Co mě štíplo?

nikoulinka
21. črc 2021

Holky, dotaz. Jsem teď na zahradě, tak nevím, zda letět někam nebo ne. Něco mě štíplo do nártu. Absolutně netuším co. Nic jsem neviděla ani necitila. Takže nedokážu specifikovat. Jen mě začala tlačit bota (cukle) a začal mě štípat celý nárt. Sundala jsem fuseklu a tam toto. Noha oteklá až do malíčku, a cítím, že to jde do dalšího prstu. Na dotek je nárt horký. Při přiblížení jdou vidět malé tři tečky. Zkoušela jsem před hodinkou ledovat a chvíli byla úleva. Ale opět "najíždí" pálení a pocit, že mi ten nárt snad praskne. Nejsem alergická na žádná štípnutí. Mám teď po těle i komáři Štípance a úplně ok. Normálni malé "pupínky". Tak nevím, zda třeba jen nějak infikovaný komár? Nebo zda jet na pohotovost raději.

klokanka31
21. črc 2021

@nikoulinka Nemohla tě píchnout sršeň?

martt
21. črc 2021

@nikoulinka Zkus na to přiložit rozkrojenou cibuly nebo kapesník namocený v octu. Pokud máš doma po ruce fenistil kapky tak si je taky můžeš vzít. Pokud by se ti dělalo nějak špatně, hůř by se ti dýchalo apod. tak na pohotovost.

lenka421
21. črc 2021

@nikoulinka Mne jednou takhle natekla noha normalne od nejaky muchnicky, kdyz jsme stanovali na vode. Taky jsem nic necitila. Pokud mate nekde pobliz lekarnu tak zkuste octanovou mast, poradnou vrstvu na noc a obvazat obinadlem, to pomohli mne. Jinak ohledne pohotovosti souhlas s @martt.

hany84
21. črc 2021

To je kousnutí od mochničky, které se vyskytují v blízkosti vody. Já na to dostala třídenní antibiotika.

lv
21. črc 2021

Mocnicka, nebo mi takhle do crocsu vlitla vosa tou dirkou, a jak byla v pasti, bodala a bodala, na stejny misto jako to mas ty, mela jsem modtofialovej flek asi rok

levandule_k
21. črc 2021

Mě takhle kousl komár, nebo nějaký podobný hmyz. Celá vyděšená jsem s tím šla k doktorce, protože jsem měla strach, že by z toho mohla být borelióza (nebo něco podobného) a doktorka mi řekla, že teď je ten hmyz agresivní, že kdybych měla nějaké potíže, že se mám stavit, že udělá odběry. Pár let předtím mě taky něco kouslo a u té stejné doktorky jsem na to dostala antibiotika.

draceka
21. črc 2021

@nikoulinka Vzala bych si nějaké antihistaminikum (Zyrtec, Claritin),to pomůže zmírnit tu alergickou reakci.Drzte se!Ať je brzy lépe!

nikoulinka
autor
21. črc 2021

@klokanka31 sršeň to podle mě nebyla. Počítám, že tě bych si všimnula, případně by to bodnutí od ní bolelo. Já ale necítila nic. Právě až tlačení z otoku.

A co se týká muchničky, to mě nenapadlo. Jakoame zahradu cca 100m vzdušnou čarou od řeky. Takže nevím, jak daleko od vody poletuje 🤷

Každopádně to štípe jak čert. Zkusím ocet s cibulí, to je momentálně jediné, co mám po ruce no. Jak už nezabere ani to, tak budu zítra minimálně volat Mudr.

michaela666
21. črc 2021

Měla jsem to stejné po kousnutí nějakou maličkou muškou na táboře. Ani kraťasy jsem si nebyla schopná sundat jak to bylo nateklé. Zdravotnice mi dala zyrtec a do pár hodin otok ustoupil.

lv
21. črc 2021

@michaela666 malá černá svině, to je ona, mochnička

michaela666
21. črc 2021

@lv Takové malé nic a jak dokáže potrápit. Byla jsem preventivně i na odběrech kvůli borelióze. Flek po ní byl snad 2 měsíce.

novamamina
21. črc 2021

Vem si něco na alergii. A namazat fenistelem

nikoulinka
autor
22. črc 2021

Holky tak já nevím ☹️ otok lepší. Na noc jsem to dala teda do obvazu, pod který jsem dala odličovací tampony (proto ta kolečka) namočené v octovem roztoku. Dnes ráno to sundám a tam toto. Může to být z toho octu? Je to normální? Nebo se sebrat a fakt jet k té Mudr.

