Deprese. Trpíte někdo?

bauskka
2. pro 2021

Holky trpíte někdo depresemi? Já jsem dost citlivý člověk už odjakživa. Do toho trpím fóbií ze zvracení, a před 14dny u nás proběhla střevní viróza (mě se naštěstí vyhla) ale od té doby jsem úplně KO. Nic mě nebavi, nezajima, pořád bych jen ležela, o děti se mi nechce starat, stresuje mě jen to, že jim musím vymyslet něco k jídlu, uvařit, ráno s nimi brzy vstávat,. V noci ani pořádně nespím. V zimním období tyhle šťávy mívám, ale letos je to extrem. V pondělí jsem objednaná k psycholozce, protože jsem úplně na dně. Minuly rok jsem začala brát AD, které jsem ale debil vysadila, když mi bylo fajn. Teď jsem je začala brát znova a budu brát už déle. Úplně mám pocit že mě ta mateřská totálně semlela a vyhořela jsem. Nemám energii, chuť k jídlu, zhubla jsem, ráno nejsem schopná vylézt z postele. Chvílemi je mi lépe, ale pak se mi zas udělá hůř. Mimo to moje starší dcera (4r) tak to s ní je od narození náročný. Je strašně živá, ubrecena, ukňouraná, vzteklá. Teď od začátku září byla ve školce tak 10 dní protože furt rýma a kašel. Jak bojujete s depresemi? Co vám pomáhá zahnat špatné myšlenky a vyčistit si hlavu?

lv
2. pro 2021

Vypadá to na deprese. Vydrž, než AD zaberou. A relax - co ti vyhovuje, někomu sport, někomu vana, svíčky, jinému četba..

pipi_puncocha
2. pro 2021

Antidepresiva bych určitě nezkoušela vysadit sama bez konzultace, ideální je docházet na psychoterapii, kde se ti víc osvětlí souvislosti a naučíš se s tím lépe pracovat. Mně pomáhá jóga, chodit někam aspoň 1x týdně sama na hodinku si vyčistit hlavu, rychlá procházka na čerstvém vzduchu s hudbou do uší, tvořit (třeba teď péct cukroví). Sama beru AD zhruba 10let, veškeré pokusy o vysazení u mě byly neúspěšné, ale to nemusí být pravidlem, držím palce, ať je brzy lépe a ať ti psycholožka sedne, někdy to neklapne na poprvé.🍀

helinkaaa
2. pro 2021

@bauskka moc mě tvá situace zajímá. Nemohly bychom si napsat osobní zprávu, mail nebo tak něco?

bauskka
autor
3. pro 2021

@helinkaaa napiš klidně zpravu

anakolut
3. pro 2021

@bauskka Znám to. Nejvíce mi pomáhá odpočinek, kdy můžu být sama a ideálně v tichu. Zavolat kamarádce. Asi nejvíce mi pomohl návrat do práce po 6 letech s dětmi doma. Mám jen částečný úvazek, je to náročné, ale popravdě i přes celkově velkou únavu, si v té práci odpočinu. Psychicky určitě, a to přestože nepracuji rukama, ale hlavou, tak si ta hlava v práci odpočine od dětí. Za mně je je nejdůležitější odpočinek jakékoliv formy, která Tu vyhovuje.

bauskka
autor
3. pro 2021

@anakolut děkuji, je pravda že odpočinek mi taky pomáhá nejvice.