Děti v pozdním věku a únava. Jsem opravdu tak neschopná?

jarpa
15. říj 2020

Ahoj, mám už 4 dospělé děti, nejstarší bude mít 31..Ve 44 jsem na svět přivedla dvojčátka, kterým jsou teď 4 roky Jsem strašně unavená, často na pokraji sil. Chtěla bych aspoň 1 den pro sebe.. Spát, spát.. Ticho. Partner je toho názoru, že nemám být z čeho unavená. Je tu mamina, která se taky precenila 😔 Nebo jsem opravdu tak neschopná? Děti miluji nade vše, dali smysl proč žít, že je život krásný, že nepatřím do starého železa.. Ale já si tak někdy přijdu.

koordinatorka_odboje
15. říj 2020

Podle me jsi to uz zapomnela,jak je to narocne. Ja ma 32 a 2 deti a taky jsem se asi precenila. 😁 Je to o hubu,kdyz jsou oba doma/vzhuru a ja na ne cele dny sama a dotoho vsechno ostatni od domacnosti po nejakou praci.

viridie
15. říj 2020

@jarpa já měla děti v 35 a 37, teď je mi 40.A je to tak,že poslednich 5 let jsou mé dny dosti vyplněny myšenkami o tom, kdy si budu moci jít zase lehnout.😂..Obě děti se jako mimina porád budily, druhorozený zase vstává se slepicema doteď, různý nemoci porád,celodenní cirkus, téměř žadné hlídání a je to pro mne dost záhul
Jako ano, je to lepší a lepší..ale často si kladu otázku, zda ještě někdy budu neunavená..
Každopádně mne pomáhá chodit spát do 22h,Magne B6 ,pohyb a kvalitní strava.A samozřejmě odpolední šlofík 😁
Držím palce a úplně tě chápu !

merope
15. říj 2020

Únava je tak nějak standardní záležitost.

Co mi ale přijde ve tvém případě neskutečné, je to přání mít den jen pro sebe a pořádně se vyspat... To jsi fakt se čtyřletými dvojčaty zatím neměla??

Jinak mně nejvíc pomohlo necítit se blbě, když usnu v devět při uspávání a spím až do rána. A sem-tam dát malého babičce nebo chlapovi.

Ale pokud je chlap tak nechápavý, tak jediné uklidňující, že ještě rok a zabaví se samy.

(Je mi 45 a mám rok a půl divokého raráška.)

merope
15. říj 2020

Únava je tak nějak standardní záležitost.

Co mi ale přijde ve tvém případě neskutečné, je to přání mít den jen pro sebe a pořádně se vyspat... To jsi fakt se čtyřletými dvojčaty zatím neměla??

Jinak mně nejvíc pomohlo necítit se blbě, když usnu v devět při uspávání a spím až do rána. A sem-tam dát malého babičce nebo chlapovi.

Ale pokud je chlap tak nechápavý, tak jediné uklidňující, že ještě rok a zabaví se samy.

(Je mi 45 a mám rok a půl divokého raráška.)

barulina
Autor odpověď smazal
Zobraz
loylii
15. říj 2020

@jarpa mám taky dvojcata, porod v 39ti. Taky jsem hrozne unavená. Psychicky hlavně.

ai30
15. říj 2020

@jarpa Promin, ale partner je blbec. Nejsi neschopna, je to uplne normalni.
Moje rada zni, neresit s partnerem proc a z ceho jsi unavena, oznamit mu, ze potrebujes par dni jen pro sebe, at se s detma sbali na vylet, nebo se sbal na vylet ty. Zaslouzis si to!

eviicka
15. říj 2020

Myslím, že se 4 letými dvojčaty je nárok na únavu v každém věku (zvláště pokud opravdu nemáš na čas pro sebe). Určitě bude brzy líp 🙂.

lv
16. říj 2020

Mít děti v pozdějším věku je trošku náročnější, než v 25, to ano. Ale tvoje vyčerpání spíš pramení z nemožnosti odpocinku, nez z veku.

niski
16. říj 2020

já myslím, že to je úplně normální, celý život se o někoho staráš a už potřebuješ, aby se občas někdo postaral o tebe, děti nech manželovi a někam odjeď, wellnes nebo masáže apod. Teď je sice blbá doba kvůli koroně, ale naplánuj to. A až se vrátíš z víkendu, zeptej se manžela, jak si s dětma odpočinul :o) Síly už se nedoplňují tak rychle jako v mládí, je mi sice o pár let míň, ale už taky to na sobě cítím, poslední jsem měla v 38.

