Covid příznaky u dětí a u vás. Podělíte se o zkušenosti?

janule1940
12. zář 2020

Dobrý den, prodělali jste někdo osobně covid nebo některé z vašich dětí? Můžete se podělit o zkušenosti s příznaky a průběhem?

klokanka31
12. zář 2020

@janule1940 Taky mě to zajímá, nemám z toho dobrý pocit 😯

janule1940
autor
12. zář 2020

@klokanka31 tak ja jsem celkem v klidu,ale jsme všichni zdravi a nemame nikoho v rizikové skupine.nebereme ani zadne léky,zijeme zdravě atd.,tak by ti byla velká náhoda,kdyby to u nas proběhlo nějak drasticky.ale jsme i tak zodpovědní vůči okolí,chapu,ze spousta lidi se muze bát.

klokanka31
12. zář 2020

@janule1940 Já byla v klidu na jaře, ale teď když je každý den přes tisíc nakažených, tak mám obavy, hlavně kvůli své čtyřměsíční holčičce... 😥

j.a.n.i
12. zář 2020

Nevím a nehodlám se po tom pídit, pokud bude kdokoliv doma "běžně" nemocný, tak to budu řešit stejně jako vždy a rozhodně nebudu pátrat po tom, zda to náhodou není covid.

katule1990
12. zář 2020

Kolegyně syn (16 let) to chytil a neměl příznak absolutně žádný za celou dobu. Přišli na to tak, že byl nakažený jeho kamarád, se kterým strávil den v autě (ten příznaky měl).

janule1940
autor
12. zář 2020

@j.a.n.i tak se nemusíte účastnit diskuze😉chapu a respektuji váš přístup,ale skutečně se ptám na to,jak kdo prodělal.diky

janule1940
autor
12. zář 2020

@klokanka31 o miminko bych se nebala,pokud není chronicky nemocné.muj syn chytl od dcery brutální rýmu a kasel ve veku 3 dni,byla jsem sama překvapena,jak to tak malé telicko zvládlo.kaslal bezvadně,a to pry mimina nemají kašlaci reflex.leky nedostaval,jen MM.pokud navic kojite,byla bych bez obav.strach to jen zhorší.musite tělu trochu věřit.deti jsou neskutečné odolné❤️

janule1940
autor
12. zář 2020

@katule1990 diky za odpověď

calvac
12. zář 2020

@janule1940 manzel mel Covid pet tydnu, jedinym priznakem byla ztrata cichu asi na tyden. Nikoho z nas nenakazil. Taky by na to neprisel, pokud by nemusel byt testovan kvuli svemu kolegovi, ktery byl pozitivni.

irmamala
12. zář 2020

Ja osobne ne, ale dost mych znamych uz ano. Bud jim nebylo nic, nebo bolest hlavy, teplota, jako normalni viroza.
@klokanka31 Ceho konretne se bojis? Bojis se i jinych prenosnych nemoci, na ktere se zadne giga testovani nedela?

klokanka31
12. zář 2020

@irmamala Tak děsí mě lidi okolo, že to není sranda (což vím), že na to dost lidí umře... Teď na Slovensku umřela teprve 15 letá holčina na koronu...

janule1940
autor
12. zář 2020

@klokanka31 ano,ale ta dívka byla polymorbidni,tj.trpela více chronickými onemocněními,také vsude pisi,ze příčinu smrti určí pitva.takze proste zemřela a měla u toho covid.vy nebo vaše dcerka jste nějak chronicky nemocné?protoze jinak je opravdu váš největší nepřítel strach.

klokanka31
12. zář 2020

@janule1940 Ne, naštěstí jsme obě zdravé.

burnette
12. zář 2020

U nás teda tchán kašel, bolest svalů, neměl chuť na jídlo a šílená únava prospal deset dnů, a sám se přiznal tomu, že je to úplně jiný než když měl chřipku. A nechce už to znovu zažít a to podle všecho měl slabší průběh . Moje dobrá kamarádka žaludeční potíže, a měla tlak na hrudi, blbě se jí dýchálo ta byla 40 dnů doma a jednou skončila na pohotovost.

burnette
12. zář 2020

A upřímně každý sice dělá rameno, ale jak tchán tak i kamarádka přiznává že se je lidi bojí. V práci je další tři týdny nechtěli. Praktický lékaři s němá jednali po telefonů i po negativní testech je nechtěli ordinací. Takže jedná věc je ta samotná nemoc a druhá jak lidi potom na vás koukají.

kaja2016
12. zář 2020

@janule1940 Zname syn ( dospely) me unavu celeho tela jeden den, druhy den ho bolelo ho v krku a dalsi mel jeden den teplotu. To je cele, tim to skoncilo. Sel na testy - sam - doktor mu rekl, ze s timto se neposila. A vyslo to pozitivni. A pak pribuzna - vek 45 let - unava celeho tela, horecka a kasel, ze mela pocit, ze umre - asi 10 dni.

ilema
12. zář 2020

@janule1940 tak já osobně zkušenost nemám, ale tedy kamarád to jako fakt haluz mladý a sportovec oboustranný zápal plic, hospitalizace a nakonec pomohl až remdesivir. Sousedi u mamky na vesnici celá rodina včetně dětí a prarodičů. Tak maminka horečky a úporný kašel, děcka nic, tatínek teploty a kašel a babička s dědou paradoxně vůbec nic jen pozitivní. O více lidech nevím.

