Gastroskopie Nový Jičín, Ostrava. Dávají něco na oblbnutí?

kobliha300
13. led 2021

Ahoj holky , nevíte prosím zda v okolí Nového Jičína nebo Ostravy dělají vyšetření žaludku alespoň pod částečnou narkózou nebo dají něčo na oblbnutí? Dnes jsem na tom byla poprvé a nezvládla jsem to , stydím se za to , ale prostě to nešlo.. vydržela jsem zavedení do krku a pak jsem to vzdala.. Dali mi sprej do krku , ale nijak zvlášť mi to teda nepůsobilo,krom toho , že se mi chtělo okamžitě zvracet.

zelenaesmolda
13. led 2021

@kobliha300 tak si o to zazadej ne?

kobliha300
autor
13. led 2021

@zelenaesmolda řekli mi, že dávají jen při vyšetření střev, že vyšetření žaludku se dá vydržet i bez toho,tak se poohlížím po jiném zařízení ,kde by to pro ně nebyl problém.. mám už z toho po téhle zkušenosti strach , jsem posera a mrzí mě, že jsem to nezvládla, jenže to prostě nešlo

zelenaesmolda
13. led 2021

@kobliha300
Ja se ti nedivim,nesnesu ani spachtli na jazyk.

nikoulinka
13. led 2021

Manžel na tom byl v městské nemocnici Ostrava, i v Havířově. Na obou jej na jeho žádost, a za poplatek 100,- dali do celkové narkózy. Musel ale po zákroku zůstat 2 hodiny a poté jej musel vyzvednout někdo plnoletý. V Havířově na něj akorát zkoušeli, že to zvládne. On ale od své OL věděl, že na to uspání má nárok. Trval si na svém a v pohodě 🙂

kobliha300
autor
14. led 2021

@nikoulinka moc díky za info , zkusím tam zavolat a poptat se. V pondělí jdu k obvodní , asi bude taky koukat divně , až si přečte zprávu, že jsem to nezvládla.. třeba mi něco poradí.. Škoda, že není jiná možnost vyšetření žaludku, tohle je něco hrozného, nechápu , jak to někdo může vydržet bez oblbováků. .

nikoulinka
15. led 2021

@kobliha300 chlop to jednou bez oblbovaku podstoupil. No přišel s rozseknutym rtem 🤣 Nadával, jak je to hnusne, nepříjemné, apod. Chodi pravidelně co 3 měsíce. A už se nechává jen uspat. Kdyby jej měli brát bez narkózy, tak on by už znovu nešel.

kobliha300
autor
17. led 2021

@nikoulinka aspoň nejsem jediná 😆 já bych spíš rozsekla ret doktorovi,jak jsem sebou začala házet😂, divím se, že to dělají úplně při vědomí ,já tu hadici začala tahat zase ven.. nechápu,jak to někdo vydrží..

laja64
17. led 2021

Já jdu začátkem února tady na gastroskopii koloskopii najednou. Více jsem měla strach z té gastroskopie ale sestřička říkala že stříknou umrtvovací sprej a potom ti píchnou i něco do žíly za mírný poplatek ( to samé u koloskopie) že jsou jediní tady v Ostravě kdo to dělají. Taky nesnáším když se mi někdo hrabe v puse. MUDr. Bužga je perfektní ve svém oboru. Můžeš si na něj přečíst recenze na znamylekar.cz Ordinaci má v Ostravě více . http://gastroenterologie-ostrava.cz/
@kobliha300

kobliha300
autor
19. led 2021

@laja64 děkuji moc , už mi ho včera poradila obvodní, prý nejsem jediná, kdo to nevydrží , měla tam pána, co to taky nevydržel, divila se, že mi nenabídli tu injekci..No já se taky víc bojím té gastroskopie..Dejte kdyžtak vědět ,jak jste to zvládla, budu se taky objednávat..Ať to zvládnete a hlavně ať je vše v pořádku.

laja64
19. led 2021

@kobliha300 díky,snad to dobře dopadne, určitě dam vědět 🍀

laja64
4. únor 2021

@kobliha300 Tak vyšetření cajk, vše ok. Nejhorší bylo včera skoro nejíst a vypít ten hnus. Měla jsem Moviprep. Voní krásně po citrónu ale chuť slaná. Takže místo 2l jsem ho vypila 1,4 litru a k tomu 1l jablkového džusu a 1,5l neperlivé jablkové Dobré vody. Začala jsem pít v 17h a po 22h už ze mě šla jen voda- takže jsem si říkala že asi dobrý. Vyšetření skvělé. Lehla jsem si na levý bok, sestřička mi píchla oblbovák - to jsem si zaplatila- a vzbudila jsem se za 20 minut a říkám jí - a teď bude ještě ta koloskopie, že? A ona : nene, už je vše hotovo. Akorát muž mě musel odvést, jelikož řídit bych nezvládla- motala se mi trochu hlava a asi 10 minut jsem měla mírné křeče v břiše. Jinak pohoda. 🙏

elencze
4. únor 2021

@kobliha300 na Fifejdách v Ostravě si můžeš zaplatit rajský plyn nebo oblbovák injekci. Narkózu před těmi 5 lety nedělali, je to příliš velký zásah do těla, který bych při tomhle neriskovala.

kobliha300
autor
5. únor 2021

@laja64 tak to je super , hlavně, že jste to zvládla a bylo to bezbolestné

laja64
5. únor 2021

@kobliha300 jojo úplně bez bolesti. Paráda 🙏