Časté chození na stolici. Měla bych to nějak řešit?

24. led 2021

Zdravím všechny,
vím, že to je trochu „nechutné“ téma, ale doufám, že najdu někoho se stejným problémem, i když podle mě to problém není.
Denně chodí na záchod, na velkou, 2×-3× denně a to bez ohledu na to, co sním a vypiju. Četnost stolic se odvíjí akorát od množství přijatého jídla. Podle mého manžela i mé rodiny to není normální. Říkají mi to už dlouho s tím, že si mám zajít k doktoru, protože oni chodí třeba jednou za dva dny i déle (což spíš není zdravé podle mě). Už mi to leze na nervy a zároveň i vrtá hlavou jestli bych to tedy skutečně neměla řešit, ale nevím jestli na to vůbec mám odvahu a i když vím, že doktor je zvyklý přesto se stydím.
Jinak bych ještě doplnila, že to takhle nemám odjakživa, ale nevím už od jaké doby chodím takhle často, ale bude to už dlouho. Jsem 6 let po operaci žlučníku a mám celkově citlivější trávení, hodně jídel mě nadýmání nebo mi způsobují nevolnosti. Myslíte, že bych to přeci jen měla nějak řešit?

jakreb
24. led 2021

Zdravé a optimalne je chodit 1x za deň. U niekoho 1x za 2dni ak je to pravidlo nie je problém. Ak chodis castejsie denne ako pises treba odsledovať stravu co to môže zposobit. Ja napr.denne chodim rano okolo 5.00 a potom este aj neskôr. Ale pravidelne a beriem to ako normalne.

atisak
24. led 2021

Doma jdu i pětkrát denně. Když jsem někde mimo domov, tak 1-2 denně. Nemyslela jsem si, že je to problém.

terezia10
24. led 2021

Je to úplně normální ja si nedokážu představit nechodit každý den

alen23
24. led 2021

Mám to podobně a nikdo to doma neřeší. 😁a teda ani já. 😊

camelinka
24. led 2021

Ze mne uz si v praci delaji srandu, ze se ze vseho po..... Obzvlast kazdy obed "dobiham", tak uz rikavam, ze se me tam asi snazi otravit 😀.
Cetla sem o nejakym gastroblabla reflexu, a docela mi to sedi. Resit to nebudu, aspon clovek nepribira, kdyz je imrvere vys.... z podoby 🤔😎

marketanova
24. led 2021

Myslím, že je dobré detoxikovat organismus a brát třeba brusinky nebo aloe vera a přírodní doplňky stravy.