amazonkajanik
22. črc 2021

@klokanka31 ale no tak 😁 píše, že neví, co to bylo a sršeň by za prvé nejdříve slyšela a sršeň spíš kouše a to by ji musela vyprovokovat. Usuzovala bych to na vosu, že důra vlezla do boty a jak byla přimáčklá, dala hned 3 žihadla po sobě ...

amazonkajanik
22. črc 2021

@nikoulinka muchnicky se drží u hospodářských zvířat, nejsou vázané na vodní toky 😉

nikoulinka
autor
22. črc 2021

@amazonkajanik tak zvířata nejsou v okolí vůbec žádná 🤷 Máme zahradu jakoby v dolině, která je dokola obehnána stromy, a je v centru města.

Vosa? Já teda dostala kdysi jen žihadlo. Pamatuju si ale, že to bolelo jak čert. Myslíš, že je možné, že bych si nevsimla/necítila, že mě vosa boda? Protože já fakt takhle nic necítila. Až právě to, že mě tlačí bota 😅

treasurka
22. črc 2021

Řekla bych kloš, těch je letos hrozně moc. Pokud to máte odvčerejška, tak bych s tím nikam nechodila, dávala fenistil, a čekala, až to splaskne, chvíli to trvá, no...

amazonkajanik
22. črc 2021

@nikoulinka tak jestli až po otoku, tak to vosa nebyla. Ale švagra jednou stipla jepice a zjistil to právě až když noha začala otekat a její mrtvolku vylovil z boty. Kotník do hodiny vypadal, jako by měl velký výron,celý modrý. Jinak já to od muchnicek schytala xkrat a takový otok jsem neměla a hlavně bolelo už to kousnutí,dělala jsem u krav. Tak mě napadá ještě nějaký kousavy brouk, ale jaký,netuším

amazonkajanik
22. črc 2021

@treasurka kloš když kousne, tak to taky bolí a je červený pupínek. Ukázala bych fotku, ale synovi to už zmizelo ...

nikoulinka
autor
22. črc 2021

No ještě mě napadla Štipka, nebo jak se tomu říká. Jako decka nás strašili, že leze do ucha 😅 pár jsem jich zahlédla u nás v malinach. A je fakt, že ty sbiram a obiram denně. Na google jsem nenašla ale žádné foto, jak její kousnutí vypadá. No nic, čekám na ráno, a pokud to bude dál, pro sichr zajedu k Mudr.

treasurka
22. črc 2021

@amazonkajanik Každý na to reaguje jindy jinak, klidně může jednou udělat jen tečku a jindy nohu jako má paní. Mě vloni takhle pokousal, měla jsem tam přesně takhle víc kousnutí v jednom místě, jako má paní, na jednom místě jeden den nic, druhý den prst jako baňku... Ale samozřejmě to mohlo být cokliv.

hojda
22. črc 2021

Muchnička nebo kloš, mochnička je kytka🙂 https://cs.wikipedia.org/wiki/Mochnička

amazonkajanik
22. črc 2021

@treasurka ale jde o to, že když kousne, tak to bolí hned. Je to podobné,jako když štípne ovád,nebo muchnicka.

treasurka
22. črc 2021

@amazonkajanik ne vzdycky

amazonkajanik
22. črc 2021

@treasurka tak máte asi divný kloše, páč my se mohli zbláznit,nemluvě o psech.😁

treasurka
22. črc 2021

@amazonkajanik Jojo, mame divny klose 😂

luu25
28. črc 2021

no ja většinou mám takovýhle reakce po muchničce - kloš tě nekousne

nikoulinka
autor
28. črc 2021

@luu25 už jsem byla u Mudr. Sama nepoznala co mě kouslo. Otok sice opadnul, ale začaly se mi dělat narůžovělé flíčky, které postupují pomalu směrem nahoru. Jeden den je flíček, druhý den "díra". Jakoby mi zmizela kůže a jde vidět "maso". DG - kousnul mě infikovaný hmyz, a díky tomu mám zánět měkkých tkání , který bohužel zatím postupuje.

lv
28. črc 2021

@nikoulinka no jejda, to zni vážně, máš na to atb?

novamamina
28. črc 2021

@nikoulinka Ježíši marja! Mně takhle jednou něco stiplo a šíleně to oteklo. Dostala jsem nějakou mast, ta nepomohla. Takže nakonec jsem musela na injekci atb a ta teprve pomohla. Máš taky nějaká atb?