Brnění rukou po porodu, měly jste něco podobného?

piskac
13. lis 2013

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda některá neměla něco podobného, po prvnim porodu mě v noci brněla ruka, někdy obě, byla to bolest, že mě to i vzbudilo, šla jsem k dr. ta mi dávala inj. vit. B a ještě nějaké tablety, to už si nepatuji,moc to nepomohlo, karpální tunel velmi slabý, pak jsem přestala kojit a samo to přešlo, teď mám měsíc a půl po druhém porodu, kojim a je to tu zas, brnění rukou, zejm. pravé, nejvíc namáhané, bolest od lokte k prstům, zajímá mě, zda některá neněla něco podobného a jak to řešila, možná je to jen nedostatek nějakého vit. nebo magnesia...nevim, děkuji za rady.

labutka1980
13. lis 2013

Ahoj, mám to podobné, synovi je rok a 3/4 a ještě kojím, ruce mě bolí občas, více také ta více namáhaná. Mívám to horší v dny kdy jsem celkově unavenější. Dr. mi poradila mít ruku co nejvíce narovnanou (v zápěstí) a v klidu (to je ale samozřejmě těžké zařídit) a doporučila mi mast Karitol, či jakoukoliv jinou podobnou (s kaštanem, kostivalem apod.). Užívám hořčík, myslím, že může jedině pomoci (vzhledem k délce kojení a únavě mi bylo doporučeno ho radši doplňovat i tabletami).

bbn
13. lis 2013

@piskac mě se to občas taky objeví a to nekojím a od posledního porodu jsou to téměř 2 roky. Jediné co mi na to pomáhá je při usínání ruku zkroutit do takové pozice, kde to nebolí a tak usnout. Ráno mám po problému. Objevuje se to tak jednou za 3 měsíce. Nikdy jsem nepátrala po tom, co to je, ale pravděpodobně hodně namáhaný karpální tunel. Proto mi možná pomáhá ta zkroucená poloha ruky v noci, karpál se tím uvolní ......?

lenicka07
13. lis 2013

@piskac příznaky vypadají na syndrom karpálního tunelu, asi z přetěžování ruky. Nepíšete v jaké poloze kojíte, pokud je to možné změňte polohu nebo si zkuste pořídit kojicí polštář, prostě cokoliv abyste rukám ulevila (já nejraději kojím v leže). Na tuto nemoc nic moc nepomáhá, nejvíc účinné je odstranit to přetěžování.

evaviki
13. lis 2013

nebo taky krcni pater.. zalezi na poloze kojeni.. chtelo by to neurologa/ortopeda, at reknou co to je.. pak se s tim da neco delat..

blanka.k
14. lis 2013

@piskac skončila jsem s bolavou rukou v nemocnici na ortopedii, už nevím,jak to bylo přesně diagnostikováno, ale taky napřed brnění, pak po několika týdnech už šílená bolest, hlavně v zápěstí., vydržela jsem to pár měsíců..a když sjem řekla, že kojím (kvůli lékům), tak se sestřička smála, že další kojící (já ale kojila vleže kvůli problematické jizvě po CS), že mám přetaženou pravou ruku, jak zvedám dítko, jak se snažím pod něj dát ruku a fixovat mu hlavičku, tak tu ruku přetěžuju (syn měl v té době 5m, skoro 9kg! ), měla jsem zánět šlach, dostala sjem nějaké léky, mastičky, že by to prý jinak dali do ortézy,ale kvůli zvedání dítěte to nepůjde..... jak už byl větší a mohl se zvadat klasicky, chytnout "pod pažema" kolem hrudníku a obě ruce se zapojovaly stejně, tak to zmizelo.