Kašel po Sunaru, jsem už opravdu zoufalá

lenhud
15. dub 2015

Všechny zdravím, poprvé někam píšu...- jsem už opravdu zoufalá. Zajímalo by mě, zda jste se nesetkali s něčím podobným...Mám ročního kluka, od narození bojujeme s mlékem, když byl mimino, tak po každém kojení ,ihned po dopití, začal mít bolesti a když ležel, tak z něj mléko dost často jakoby "vyjelo" ven nebo ublinkával...vypozorovala jsem, že když jsem ho nechala ležet buĎ na sobě nebo ho nosila, tak to bylo docela dobré (potřeboval být vertikálně).....bylo doktorkou řečeno, že to není reflux,že asi nebude mít dovivinutou záklopku, že se to za chvíli zpraví...kojila jsem jen půl roku , pak přešla na mléka,už jsem zkusila úplně všechny, HA, bez lactozy, normální - sunar, nutrilon, nestle...stále se zhoršující problém je, že každou noc (2-3 krát) se probudí na mléko, no a podstata 🙂 , vždy po vypití (někdy si říhne, někdy ne..)ale pokaždé ihned dostane dávivý kašel, jakoby chtěl něco vykašlat, toto trvá tak 15 minut a pak usne, spí bez zakašlání..., pak má zase hlad, zase dostane mléko a situce se opakuje, zase dávivý dráždivý kašel....po čaji ani vodě nic takového nemá....myslela jsem, že má alergii na mléko,ale tu z krve vyloučili...a nikdo neví! (vím, že mléko zahleňuje,ale nebylo by to tak silné a nenastalo by to ihned po vypití)...nevím...nevíte něco víc než ja??? 🙂 díky

meo
15. dub 2015

@lenhud Ahojky, možná je to nesmysl, ale nemá třeba moc velkou dírku na savičce od mléka, že to třeba moc hltá a z toho se rozkašle. Moje dcerka taky když něco hodně rychle vypije, tak se někdy rozkašle. Sice ne 15 minut, ale stejně. Zkoušela si i jiné typy saviček, jiný výrobce atd.

olusenka
15. dub 2015

já teda nejsem doktor, ale spíš bych pořád věřila, že to může být alergie na bílkovinu kravského mléka. Zkusila bych mléko allergy care nebo bych UM úplně načas vysadila, roční dítě ho už moc nepotřebuje. Případně bych zkusila eliminační dietu, aby byla jistota, zda to BKM je nebo není, nebo co to vlastně je. Věřím také tvrzení, že u takto malých dětí (obvykle +- do 3 let) nejsou tyto testy na alergeny průkazné.
Já měla u obou dětí podezření na ABKM, synovi nakonec vyšlo něco jiného, i když jednu chvíli byl dokonce prokazatelně alergický na bílek (a krev bílek ukázala jako negativní), nyní je prakticky bez jakýchkoliv projevů alergie, zato dcera má ekzém až dost, a veškeré testy měla negativní. Rozhodně je chci u ní opakovat kolem tří let nebo déle.

janka
19. dub 2015

@lenhud jsme lekarka a myslim, ze to bude prave alergie na BKM. I presto, ze vysli testy na alergologii negativni. A to ze 2 duvodu: 1) u rocniho ditete je bezne, ze vychazi falesne negativni. 2) muze jit o non-IgE typ alergie, ktery nelze poznat z krve. Spousta alergologu o tom nevi, pripadne to neuznavaji ☹
Zkusila bych vynechat mleko uplne, rocne dite skutecne vydrzi uplne bez kravskeho mleka. Bilkoviny uz muze mit z masa. Pouze vapnik doplnovat jinak - mandlove mleko, vapnik v prasku do jidla atd... Kdyz je zvykly pit vecer mleko, zkuste mu nabidnout misto toho ryzove mleko z DM - je sladke, takze detem chutna.