icon

Jak překonat strach z kolonoskopie? Zkušenosti pacientů.

denculinka
17. pro 2024

Ahoj Všem… Blíží si mě kolonoskopie a já si nemůžu nastavit, že to bude v pohodě… Mám šílený strach z bolesti, že nezabere umrtvovacka… ☹️ 😢Že vše ucitim, a že budu trpět jak pes… ☹️ 😢 Po zkušenosti po císaři, kdy místo poloviční Umrtvovacky, kdy sem cítila vše a vůbec nezabrala… A musei mě uspat komplet… Mám strach, že ani teď to nezabere jak má… ☹️ 😢 Měl jste někdo též takle hrozně veliký strach… ☹️ 😢? A pak nakonec to bylo v pohodě??

Strana
z2
denculinka
autor
18. pro 2024

@martulka88 a co je vlastně nejhorší na tom vyprazdňování? To je jsi stále na záchodě? A litá to s tebe? Nebo máš u toho nějak bolesti?

martulka88
18. pro 2024

@denculinka Chuť toho roztoku. Ale já si nechávám dát picoprep a to je jako vitacit 🤣 Když jsem měla kdysi fortrans, to jsem nedala. To jsem i zvracela 🤣 Manžel první litr dal na ex, prý to není tak hrozné a nakonec 4.litr vyzvracel 🤣 Je toho víc, co se dá předepsat. Ty máš moviprep jestli si vzpomínám z komentu. Pokud by ti vadila pachuť, tak si to nařeď džusem. Jsou lidi, co to ředí pivem. Ale mně dělají problém prostě takové věci, co mají nějakou pachuť - hořká a slaná dohromady. A asi nejhorší je ten fortrans a pak fosfátové soli. Ty hlavně ten roztok dostatečně zapij vodou. Onp první litr se dá, tak jak je toho víc, tak žaludek občas stagnuje - proto i manžel zvracel. Důležitá je ta předpříprava a během dne více tekutin + je super po vypití rozroku (nejsem si jistá, jak přesně se ředí tvůj), tak aby se během hodiny vypilo alepsoň 1 litr další tekutiny.

denculinka
autor
18. pro 2024

@martulka88 Ano mám moviprep... ☹️ A mám to takhle... ☹️

denculinka
autor
18. pro 2024
denculinka
autor
18. pro 2024
marry94
18. pro 2024

@denculinka já byla letos strach jsem měla ale nepřišlo mi to tak hrozné vždy se to dalo rozdychat a byla jsem bez analgesedace. A to jsem drobná a hubena takže by to pro mě mělo být hory horší

denculinka
autor
18. pro 2024

@martulka88 Tak stres hrozný jsem měla , až mě řekly že mě nepřímou.... Z duvodu nemoci.. ☹️ Tak mě preobjednaly...

fouskovi
18. pro 2024

@alice180 já mám chronovu chorobu a kolonoskopie je pro mě strašné utrpení a i když si dám oblbovak

danca_
18. pro 2024

@denculinka ten strach byl opravdu horsi nez vysetteni samo! Ja byla vydesena na zaklade infa z internetu,..nakonec to oprandu nebyla zadna hruza a bonus krasne plochy bricho po tom vycisteni strev😂ten strach je opravdu horsi jak vysetreni

denculinka
autor
18. pro 2024

@fouskovi A tak v celkové chodíš?

fouskovi
19. pro 2024

@denculinka příště jsme domluvený už na úplné uspání

rajdamajda
Odpověď byla odstraněná
denculinka
autor
20. pro 2024

@rajdamajda Ahoj. Nakonec mě nevzaly. Z duvodu nemoci. Kašel, rýma, teploty. Je to teď odloženo... ☹️

Strana
z2