Hemeroidy u dvouletého dítěte

verca1107
15. srp 2018

Dobrý den, uz nějak nevím, jak se uklidnit, tak zkusím, jestli nemá někdo stejný problém. Syn má dva roky, a asi před týdnem jsem se všimla, ze pokaždé po stolici mu kouká něco z konečníku, cosi fialoveho. Mudr po telefonu usoudila, ze je to hemeroid. Překvapilo mě, ze tak v rannem věku. Nicméně zacali jsme mazat dubovou kurou, syna to nebolí, na nic si neztezuje. Stolici ma v pořádku, žádná zácpa ani průjem. Poradí někdo ?

penelope87
16. srp 2018

@verca1107 Hemoroidy jsou genetická záležitost, kterou samozřejmě ovlivňuje strava a životní styl. Asi k tomu prostě má dispozice. Já bych se tím zas tolik netrápila, pokud ho to nebolí, není to veliký apod.
Mně se objevily hemoroidy po prvním porodu, a pak i po druhém a podařilo se mi to vyřešit poměrně rychle gelem z dubové kůry. Zásadní je pravidelná strava s dostatkem vlákniny a pravidelná stolice (nejlíp denně, ale nejmíň obden).

verca1107
autor
16. srp 2018

@penelope87 My právě problém s vyprazdnovanim vůbec nemáme, nikdy moc zácpu neměl, chodí celkem pravidelně, někdy i 2-3 x denně. Stolice normální. Pohybu ma víc než dost. Je pravda ze s manzelovo strany to může být dědičné. Zatím ho to neboli, ale zdají se mi velké docela na jeho prdelku. Mažeme dubovou kurou a dneska i poprvé jsme koupali v dubové kure. Prostě me jen děsí, ze ma takhle malé dítě hemeroidy, co jsem udělala špatně 😳

penelope87
16. srp 2018

@verca1107 Opravdu nic. Já mám vnitřní a dozvěděla jsem se o nich až po porodu. Prostě mě nikdy netrápily, tak jsem o nich nevěděla. A pak najednou přiznala moje máma, že je měla vždycky.
Někdo k tomu má tendence, a to pak mnohdy nepomůže ani operace. Protože se objeví znovu.

verca1107
autor
16. srp 2018

@penelope87 Ja vim, většinou je to dědičné, jen se projevit můžou a také nemusí. Záleží na životním stylu. Ale překvapilo mě, ze tak malé dítě je může mít také. A ty máš teda dvě děti ? Nebo jedno ?? Spíš mi nejde do hlavy, z čeho, kdyz na stolici chodí normálně, pohybu ma dost, možná jen to pití vázne. Zítra jdeme k doktorce tak jsem zvědavá 😏