Hexa a Prevenar. Uklidníte mě, že to bude v pořádku?

26. bře 2021

Ahoj holky, chci jen uklidnit😄vsude ctu, jak je spatne davat hexu a prevenar najednou.. ale cetla jsem, ze nekdo nemel vubec zadnou reakci.. dr mi rekla , ze dame prevenar ale dnes kdyz maleho ockovali jsem videla, jak mu dava i hexu do druhe nozky 😡 ani jsem nemela cas si to promyslet. Ted mam strach a maleho komtroluju kazdou minutu jestli dycha a je v pohode. Ze jsem jeblaa a bude v poradku😫

errol4388
26. bře 2021

Od doktorky je prasárna, že to s vámi dopředu nekonzultovala. Ale nebojte, můj synek take dostal druhé dávky prevenaru a hexy společně a vůbec nic mu nebylo a to je nedonošený prcek.

kackacerm
26. bře 2021

Ahoj, ze začátku to naší dávala zvlášť a bez reakce. Pak jsem jednou svolila, ať ji to dá najednou, ať ji tolikrát netrápí a neměla jsem to dělat. 2 dny měla teploty, místa vpichu natekla. Je to velký zahul pro to malé tělíčko. Ale pak vše v pořádku, žádné následky si nenese. Zbytečně bych neplasila, jen ji občas omrknout.

sigyn
26. bře 2021

Mně doktorka rovnou řekla, že rozestup mezi jednotlivými očkování bude min,. měsíc (dávali jsem hexu, bexero i prevenar) jen teda rotaviry dala společně s jiným očkováním, protože dávek bylo více a nemá to horší průběh + jsou to kapky, ne injekce. Musím zaklepat že do teď bez nějaké větší reakce. (u všeho už máme dvě dávky a rotaviry komplet)

jjasmina
26. bře 2021

Naše dr také ockuje Hexu + Prevenar, takže by to mělo být v pořádku.Já jsem nakonec Prevenar po úvaze nedala

gruyerre
26. bře 2021

No pokud tvoje doktorka očkuje děti tajně, aby to rodiče nevěděli, změnila bych pediatra. A taky by bylo dobré jí vynadat, pokud to opravdu udělala bez tvého vědomí.
S dvěma vakcínami najednou zkušenost nemám, nešla bych do toho, ale vím, že to tak někteří lékaři dělají, tak snad bude tvá malá bez reakce nebo s mírnou reakcí.

dashyyy
26. bře 2021

Já teda mám osobní zkušenost s reakcí na tuhle kombinaci, bohužel, a doktorce bych teda jasně řekla, že ještě jednou bez mýho vědomí něco podá, tak se to bude řešit výš.. neexistuje, že dá něco bez jasný domluvy nebo souhlasu... to je rachot ☹

me_druhe_ja
26. bře 2021

U syna vždy dvě najednou a nikdy neměl nic. Ani zvýšenou teplotu. U holky taky dám najednou a pokud OK, pojedu taky. Ale rozhodně by si nikdy žádnej doktor neměl dovolit cokoliv dělat bez souhlasu rodiče, to je prasárna.

petralak
26. bře 2021

Dvě děti očkované dvě injekce najednou a bez problémů či jakýchkoli reakcí. 😉 Klid... Možná jen doktorka zapomněla že jste se domlouvali jinak, když normálně očkuje všem rovnou obě.

nazka
26. bře 2021

Jako je to větší zahul pro organismus, ale neboj, to dá. Teď už stejně nic neuděláš. Nechápu, že se neporadila dřív.. I moje doktorka, která je očkovací magor, nikdy nedávala dvě najednou a chce alespoň odstup 14 dnů. Držím vám palce.

aniea
26. bře 2021

Dcera to takhle dostala taky a naprosto v pohodě 😀

jana_zofie
26. bře 2021

Bude v poho. Vecer mu zmer teplotu, kdyby byla vysoka, dej mu cipek paralenu. Ony ty reakce byvaj vetsinou teploty, nejaky plac, bolest kdyz se dotknes te nozky. Ja mam teda zvlast, kdyz clovek muze, tak se teplote a placi vyhne, ale zadnou krizi bych fakt necekala. Ale doktorce bych teda vycinila. To by mi udelala jednou...

katule1990
26. bře 2021

Naše taky dávala oboje najednou, a to máme syna nedonošeného. 2x jsem mu srážela teplotu ke 39 stupňům Nurofenem (ten den večer a pak v 5 ráno). Druhý den už měl jen zvýšenou a pak ok. Příště teda nevím, jestli dávat zase obě najednou 🤒.

squezy
26. bře 2021

My davali vzdy obě vakciny a najednou a vždy bez reakce. To, jestli jste se domluvily na jedné vakcine a dala hned dvě, to už je jiné téma.

anet_98
26. bře 2021

Ahoj, dali jsme hexu i prevenar po předchozím uvážení najednou a zjišťování věcí a reakce - pouze kňourání. Máme za sebou druhé očkování a vše stejné 😊 každopádně jsem se ptala i více kamarádek a maminek v čekárně. Od doktorky jsem si také nechala vše vysvětlit. Nakonec jsem se rozhodla že se to pichne najednou.

renat23
26. bře 2021

My měli obě najednou před měsícem a malý uplne v pohodě neměl žádnou reakci ani oteklou nebo červenou nozicku

kiluau
26. bře 2021

Dvě naráz už malému dát nenechám. Všechna předešlá očkování v pohodě a po těchto dvou i přes čípek teplota přes 38°C.

baraskaska
26. bře 2021

Moje dcera dostala oboji dohromady trikrat a mela akorat teploty. Coz mela vzdy po ockovani ale osobne uz bych to nedelala. Druhe dceri uz jsem vse davala zvlast. Bylo to sice hodne rozlozene ale myslim ze lepsi 🙂

mamikry
26. bře 2021

Obe deti dostaly najednou a jedina reakce byla trosku zacervenale misto vpichu.

jednaholkaa
26. bře 2021

Tak to je mazec, pani doktorka uz by me nevidela. Drzim palce at je vse v poradku..!

keksik002
27. bře 2021

Normalne jsme ockovali oboje dohromady a naprosto bez reakce, mimoto syn je nedonoseny a ockovany dle ocko kalendare. totez od kamosky deti, i dalsi co znam. Nejhorší reakci v okoli byla horecka dva dny, jinak nic. Ano pokud dite ma zakodovane v tele neco spatneho tak to ceka na impuls jako je napr dve ocko naraz, ale nebojte bude v pořádku.