Chladová kopřivka. Zkušenosti? Dá se tomu předcházet?

codal
28. zář 2020

Za posledních 14 dní se mi dvakrát stalo, že jak se prudce ochladilo (cca na 8 stupňů), tak jsem šla s dětmi ven na zahradu (měla jsem jen elasťáky) a najednou jsem cítila svědění na stehnech. Po návratu domů jsem zjistila, že je mám úplně osypaná, slité fleky, hrozně svědily, po půl hodině to přešlo a do dvou hodin fleky zmizely. Teď se mi to stalo znovu, jak bylo chladno, mrholilo, foukal vítr (cca 6 stupňů, já si vzala dokonce zateplené šusťáky) a stejná situace, hrozné svědění, hlavně, když jsem přišla domů a svlékla jsem se. Zase to rychle odeznělo.Na netu jsem našla, že je to alergie na chlad. Máte někdo zkušenost, dá se tomu předcházet? Jako co budu dělat v zimě, když ani zateplené kalhoty nepomáhají? Já bydlím na horách🤦, stalo se mi to letos poprvé.Vzdycky jsem teda stehna a zadek měla jako led v zimě, ale tohle neznám.Nejaka ráda?

tasimia
28. zář 2020

@codal měla jsem to taky z elastaku ;)

codal
autor
28. zář 2020

@tasimia mně se to pak stalo i v těch zateplených kalhotách, který mám normálně na zimu 🤦

tasimia
28. zář 2020

Tak pod zateplené kalhoty nějaké strample. A jak přijdeš rychle do teplé vody vyhrát se, fleky zmizí.

codal
autor
28. zář 2020

@tasimia budu si muset pod to ještě něco brát.. ono to naštěstí rychle zmizelo, ale celou procházku jsem se odrbávala a když jsem přišla domů, tak jsem se malé zbláznila, to bylo tak nepříjemný 🤦..

tasimia
28. zář 2020

@codal ju mi se to dělá na kolenou a lýtkách.. tepla voda mi většinou pomůže..

amazonkajanik
28. zář 2020

@codal zkus se vyvarovat syntetickeho materiálu,viz elastaly. Zateplení kalhot bývá fleec,což je taky syntetika a mazat nohy něčím mastnejsim 😉