Jaká byla vaše první menstruace po porodu?

elwe
4. pro 2018

Zdravím vsechny, diteti jsou 4 měsíce a plně kojím. Včera se ale objevila krev, ale jen pár kapek, a dnes jen o pár kapek víc. Nevím, jestli to brát jako ze už jsem to dostala nebo je to něco jiného. Jak u vás probíhala první menstruace při kojení? Měl to někdo podobné? Ještě uvažují jestli to není ovulace/uhnizdovani/začátek těhotenství.

chumlee71
4. pro 2018

@elwe já jsem v lednu porodila v březnu jsem to dostala na jeden den a pak nic a teprve od října mám normální menstruaci

hanicka_k
4. pro 2018

@elwe já cca 4 a půl měsíce po porodu cca týden špinila a měsíc na to jsem už dostala svou klasickou MS.

kosi_cek
5. pro 2018

Já to poprvé dostala vždy (tzn 4krát) při plném kojení a bylo to různé, no, nedá se napsat ani jak by to mělo vypadat, protože při kojení si cyklus může dělat co chce nebo taky nemusí, ale kdykoli to může zkusit, ale při kojení je víc normální být ze svého cyklu často jelen, než nebýt 😃. Já sama svůj cyklus znám docela dobře, orientuju se, ale zvlášť tedy ten první rok při kojení jsem často vůbec nevěděla, kojení to vše dost zastírá a mlží.. Při uhnizďování jsem ale např. nikdy nešpinila, ale během cyklu, s krátkým předstihem od menses ano a stává se to tím pravidelněji, čím jsem starší (tzn. nejen během kojícího období).