Byli jste s dítětem na vyříznutí ječného/vlčího zrna?

patty1
6. zář 2014

Ahoj maminky, moje 3letá dcera má už rok bouličku na horním víčku, prý ječné, ale spíše vlčí zrno. U oční jsme byli několikrát, kapali i mazali několik druhů kapek a mastí, ale víceméně se to zapouzdřilo, zmenšilo a jen při nějakých infektech, rýmě se to zvětší a zčervená. Měli bychom jít na odstranění zřejmě s narkozou, byli jste na tom někdo se svými dětmi..? Jak to děti snášely a jak to probíhalo a co potom? Děkuji za jakékoli zkušenosti.

patty1
autor
7. zář 2014

Ahojky, nebyl by tu nekdo, kdo to s ditetem absolvoval? Diky.

eddithh
7. zář 2014

ahoj, absolvovaly jsme to s dcerou ve 2-3 letech. měla jich několik, následovaly chronické záněty oční rohovky. Pak jsme se dostaly na dětskou oční kliniku do Brna, kde mi dceru vyléčily a řekli, že operace nebyla nutná. Bylo to fakt šílené.. nejdřív doporučuji obejít opravdu specialisty. Já situaci řešila v Litomyšli, která je vyhlášená.. přesto Brno je skutečně někde jinde. Doporučuji se obrátit nejdříve tam.

patty1
autor
7. zář 2014

@eddithh Teda, a to měla pravě toto ječné zrno? nebo něco vážnějšího? Nevzpomněla by sis prosím na jméno té oční kliniky, určitě je toho v Brně víc. Máme to dost z ruky, ale to samozřejmě nevadí, zajeli bychom tam. Díky.

spagatice
7. zář 2014

Můj syn měl ječné zrno. Léčili jsme to půl roku a spíš se zhoršovalo. Vyřízli mu to a od té doby máme klid 😉 . Od operace už uběhly dva roky.
Míša brečel před i po operaci. Na sál jsem s ním jít nemohla, ale jinak jsem byli pořád spolu. Po operaci jsme museli asi dvě hodiny být na pooperačním. Tam brečel většinou taky, protože nechtěl mít obvaz. Nakonec se uklidnil. Pár měsíců měl strach z doktorů. Ale to všechno přešlo a špatné vzpomínky na to nemá.

eddithh
8. zář 2014

Dcera mela to "vlčí". Zapouzdrene. V Brne v Cernopolni nemocnici. Jukni do vyhledavace. Detska ocni klinika. Opravdu mi dceri zachranili oci vzhledem k chronic.zanetum rohovky, ktere mela stale dokola a zhorsuji v pripade neleceni zrak, ze o nej muze i prijit. Jezdila jsem u zanetu na kontrolu kazdy den cca 80km. Ale co by člověk v tuto chvili neudelal.. to je bez diskuze