pavlusak
16. říj 2020

Ano, tak jsem se precenila... ve 42 letech mam 7mi mesicniho urvanka a nespavce...jsem na ni sama a sotva lezu, prvni jsem mela ve 28 a byl to velky rozdil, sily uz proste chybi, vsechno me boli nejen fyzicky, psychicky uz jsem davno mrtva, a to je mi jasny ze to nejhorsi me teprve ceka( nez vyrostou vsechny zuby, az zacne chodit, obdobi vzdoru atd)... pomoc nemam zadnou, manzel pracije v zahranici... dvojcata si nedokazu vubec predstavit, hodne sil🍀

irmamala
16. říj 2020

Ženský jste blázni 🙂 V tomhle věku už se máte radovat z úspěchu svých dětí, užívat si svobodu a relativní mládí a zdraví. Chápu, když se dlouho nedaří, tak není na výběr, ale pořídit si po 4 odchovaných dětech na stará kolena dvojčata, to teda máš o zábavu postaráno až do důchodu 😀

rebe
16. říj 2020

Máš osm dětí a pertner je názoru, že nemáš z čeho být unavená? A ještě žije?! Neblázni, kupa dětí je masakr v každém věku, která z nás není unavená, proboha? Hlavně o sobě nepochybuj, naopak, dupni si a ať se taky rodinka postará o maminku, ať si občas odpočine :-*

purplerain
16. říj 2020

Je mi 44 a mám roční. První jsem měla těsně před 30. Zatím nemám pocit, že bych něco nezvládala a to i pracuji. Na druhou stranu, máš dvojčata a to je podle mého mazec i ve dvaceti. Pokud má partner pocit, že je to brnkacka, ať aspoň jeden den o víkendu má na starost domácnost i děti on a ty se vyspi. Nebo ještě lépe, odjed se někam vyspat. Protože když budeš doma, budeš pořád po ruce a budou otravovat.

andelka
16. říj 2020

Tak předpokládám,že první děti už jsou samostatné, možná už všechny ne? V tomto věku je holt lepší si pomuchlat a zas vrátit vnoučata, koukám,že už nějaký kousek máš. Nemladnem nikdo. A dvojčata dají zabrat v každém věku. Já jsem měla před 30 dvě děti brzy po sobě, v 35 posledního prcka, manžel občas otravuje,že dáme ještě jedno,ale fakt už ne. Stačilo mi to.
Počítám,že partner je otec dvojčat,ne starších potomků. Tak ten ať se pěkně o dětičky postará. Celý den, víkend, ono ho to bagatelizování přejde. Případně bych poprosila o kratší hlídání někoho z dospělých dětí. Aby sis odpočinula. V 48 budu mít 13 letého puberťaka, no taky doufám,že jsme nepřecenili síly.

bera28
16. říj 2020

Chápu tě, prostě věk neoblafneš a čím je člověk starší, tím holt míň vydrží. Potřebuješ taky čas jen pro sebe, to je pochopitelné.
Já mám také dvojčata, naštěstí už 12letá a je mi 45. Obdivuji tě a zároveň nechápu, proč jsi šla do dalšího těhotenství. Já byla po čtyřicítce neplánovaně těhotná, opět dvojčata a ani minutu jsem nepřemýšlela, že bych si je nechala. V tomhle jsem sobec, ale nechci jen padat na hubu, ale žít.
Každopádně ti držím palce.

anetka1701
16. říj 2020

Pro mě jsi hrdinka! Já měla třetí dítě ve 32 a padám na hubu... Totálně nedávám a jsem grogy... Musíš bejt superman to dát! To ti dvojčátka nemůžou pohlídat děti? A udělat ti trošku volna...

jarpa
autor
16. říj 2020

@irmamala až do smrti 😂

jarpa
autor
16. říj 2020

@niski to už jsem zkoušela ať jedou na výlet třeba ráno a vrátí se k večeru. Neprošlo, ten jeho pohled mluvil za vše. 😔Přitom v neděli večer slyším jak se těší do práce jak mu z nich tresti hlava atd.. Jsou ve věku. Proč.. Proč. 😂 Holt budu bojovat, děti jsou pro nás všechny mami prioritou,. Ale taky je pravda, že mít kam utéct na den tak běžím.. Bohužel syn už má rodinu, druhý, žije v Praze, třetí studuje v Anglii a čtvrtý s přítelkyní jeli za práci do ciziny. Maminka mi umřela před 2 lety, přítel také už nemá rodiče. Život je opravdu boj.

