Deprese, úzkostný stavy, jaký bylinky jsou nejlepší?

petullena
18. srp 2016

Zdaravím vás tu všechny, prosím vás, co na deprese, úzkostný stavy, atd.? před rokem jsem tímto začala trpět, byla jsem pořád napjatá, doma jen ječela půo děckách, po chlapovi, nemohla jsem spát a když už jsem usnula, tak jsem měla strašný sny. no prostě to byl horor, jak jsem měla psychiku v pr..... Začala jsem chodit k psycholožce a ta mi napsala léky, trochu se to zlepšilo, ale já je teď po roce vysadila, nechci se tím cpát,, a stavy se mi zašínají vracet řekal bych že to anbírá ještě větší obrátky než jsem měla vloni. Ptám se tedy jaký bylinky jsou na tyto problémy nejlepší? a kde se dají sehnat? mockrát děkuji

lv
18. srp 2016

ahoj, psychické potíže jsou fakt moc nepříjemné, sama to bohužel znám.

Separační úzkost je trošku něco jiného, tedy myslím, že se rak označuje období u dítěte, zhruba od 8m, kdy má strach, kdykoliv mu maminka zmizí z dohledu, neví, že se vrátí, že je přítomna, i když ji zrovna nevidí. Také nechce třeba chovat od cizích atd.

Psycholog léky nepíše, ten řeší úzkost, či ostatní psych.potíže povídáním, odstraňuje příčiny špatných stavů, učí se strachy, úzkostmi pracovat, aby bylo člověku lépe.

Léky píše psychiatr. Co jsi přesně brala? Pokud se ti to vrací a v horší míře, měla bys tam zajít, i říct, že tyhle léky nechceš, může ti vybrat jiné..nejúčinější je kombinace obojího, psychiatr i psycholog. Tyto stavy patří do rukou lékaře.

Z přírodních produktů je známá třezalka, bylinný přípravek Persen a Persen forte, maralí kořen, kozlík lékařský..

dasadigi
18. srp 2016

Ahoj, taky mám podobnou zkušenost , před pár lety jsem brala antidepresiva. Teď po porodu v šestinedělí jsem opět měla úzkosti a pomáhají mi Bachovy květové esence, např. bachovy-esence.com

aiva01
19. srp 2016

@lv dobra rada,ale persen je drahy na pravidelne uzivani a myslim ze v takovem stavu ktery popisujete Vam bylinky asi nepomohou dokud se psychika trochu vice nestabilizuje.
@dasadigi super napad. Jeste pridam homeopatika. Me na spani pomohla Nux Vomica 15 ch. Jinak je mozno zkusit Ignatia Amara 15 ch- v popisu je: umrti blizke osoby, domaciho mazlicka, vazne nemocna blizka osoba, hystericky plac atd. Znamena to, ze jsou na opravdu velmi uzkostne stavy i dlouhodobejsiho charakteru, kdy je psychika opravdu velmi vypjata. Nejsou drahe, mohly by pomoci a rekla bych ze i potize ustupuji coz me prijde super. Drzim palce. Psychika je mrcha.

lv
19. srp 2016

@aiva01 ano, je drahý souhlasím. Podle mého je stále nejlepší volbou konzervativní léčba ad. Díky též za tip na homeopatika 😵

kacca11
19. srp 2016

Pokud mas deprese, musis se lecit u psychiatra. On urci lecbu a medikamenty. Uvedom si, ze deprese je vazna psychicka nemoc, bez lecby casto smrtelna. Bylinkam v tomto neverim, tady pomohou jen antidepresiva. Neni treba se roho bat, nemusi to byt do konce zivota, kdyz je dobry pristup.