Chřipka 7 dní. Je to ještě v pořádku?

ronja55
11. únor 2023

Hezký den, dcera 3 roky má od neděle horečky, rýmu, kašel a průjem. Čtyři dny měla skoro 40, tak jsme šli ve čtvrtek k doktorce. Ta jí poslechla, koukla do krku a řekla že je to chřipka. Že mám dál srážet teplotu a má odpočívat. Stav se ale stále nezlepšil, dcera od té neděle stále jen spí, skoro týden nic nejedla, jen pije. Má šílený průjem, jde z ní jen voda. Stále si ztěžuje na bolest hlavy a břicha. Teploty má od 38 do 39,5. Už jsem fakt zoufalá, bojím se aby to nebylo něco jiného, doktorka jí nedělala ani CRP. Může to být opravdu jen ta chřipka a jak dlouho to ještě může trvat? Dcera už je fakt úplně vyčerpaná.

babulinkab
11. únor 2023

přijde mi to dlouho, šla bych znovu k lékaři a trvala na CRP nebo odběru krve

eressiel1020
11. únor 2023

@ronja55 Pro jistotu bych raději jela zítra ráno na pohotovost. Doktora jí měla udělat CRP pokud měla 4 dny 40 horečky a podle toho stanovit diagnózu či předepsat léky.

tali85
11. únor 2023

@ronja55 bohužel to může být chřipka. Moje děti s ní marodily o Vánocích, všechny tři opravdu dost dlouho a horečky kolem 39: 5 a více dní. Tělíčko nejmenší to nevybojovalo, a tak byla hospitalizovaná (kapačky, nejedla, nepila, pak ani nečůrala). Horečky měla 10 dní, pak se to drželo pod 38. Kombinovaly jsme nurofen a panadol čípky. Nurofen vůbec nezabíral. Trošku se bojím dehydratace i u vaší dcerky, naše byla pak už jen jako mátoha, neprobratelná. Hlavně srážet ty teploty, kombinovat, plus pomáhat klidně zábaly, protože s těmi horečkami to je bludný kruh, dokud nejí a nepijou. Ať je dcerce brzy lépe, držím palce! K doktorce bych klidně zajela znovu, že horečky neklesají a že se bojíte dehydratace.

palja
12. únor 2023

@ronja55 ke chřipce se může jako druhotna infekce přidat buď bakteriální bronchitida nebo v horším případě zápal plic, musí se nasadit ATB. Na nic bych nečekala a zajela na pohotovost.
My jsme měli o vánocích chřipku celá rodina, než jsme se z toho úplně dostali trvalo to 3 týdny. Ale horečky jsme měli jen 4 dny, krom dcery (1rok) a manžela, těm to trvalo dyl, takže museli k lékaři a tam podle crp a u malé hlavně z poslechu plic zjistili, že jim to sedlo na průdušky a nasadila se ATB, pak do 2 dnů horečky klesly.
Holky potom měly horečky, které už nešly srazit, blouznily u toho, byly úplně mimo (1rok, 4,5 roku). Naštěstí jsme to zvládl doma.

jjasmina
12. únor 2023

@ronja55 zajděte zase k dr, my měli teploty takové teplity max 4 dny

kmarie81
12. únor 2023

@ronja55 jela bych do nemocnice na pohotovost hned, jestli je uz v tele i zanet, tak do pondeli a pak jeste nez prijdou vysledky z krve, tak se muze ten zanet poradne rozjet. Rocni neter po vanocich zkoncila v nemocnici 10 dni se zanetem mocoveho mechyre. V krku to taky vypadalo jen jako chripka - prej ji asi i k tomu zanetu mela.

tali85
12. únor 2023

@ronja55 tak jak to u Vás vypadá? Je dcerka v pořádku? Držím palce..

sorboni30
12. únor 2023

@ronja55 týden nejí nepije.. bude dehydrovaná, pohotovost a ihned do nemocnice hospitalizovat! Musí ji dát kapačky, zavodnit, dostat do ní draslík a další látky o které přišla při průjmu.. tohle není sranda. Obzvlášť u tak malého dítka. My měli Vánoce taky týden v kuse horečky, ale kluci mají 8 let, tam už jsem věděla co dělat jak do nich dostat jídlo, pití..atd.

ronja55
autor
12. únor 2023

@sorboni30 Dcera normálně pije, denně průměrně litr a půl. Dnes už je bez teploty a měla i nějaké jídlo, hrála si a vypadá o dost lépe. Zítra raději zajdu k dr, ale myslím že jsme z nejhoršího venku.

sorboni30
12. únor 2023

@ronja55 tak to je dobře 🙏 Ať je jí líp a nemoc je brzo pryč. Zítra si zajděte na poslech k obvodní 😉 Jistota.