Buzení devítiměsíčního po hodině - příčina

jenny91
21. říj 2018

Ahoj, prosím o radu. Synek se mi teď budí v noci každou hodinu, někdy dvě. Uspává se pak u kojení, ale myslím, že se budí z jiné příčiny. Teď jsme spali jednou u mých rodičů a úplně nádherně spinkal od deseti večer do půl šesté ráno v kuse. Z toho soudím, že to buzení musí mít nějakou vnější příčinu, ale nemůžu na ni přijít :( Nenapadá někoho prosím něco? Zkusila jsem ho dát do vyhřátější místnosti, protože rodiče mají v paneláku tepleji, ale tím to asi nebylo, protože buzení po hodině se nám i tak vrátilo.

urtica
21. říj 2018

Mohly by to být zuby...

chumlee71
21. říj 2018

@jenny91 ahoj jestli můžu tak se přidám a počkám si na radu taky se mi budí po hodině 😑

ev.ka
21. říj 2018

A doma spí kde? Ve své postýlce? Třeba je to separační úzkosti, která začíná vetsinou v 8m. Děti se přesvědčují, že máma je na blízku. Může pomoci prirazit postylku k vaší posteli, případně spaní přímo s vámi. U rodičů to mohla být náhoda, nebo byl víc unavený ze zážitků z výletu. Případně třeba spal vám blíž než doma?

jenny91
autor
21. říj 2018

@ev.ka Spíme spolu v posteli skoro od narození a u rodičů to bylo stejně. Nedávno jsem řešila naopak, jestli ho třeba nebudím v noci já, když se třeba převalím, ale když jsem šla do jiné místnosti, bylo to úplně stejné. Trochu se bojím, že to vážně bylo třeba tou únavou - už jsem se začala těšit, že se to třeba zlepšuje...

jenny91
autor
21. říj 2018

@urtica No už to má třeba měsíc a pořád se nic nového neklube. Naopak když mu první zoubky rostly, spánek byl v pohodě.

urtica
21. říj 2018

@jenny91 My jsme taková období mívali až do dceřiných dvou let, nikdy jsme s jistotou nevystopovali, co to bylo...může to být spousta věcí - rychlejší dozrávání nervové soustavy, to co psala @ev.ka, zuby, hodně zážitků ten den atd., úplně se to srovnalo až po tom druhém roce života...jinak k těm zubům - ony se mohou klubat i víc než měsíc a nemusí být nic vidět, ale dásně mohou i tak zlobit.

ropetra
21. říj 2018

Mala mi spavala celou noc. Ted se budi i 3krat za noc. Zkousela ksem ji dat jinam postylku, zatopit v mistnosti, vyvetrat pred spanim a je to porad to same. U nas to bude asi separacni úzkost. Ale ja jsem rano uplne vystavena. Nez v noci zabere, tak je to tak na hodinu ji chovat a uz to nedavam. No ale asi nam nezbyva, nez vydrzet to.

urtica
21. říj 2018

@ropetra je to hodně vyčerpávající...pokud to jde, tak alespoň o víkendu požádat o pomoc muže a zkusit se dospat, případně babičky apod.

jenny91
autor
21. říj 2018

@ropetra Nám se to taky zhoršilo nedávno. I předtím se teda tak třikrát vzbudil, což mi moc nevadilo, protože usne skoro hnedka. Ale i když je to uspávání na pár minut, tak jak teď spím maximálně hodinu v kuse, tak mě to taky vyčerpává. Ještě mám teď v plánu vyzkoušet pár dalších "změn", ale nějak přestávám doufat...

bayt
21. říj 2018

@jenny91 Prcek se takto budí pokaždé, když mu začíná rašit zoubek. Trvá to tak ty čtyři dny a pak se to zase lepší, když se prořeže.

bayt
21. říj 2018

Jo a třeba první zoubky byly v pohodě celkem, i druhé, nejvíc se natrápil, když to rostlo potřetí, tak je to asi různé...

lenkajan
21. říj 2018

Mně se takhle budil mrňous od 5. do 7. měsíce každou noc. Vstávala jsem a kojila skoro každou hodinu, protože jinak prostě neusnul. Kamarádka mi poradila, aby spal několik nocí s tatínkem v pokoji. A pomohlo to...vstává teď většinou jednou až dvakrát za noc.