Covid s Leidenskou mutací. Měl někdo? Jak jste to zvládly?

21. led 2022

Ahoj holky, chtěla bych se prosím zeptat, jestli je tu mezi vámi někdo, kdo prodělal covid a zároveň má Leidenskou mutaci. Jak jste to zvládli, jestli jste něco brali na ředění krve,... Nevím jestli to hlásit doktorce, zatím mám jen zvýšenou teplotu, kašel a rýmu - druhý den. Jsem Leiden heterozygot. Děkuji za odpovědi, R.

mamikry
21. led 2022

Pokud nebereš léky, zavolala bych k doktorovi a poradila se. Covid v tomhle není sranda, sraženiny může způsobit i mírný průběh, tak raději nic nepodcenit.

martiniquest
21. led 2022

Urcite konzultuj s lekarem. Leky na redeni muzes brat jako prevenci protrombofilnich stavu (pr. anopyrin). A pokud ti nic neda, ja osobne bych si koupila aspon aspirin, který funguje na redeni taky.

dundee88
21. led 2022

Ja jsem taky leiden heterozygot, za sebe doporucuju zavolat doktorce a rict si o anopyrin, sama jsem to tak pred rokem, kdyz jsem mela covid, udelala, pro jistotu. Je to lepsi, co kdyby..

sarkoc
21. led 2022

Já nemám přímo Leydena, ale něco podobného, a píchala jsem si i přes mírný průběh Clexane, praktik se radil s hematologií

gruyerre
21. led 2022

Doktorka říkala, že v případě nákazy covidem musím brát léky na ředění krve. Určitě si hned zavolej.

malinkata
21. led 2022

Holky a to už jste braly celé těhotenství?
Já teď první trimestr. Covid lehčí průběh a gynekolog mi dal Ckexane - picham si

ahyt
21. led 2022

@martiniquest na prevenci u trombofilni mutace nepomaha Anopyrin apod.je nutna jina prevence- Fraxiparine,Clexane apod.

martiniquest
21. led 2022

@ahyt Nejsem doktor, jen jsem zila par let v domneni, ze to mam a vim, co jsem na to brala. Anopyrin je na redeni krve. Nevim, zda dostacujici pri covidu, ale na redeni je.

sarkoc
21. led 2022

@malinkata já vždy píchala Clexane cca od osmého týdne těhu do koce šestinedělí (po porodu je prý riziko trombozy ještě větší)

malinkata
21. led 2022

@sarkoc no twl. To je mazec. Já to mám jako prevenci kvůli Covidu

sarkoc
21. led 2022

@malinkata už mi to ani nepřijde, mám těch injekcí v sobě odhadem přes 700 (jsem potřetí těhu :D

ahyt
21. led 2022

@martiniquest ale nezabrani trombose,embolii.Kys. acetylsalicylova pusobi uplne jinak nez treba Clexane,Warfarin apod.Je to slozitejsi,ale jako prevence TEN / tromboembolicke nemoci/ Anopyrin apod.nestaci,resp.nezabrani tomu.

loylii
21. led 2022

Mám leidna, covid jsem měla 2x a nedostala jsem výjimku z očkováni. Takže jsem se nechala očkovat první dávkou a bylo mi krutě😖 hůř než při tom covidu.

loylii
21. led 2022

@malinkata cele těhotenství a sestinedelí

germaine
21. led 2022

Prodělala jsem kovid v prosinci a mám tu samou mutaci, co ty. Nic jsem nebrala, příznaky jsem měla taky, ale jinší než ty.

pajula123
21. led 2022

Dr. mi napsal Clexane, píchala jsem si 10 dní. Taky leiden heterozygot. Byla jsem ráda, že mi je dal, bála jsem se trombózy, sraženin.

levandulka41
14. zář 2023

Je tady prosím někdo s covidem a leidenem? Momentálně doma máme, zatím jako taková hnusná chřipka. Mám leidenskou mutaci heterozigot, podle mudr nemusím nic na redeni krve, mám pít hodně vody a pokud půjde chodit po bytě...ale já mám úplně totální uzkost a stres, aby to stačilo. Měl teď někdo a bylotov pohodě? Děkuji