Boulička v levém ušním lalůčku. Máte zkušenost?

hotblood
30. kvě 2023

Máte někdo zkušenost.? U sebe jsem na to narazila vůbec poprvé v životě. Včera jsem si nahmatala bouličku o velikosti cca asi půl centimetru v levém ušním lalůčku. V podstatě úplnou náhodou, když mě svědilo ucho. V podstatě. Když mám sluchátka. Tak je to citlivý. Po určité chvilce. Mám práci při rodičovské dovolené a ta vyžaduje mít sluchátka. Když se to pokouším jemně "zmáčknout" ne úplně. Tak je to též citlivý. Náušnice nenosím. Mám to oznámit doktorce hned nebo až k ní půjdu.? Jdu skrz něco jiného k ní na začátku června. Předem děkuji za vaše reakce.

sandrabodyova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
cilkat
30. kvě 2023

Mívala jsem prostě "vnitřní beďary" právě v ušním lalůčku. byla to zanícená "pevná kulička"- tak 2 mm "jádro" + otok kolem. ... obvykle to dost bolelo na dotek, nesnášelo tlak a obvykle to do pár dní (týden zhruba) zmizelo bez nějakých následků. Jestli je to to samé, netuším.

palja
30. kvě 2023

@hotblood někdy mám to samé jak píše
@cilkat a vždycky si to vymačnu, zdesinfikuju a mám klid. Manžel to mívá taky. Poznám to, že to vždycky bolí, že to není nic vážného.

milujtatumilujmamu
30. kvě 2023

@hotblood být tebou tak bych zkusila jít na ušní nebo nejdřív tam zavolat a zeptat se co by to mohlo být 🙂 uvidíš sama 😉nic podobného se mi nestalo ale zkus

hotblood
autor
31. kvě 2023

@milujtatumilujmamu Byla jsem už u mojí doktorky. Vyfasovala jsem žádanku na chirurgii k případnému odstranění. No, ale říkala, že nemám zatím objednávat, že to mám zatím sledovat. Zda se to vstřebá do pár dní. Nebo případně bude zvětšovat. Mám jí dát vědět. Dnes to mám teprve třetí den. Tak uvidím. Ve zprávě mám napsaný, že by to mohl být klasický atherom cca 3x3mm. No, ale je právě v tak blbým místě, že si není jistá. Tak snad jak se to objevilo. Tak i samo zmizí. Pokud tomu tak je. Tak by to mělo zmizet prý do týdne, až čtrnácti dnů. Tak snad jo.

hotblood
autor
31. kvě 2023

@cilkat Uvidím. Snad to zmizí.👍

hotblood
autor
31. kvě 2023

@palja No. Vymáčknout to nemůžu. To by mi ani nešlo, jak je to citlivý a tvrdý. Doufám, že to zmizí.

annk4
31. kvě 2023

Občas se mi to taky udělá, pomáhá to napařit pytlikem bylinkoveho čaje, pokud je to několikátý den, je šance, ze to praskne samo bez mačkání. Ještě je dobra věc peroxidova mast, ta tyhle sragory a bedary vysusi 😀 ale odbarvuje, bacha. Stojí asi stovku.

hotblood
autor
1. čer 2023

@annk4 No. Dneska je to čtvrtý den. Co to tam mám.