leymea
13. zář 2020

V rodine nikdo, ale par znamych ano. Starsi pani pry zvracela, nakonec i hospitalizovana, ale dostala se z toho. Jeji manzel vysoke horecky, hospitalizovany, ale bohuzel to nezvladl. Dalsi dva zadny priznaky, nebyt testu tak by je to ani nenapadlo. Pak jeste mlady par a tez uplne v pohode. Kamaradka psala, ze u nich je cela rodina pozitivni a taky meli prubeh v klidu.

mourovatakocka
13. zář 2020

@janule1940 V diskuzi o koronaviru jsou za posledních pár dní dvě holky, co jsou pozitivní, popsaly tam příznaky, bohužel si nevybavim přezdívky 🙈

janule1940
autor
13. zář 2020

@mourovatakocka a ta diskuze je kde prosim?

mourovatakocka
13. zář 2020

@janule1940 Jmenuje se Koronavirus. Co si o tom myslíte?

janule1940
autor
13. zář 2020

@mourovatakocka o čem co si myslim prosim?nerozumim otazce😀

janule1940
autor
13. zář 2020

@mourovatakocka 🤣🤣🤣🤣už chapu,to je cely název diskuze.

teerulka
13. zář 2020

Dnes nám byl koronavirus potvrzen. Nakazili jsme se už 30.8. nejprve už 31. 8. měla příznaky 5leta dcera, horečka 38, rýma a kašel. Po třech dnech už vypadala úplně zdravá, jen trošku ta rýma. Přeskočilo to na manžela, 1.9. horečka přes 38, velká bolest hlavy, akutní fáze trvala asi 5 dni a pak už mu bylo lépe a myslel si že je zdravý a že to bylo jen nachlazení. Mezi tím dostal dvouletý syn velikou rýmu a teplotu kolem 37.5., ale brzy byl v pohodě. 5.9. začalo být špatně mě, nejprve jen bolest v krku a vypadalo to jako běžné nachlazení a bylo mi za tři dny lépe. 8.9. jsem s dětmi šla na zahradu, protože už to bylo doma dlouhé. Tam jsem se asi vyčerpala, do večera velká dušnost, horečka, bolest hlavy a kloubů. Druhý den jsem přišla úplně o čich a teprve tehdy jsem začala příznaky přičítat koronaviru. Šla jsem i s manželem na testy a oba jsme pozitivní. Situace momentálně, manžel bez teplot, stále se vrací velká bolest hlavy a kloubů přetrvává. Já horečky k 39, velká bolest kloubů, kašel, únava. Máme ještě 2 měsíční miminko, které je naštěstí celou dobu zdravé. Na našem průběhu nemoci je zrádné, že už si myslíte že je to za vámi, pulden je vám třeba lépe a pak se to vrátí ještě horší, opravdu vás to donutí ležet.

janule1940
autor
13. zář 2020

@teerulka dobrý den,zrovna jsem vám psala ohledně vitamínu a léku na jiné diskuzi.no 5 leta dcera zrovna ted toto: středa -zacla odpoledne a v noci lehce pokaslavat,už jsem ji nechala pro jistotu doma.ctvrtek-pokaslavani je častější,vecer teplota 37,3,patek - kašle vlhce,horečka lítá tam a zpět 37,5 až 38,5.sobota-teplota 37,3,cítí se dobre,nejde ji udržet v posteli,jen vlhce kašle.dnes jen pokaslava a jinak vse ok.kolem nas je ted hodně lidi v karanténě,tak cekam,co z toho bude.jsem s dětmi doma,nikam nechodím.muj muz jen na nakup s rouškou a drží odstupy.alespon,ze vašemu muži už ke trochu lépe a nelezite oba s 39 horečkou,to by bylo šílené.Drzte se.

burnette
13. zář 2020

@teerulka ať jste brzo celá rodina zdravá 🌹vůbec si nedokážu představit být takhle nemocná a mít doma takhle malý mrně co vyžaduje neustálou péčí.

teerulka
13. zář 2020

@janule1940
@burnette děkuji. U nás to vypadalo docela dlouho jako obyčejné nachlazení. Naštěstí jsme od prvních příznaků byli také všichni doma, měli jsme totiž právě odjíždět na dovolenou.. tu jsme naštěstí den předem zrušili. Chápu že pracující lidé s takovým neurčitým příznakem u dítěte nezůstanou oba na OCR. Bohužel v tu dobu už jsou infekční a ve velkém se to roztáčí... Postupně to dostaneme všichni. Důležité je ochránit rizikové skupiny a maximálně dodržovat všechna opatření. My jsme se nakazili na konci srpna a tou dobou jsme byli bílý okres s minimálním výskytem.

janule1940
autor
13. zář 2020

@teerulka my prave také mame v okrese minimální výskyt,ale u nas na vesnici o 3 tis obyvatelích už mame cca 10 nemocných a desítky lidi v karantene.a jsou to i zaměstnanci školy a skolky,takze šance to dostat tu celkem je😀.my jsme půl roku pracovali na imunitě,tak to snad bude ok.

j.a.n.i
13. zář 2020

@teerulka A kde bereš tu jistotu, že už jsou infekční? Je spousta rodin, kde je pozitivní jen jeden člen a nikdo další to nedostal.

roni2017
13. zář 2020

@teerulka Nezlobte se za tu otázku, ale opravdu by mě moc zajímalo, jak to prakticky zvládáte při třech malých dětech. Já totiž ani tak nemám strach z toho, že by mi bylo špatně, ale jak bych se zvládla postarat o dvě malé děti. Většinou si nemůžu dovolit vyležet ani běžnou virózu. Navíc syn autista, musí se neustále hlídat, krmit, přebalovat, mívá záchvaty,... prostě kdyby nemohl pomoci nikdo z rodiny, nešlo by ležet. Jinak moc držím palce a přeji brzké uzdravení vám všem!