Kopřivka u ročního dítěte

bahy
13. zář 2016

Ahoj všem, prosím poraďte. Naše roční holčička se osypala. Byla jsem s ní u dětské mudr a ta řekla, že to je kopřivka a nasadila ji Fenistil 3x denně 6 kapek do doby, než jí to zmizí. Po první dávce jí kopřivka zmizela. Po dvou dnech se však vrátila. Dala jsem jí tedy zas 6 kapek Fenistilu a po hodině bylo zas po kopřivce. Další dva dny měla zvýšenou teplotu (do 38st), ale to spíš přičítám růstu zoubků. Když jí spadla teplota, tak se zas osypala a po Fenistilu měla ještě pár flíčků. Přes noc se osypala ještě víc, tak jsem se rozhodla jít zas k mudr. Fenistil uz tak dobře nezabíral. Neustále přemýšlíme, z čeho by tu kopřivku mohla mít, ale nejedla nic nového. Pije pouze vodu. Já ještě kojím (ráno, večer, v noci). Moje strava mi také nepřišla nijak neobvyklá. Věci peru stále ve stejném prášku. Jediné co mě napadlo je bazének s plast. kuličkami, nebo nevypraný plyšák, nový zubní kartáček. Ale je mi divné, že je nejvíce osypaná na stehýnkách a pokud byla s těmito věcmi v kontaktu, tak měla dlouhé kalhoty. Mudr řekla, ať bere v kuse 3 dny Fenistil a ať nasadíme (obě) eliminační dietu (ale ať prozatím nevysazujeme jogurt, kaše, pečivo-ptž to jí denně a nikdy reakce nebyla). Teď se chystám všechno oblečení přeprat vč. plyšáků a umýt plastové hračky.
I když bere druhým dnem Fenistil, tak je kropenatá.
Máte někdo podobnou zkušenost? Neměli bychom raději zajít na alergologii? Za jak dlouho by mohla kopřivka odeznít, pokud by se nám podařilo alergen vyloučit? Přikládám fotky. Nejvíce se osypává na stehýnkách, zadečku, pak ruce, obličej a teď nově vzadu na krčku.

kaja2016
13. zář 2016

@bahy jezis to je hrozny☹ chudinka☹ Moje ma exem, napred na obliceji, ted uz i na tele. Vicemene jako u vas, ale neni to cervene, jen si to zase skrabe. Pediatricka rekla, ze to nic neni a resit to nebude, ze to kojenci proste maji, tak jsem ji sama objednala na imunologii/alergologii a cekame na vysledky (tri tydny). Mezitim se osypala i na tele, takze jsem rada, ze jsem pediatricku obesla. Ted tam jdeme, tak jsem zvedava, co me rekne, ze jsem s dcerou byla na alergo, ji ale nereknu a uvidim, co udela.

luca1987
12. lis 2016

Vim, ze je prispevek starsi, ale hledala jsem podobne tema... @bahy a @kaja2016 uz vite co to zpusobovalo??? Nam se stal uplne stejny problem. Mala ma neutropenii, lehce chytne virozu a diky tomu ma same atb. Ted byla tyden na augmentinu duo. Po tydnu se ji objevilo par flicku. Valili jsme na pohotovost, tam nam rekli, ze je to jen reakce na atb nejspis, mozna v kombinaci s jidlem. Meli jsme davat take fenistilove kapky. Ty vubec nezabraly. Do druheho dne to bylo mnohem horsi. Opet jsme valili na pohotovost, tam nas konecne nasmerovali na kozni a kozarka rekla, ze je to koprivka. Byla u toho doooost vazna, ze to neni sranda. Je dobre, ze jste obesla pediatra. Mohlo se to dostat do chronickeho stadia. Mala dostala injekci, leky, masticky, pudr a tvrdou dietu. Jelikoz kojim, i ja musim jist to stejne. Uz tri dny jsme jen na vode, rozvarene ryzi, rohlicich a piskotech. Pry ta dieta bude dlouhodobejsi, ale zacne se mirnit. Dite pry kdyz tu koprivku dostane, tak se mu to muze znova objevit i po nealergennim jidle, dokud se plne nevyleci

bahy
autor
12. lis 2016

Holky, asi se nikdy nedozvím, co to způsobovalo. Každopádně jsem šťastná, že jsme se toho zbavily!!! Pediatrička řekla, že to je kopřivka způsobená alergickou reakcí na cosi... :( Také jsme měly kapat Fenistil. Někdy pomohl, někdy ne...
Takže jsme obě (jelikož kojím) přešly na přísnou dietu. Rýže, mrkev, chléb, voda, banan, bílý jogurt. Vše jsem vyprala v Lovele (tím myslím úplně vše, čeho se mohla malá dotýkat - všechno její prádlo (nebyla jsem si jistá, zda jsem nevyprala nějaký její kousek s naším prádlem, které peru v normálním prášku), plyšáky, povlečení. Zchovala jsem bazének s kuličkami, které jsme měli od jejích narozenin a dva dny na to začala kopřivka... Prostě jsme eliminovali vše a postupně jsem začal přidávat vždy jednu potravinu a s ní vydržely dva dny, jestli se něco objeví či ne. Musím zaklepat, že se zpět kopřivka nedostavila a já tedy nezjistila, z čeho to bylo. Jsem hlavně ráda, že ne z jídla. Osobně si myslím, že to mohlo být právě na ty kuličky v bazénku, nebo nevypraný plyšák, který dostala od kamarádky k narozeninám.
Vím, jsou to stresy a moc držim palečky, ať je co nejdříve v pořádku a nejlépe napořád!! A má to tedy z antibiotik?

luca1987
13. lis 2016

@bahy my jeste nevime zda to bylo z ATB. Na konci listopadu jdeme na kontrolu na hematologii, tak nam udelaji testy. Ale mohla to zpusobit kombinace atb s nejakym jidlem. Ale mam podezreni na par jidel (mleko kravske [to poprve malinko ochutnala], med [i ten], detske ovocne kapsicky,..). Ale buh vi, tak male deti porad neco olizuji, tak to muze byt i tim. A nemela mala i nejake leky ci sirupy?? A nevycitala ti doktorka, ze kojis? Ja kdyz ji to rekla, tak to bylo jako kdyz pichnu do vosiho hnizda. Ja mam dceru 18m a pustila se do me, ze ji to nic nedava, ze mam prestat kojit, jinak ze budu muset drzet dietu s ni. Coz je stejne jedno, jelikoz jime vzdy stejne veci. I my drzime palecky, at uz se koprivka nevrati. Vtipne je rict, ze ma koprivku a kazdej kdo to nezazil rekne. Jooo, to je jen vyrazka to nic neni. Ale nevidi za tim ty starosti, dietu atd.