Křečové žíly - laser, radiofr. ablace nebo jiné "šetrnější" metody

ltv40
27. led 2019

Dobrý den, s chatrnou genetickou výbavou a po 2 dětech se chystám na operaci křečáků na obou nohách. Prosím, máte zkušenosti z poslední doby s některou z modernějších metod odstranění? Zajímá mě hlavně - JAK (laser, ablace, nebo?) - KOLIK to stálo ☹ - KDE jste byla (ideálně Praha) - REKONVALESCENCE (bolest, návratnost + jak to vypadá). Upřímně pro mě jsou moje modré, kudrnaté nohy jednoznačně mindrákem a kromě zdraví chci řešit i estetiku... Klasickou operaci (stripping, vytrhání žil v narkoze) zatím zavrhuji. Mám malé děti a nedokážu si s nimi představit rekonvalescenci... Moc všem děkuji za rady a doporučení! 🙂

merope
30. led 2019

Jen se tu s dovolením zaháčkovávám. Hledám někoho v Praze, kdo by byl schopen v první fázi se na moje žíly podívat a říct mi, co a jak a měl na mě víc jak 5 minut.

vss
9. únor 2019

Ahoj, ja jsem zdravotní sestra a pri pobirani rodicovskeho prispevku na prvni dite jsem si chodila privydelavat jako anesteziologicka sestra (mam na to specializaci) k soukromemu cevnimu chirurgovi. Delali jsme prave vyse zminene operace, jsou jen bohuzel plne hrazene pacientem. Sice nas pan doktor neni z Prahy, ale musim rict,ze jsme meli hodně klientu prazskych a i z cele republiky. Mrknete na stranky: https://www.kbklinika.cz
Je to teda v HK,ale v peknem prostredi a rekla bych,ze i s dobre odvedenou prací. Ted jsem podruhe těhotná, krecove zily mam šílené a na operaci k panu doktorovi se po porodu sama chystam. Tak na to mrkněte 😉

vss
9. únor 2019

@vss jeste k otazce penez, závisí na druhu operace a na postižení. Uz jsem zazila,ze pacient zaplatil za laser 16000Kc a pri operaci to nebylo tak strasne,tak doktor nějaké penize klientovi vracel.
Rekonvalescence: po dobu 4 dni se doporučuje klidovy rezim, nohu nahoře a cesta jen do lednicky a na WC. Pacienti odchazi po svych a bolesti zvladaji tlumit ibalginem. 5. Den je prevaz, puncocha se pak nosi jeste nepretrzite 3 tydny,ale jen na operovane noze a klient se muze po tech 4 dnech vratit do běžného rezimu. Jen ne jeste sport jako takovy,ten doktor doporucuje az po mesici nebo po 6 tydnech - dle druhu sportu.

ltv40
autor
10. únor 2019

@vss Dobrý den, velice děkuji za Vaší reakci! Ani jsem nedoufala, že dostanu takhle fundovanou odpověď. Už pročítám web kliniky v HK. Ještě bych se Vás zkusila zeptat na 2 věci.
1) Jestli nevíte, jaký je rozdíl mezi laserem a Clariveinem - myslím hlavně s ohledem na úspěšnost / návrat křečových žil. Rozdíl v ceně je jasný ☹.
2) Jestli nevadí absolvovat zákrok až po zimě - jaro/léto. U klasické operace se to totiž nedoporučuje. Mohou rekonvalescenci vadit vedra, která často už v květnu jsou?
Moc děkuji a zdravím!

vss
11. únor 2019

@ltv40 dobry večer, u Clarivein je cela procedura jeste šetrnější, lékař napichne zilu a vsune do ni takovy dlouhy katetr,ktery se rozvibruje a zilu jakoby rozrusi. Provádí se to jen v lokalnim znecitliveni, i kdyz kanylu a malou davku nitrozilnich léků jsme stejne podavali,jen na komfort pacienta. Klient je po celou dobu zakroku pri vedomi a do hodiny po operaci muze odejit. Ale je to celkem nova metoda a nikdo nedokaze rict,zda zily recidivuji a pokud ano,tak kdy. Ale to moc nejde při zadne metodě, si myslim. Teď si nejsem jista, ale myslim,ze i ta rekonvalescence je jeste kratší. Pri laseru se ta zila jakoby zapálí, zatahne a klient byva vetsinou v celkove narkoze, i kdyz v krátké 30-45min, podle postižení. Odchází po dospani 2h po operaci.
Pokud byste měla zajem, doktor vse rad vysvetli podrobně, dava klientum i svuj soukromý mobil a rekla bych,ze jednani má vstřícné. Tak i to ho ostatně živí 😀
Operace dela do začátku cervna, ale upřímně, me by se nechtelo s tou puncochou chodit v teplech. Sice to je jen na jedne noze,ale i tak. Punčochy jsou silnejsi a jsou dost kompresivni. Ale lidi chodi i v teplejsich mesich,takze vydrzet se to da.
Snad jsem trochu poradila, ale nejsem lékař, konzultace s nim, je urcite lepsi 😀