Ekzém při IVF. Co poradíte?

ditmira
3. srp 2020

Ahoj všem,
Minulé úterý jsem začala užívat Prednison, Estrofem, Utrogestan, Acidum Folicum. Od té doby mám zhoršující se ekzém na který nic nepomáhá. V pátek jsem byla na ET, takže antihistaminika se bojím vzít.
Kdyby šlo o pár pupínků tak to neřeším, ale mám už zatvrdlé mokvající místa a dost do bolí.
Předem díky za jakoukoliv odpověď

veritanas
3. srp 2020

Za to asi mohou ty hormony, nicméně se dost divím, protože prednison je kortikoid, který utlumuje imunitní systém a používá se i při silné alergické reakci nebo atopickém ekzému... Rozhodně bych se poradila v centru, případně na kožním...

ditmira
autor
3. srp 2020

@veritanas Děkuji. Ještě mě napadlo jestli si nevadí Femibion s Acidum Folicum. Jestli to není reakce. A nebo tím, že mám v sobě tolik hormonů? Už nevím, a sehnat kožního nebude sranda.

veritanas
3. srp 2020

Popravdě na jsem atopii a nemá jsem příšerný ekzém v obličeji v 1. Trimestru a všichni mi svorně říkali, že jsou to hormony a byla to reakce na vitamíny pro těhotné od Dr. Maxe... takže i ten femibion by to mohl být...

ditmira
autor
3. srp 2020

@veritanas Tak to je taky pěkný.zkusím dnes Femibion vynechat a uvidím.každopádně ti moc děkuji, připadám si už jako blázen.

levandule_k
3. srp 2020

@ditmira Taky jsem zažila mokvající ekzém, vyzkoušela jsem ledacos, zabrala mi lopuchová mast, ale nikdy jsem nebrala tolik hormonů jako ty.

ditmira
autor
4. srp 2020

@levandule_k jsem ráda že v tom nejsem sama. Je pravda že nacpat do sebe za den 6 ks Utrogestanu, 2x Estrofem a k tomu Prednison je dost.

marketanova
9. srp 2020

To se zeptejte přímo na klinice jestli to s ním jde. Jinak u nás to probíhalo vše v pořádku, hlavně nemějte strach. Zadaří se, uvidíte.