Cvičení a kojení. Vyplavuje se něco do mléka?

whitefashion
23. črc 2011

Nevíte, jestli když cvičím na pánevní dno, břicho, zadek a stehna, zda se může něco vyplavovat do mléka a ovlivňovat to mimčo? Přivedla mě na to kamarádka, že to může způsobovat vyplavení adrenalinu a proto náš syn 1,5m nespí. Co myslíte?

kalo
23. črc 2011

Prý se něco vyplavuje (adrenalin to ale nebude), ale to bys musela makat hodinu někde na aerobiku nebo v posilovně. Takové to cvičení doma na břicho, stehna atd. určitě nic neudělá. Když někde makáš tak, že z tebe lije pot, tak pak má prý mléko jinou chuť a nějaké děti ho nechtějí.....Ale já chodila při kojení pravidelně plavat a cvičit a malé to vůbec nevadilo---pila normálně

aajina
23. črc 2011

Kyselina mléčná 🙂 mlíčko může být nakyslejší a některým mimi to vadí.

berenika39
25. črc 2011

@whitefashion klid. absolutní nesmysl.
při běžném cvičení -tak jak to popisuješ, se nestane vůbec nic s mlékem, naopak, ty budeš mít lepš náladu, psychická pohoda se projeví třeba i na kojení🙂.
Prcek by mléko mohl odmítat při zátěži, která by byla extremní. Aerobní zátěž při vysoké tep.frekvenci, treninky kombinaceš třeba posilovna plus spinning, nebo nějaká hooodně šílená hodinu a půl trvající zumba. Do mléka se vyplavuje kyselina mléčná, mléko možná má jinou chut, ale popravdě se sportu věnuju xx let a nikdy žádná maminka kolem mě nemusela odstavit kvůli tomu, že by sportovala. Přiměřeně, přiměřeně🙂)).
S tím sdrenalinem je to úplně mimo, spíš myslela endorfiny, které navozují jakoby vzrušení a dobrou náladu, ale to s kojením nesouvisí. Přeju pohodu.