny a 3 noci s tím, že tu poslední noc jsem nezamouřila oka). Kdybychom neměli tehdy auto v servise, tak valime na pohotovost, ale tak s kojícím mimčem se vláčet x km autobusem/vlakem + mhd někam na pohotovost, to jsem to raději vytrpěla. Zubař mě vzal obratem, v 8 jsem volala, v 9 jsem byla ošetřena.

zrzeckas
27. čer 2019

Ja vyplachovala salvejem a me to velice pomohlo a to jsem mela otevrany zub a zanet... Udely se me boule na dasni na proti toho zubu i (bolestive) a bolela me cela pulka zubu.... Salvej me pomahal velice, sem tam paralen.... Ted me ceka korunka