Dobrý lékař v Brně? Zřejmě se mi vrátilo astma

mariti
18. dub 2016

Holky, prosím o radu či zkušenost. Bohužel se mi zřejmě vrátilo astma, a mám podezření, že malá s tím má taky problém. Už asi 4 nebo 5 let nikam nechodím,nebyla potřeba. A mezitím jsem se přestěhovala do Brna. Neznáte tu lékaře, kterého s čistým srdcem doporučíte? S kterým se dá mluvit rozumně? Jsem obecně spíš pro přírodní léčbu, bylinky atd. ale už vím, že s astmatem není sranda a když není vyhnutí, tak holt se musí sáhnout po "tvrdších" lécích. Ani vlastně nevím, zda to primárně řeší alergolog nebo plicní nebo ušní-nosní-krční? Nejlépe abychom tam mohly chodit obě dvě, i dítě i dospělý, ale to je asi utopie.... Asi budu potřebovat předepsat Ventolin (nebo jestli je nějaký nový podobný lék, který se vdechuje). Předem moc děkuji za Vaše tipy!

hojda
18. dub 2016

Určitě bych zkusila tradiční čínskou medicine, jako doplněk klasické léčby.

mariti
autor
18. dub 2016

@hojda jojo, díky za tip, já čínskou (trochu) znám a chystám se na to. Postupně. Ale ten Ventolin asi budu bohužel fakt potřebovat. Minimálně pro uklidnění. Ony ty dusící a chrčící stavy fakt nejsou nic moc, zvlášť když člověk prostě MUSÍ fungovat.A někoho konkrétně bys doporučila? Ale ty jsi z Prahy, že?

hojda
18. dub 2016

@mariti Jj já mám kontakt na Prahu. Malé tam pomohli, jinak by měla kortikoidy 😝 .

pulecp
9. kvě 2016

@mariti Možná se zkus ptát sama sebe, co znamená, co symbolizuje to dušení - je-li tělo vyjádřením pocitů a myšlenek, co to znamená?

bambule73
17. kvě 2016

Ahoj,
já chodím na alergologii na Charbulovu 8, jsou tam moc fajn.
Dej si do vyhledávače a najdeš tam kontakt. Taky beru léky od 30-ti let. Když jsem byla těhule, lékařka mě uklidňovala, že dávky kortikoidů jsou nizoučké. Že je pro miminko lepší když máma prcka okysličuje než když "nemůže popadnout dech". Taky jsem člověk, který nerad bere léky, ale za mě teda dýchadlo pomáhá ze všeho nejvíc, pak klid a pohoda v životě, odpočinek...

petrusew
17. kvě 2016

Mudr. Novotná - Brno Bohunice