jarpa
autor
16. říj 2020

@loylii přesně psychicky, je to horší než fyzicky 🍀

jarpa
autor
16. říj 2020

@eviicka
@rebe ahoj, nemám 8, ale 6 děti. ( 2 - samovolny potrat,). Dupnu, prosím, kricim, brecim a nic.

krutak1fle
16. říj 2020

@jarpa no me zase napadlo, ze by ti mohly prece obcas vypomoct ty dospele deti.
Nebo jsou na mamahotelu a litas i kolem nich?
Proc by ctyrlete nemohly na vikend k nekteremu ze sourozencu? Vse je o domluve.
Jak spolu vychazi?
Jinak mas muj obdiv.
Uprimne bych nechtela byt v tve kuzi. Mam dve, jsem o neco mladsi a mam toho taky dost.

jarpa
autor
16. říj 2020

@krutak1fle ahoj, 2 kluci žijí v ČR, ale ne zrovna blízko, třetí studuje v Anglii a čtvrtý jeli s přítelkyní za práci do ciziny. Dokud byli v ČR měli je na 3 dny když mi umřela maminka. Kdybych někoho měla, neexistuje tento příspěvek 🙂🍀

pipi_puncocha
16. říj 2020

Klobouk dolů, já mám občas taky touhu se někam na víkend zavřít a spát a spát a spát (to mi není ani 30 a mám jedno dítě 😅😅).

andelka
16. říj 2020

@jarpa on chlap není taky rodič? No znám to, bohužel. Až po rozchodu najednou všechno šlo. Pozdě.
Co najít někoho,kdo by občas pohlídal? Nějakou známou, tetu, náhradní babičku? Být s dětmi nonstop je masakr.

izz76
17. říj 2020

@jarpa Na únavu máš nárok, dvě 4lete děti dají zabrat a když nemáš nikoho kdo by občas pohlidal je to náročné.. Manžel by měl být trochu chapavejsi a víc ti pomáhat.

orchidis
17. říj 2020

@merope Já to naprosto chápu. Všechny naše děti začaly spát celou noc až tak v šesti letech. To tý doby s budily, chodily za náma, křičely ze spaní, chodily čurat a budily nás u toho, učurávaly a budily nás kvůli tomu... Zakladatelko, jsi pro mě hrdinka! Dvojky po čtyřicítce! Wow! Nechápu a tleskám. Normálně je někomu dej. Prostě si to zařiď. Matce, sestře, partnerovi. Promluv si s nima, nebo si to vyřvi, ale udělej to, ať zůstaneš pro svý děti zdravá.

zadovicek
17. říj 2020

🙂 Jsem na tom úplně stejně. Ke 40nám jsem si pořídila neplánovaně s druhým manželem rovnou dvojčata, doma jsem měla už 2 starší děti. Teď je dětem 8let, ale když jim byli 4, zůstala jsem nakonec sama, máme střídavou péči a to je na jednu stranu dobře. Jsem neskutečně unavená každý den, děti jsou odmalinka živé a když je nemám tak se snažím odpočívat. Věk je znát. Starší děti už jsou naštěstí dospělé jinak bych to asi nedala. Záleží na podmínkách, já neměla babičky a nikoho na pohlídání atd. ,3 roky jsem se prakticky nevyspala tak se to na mě taky všechno podepsalo..

lennus
17. říj 2020

@jarpa Ještě mi pár let do čtyřicítky chybí, ale často si říkám a uvědomuju, že jsme měli mít děti dřív. Staršího jsem měla ve 30, pak dvě nevydařené těhotenství a mladší o necelých pět let později. Zpětně bych se na to vrhla hned po studiu, studovat, pracovat i cestovat jde i s dětmi, samozřejmě to chce nějak skloubit, ale možnosti jsou, kor když žijeme vel hlavním městě. Babičky máme daleko, ty přijedou a pohlídají jen v nouzi nejvyšší. Zvykla jsem si, má to i své výhody, spíš víkendy by se občas hodily a mít víc času s mužem pro sebe. Opravdu jsem přesvědčená, že děti mají mít mladí rodiče. Těch povinností a závazků je v dnešní době hodně, co jsou kladeny na ženy.

antoinet
17. říj 2020

Spekulovat o věku matky nemá moc smysl (20+ má více sil než 40+, to je holý fakt), spíš řešit, jak zapojit otce do péče. Kolikrát to dopadá tak, že dojde k rozvodu a otec se stará, až když má děti každý druhý víkend a máma vypadne z kolotoče. To by byla škoda, ale hledala bych cestu, jak na něj, klidně i poradna.
Žádná z nás, v jakémkoliv věku by nebyla v pohodovém rozpoložení, kdybychom neměly oporu v mužích.