Křečové žíly - léčba

drti
25. zář 2018

Ahoj, ráda bych znala vaši zkušenost. Manžel včera navštívil cévního kvůli křečovým žilám a přinesl si od něj prášky, konkrétně Detralex, který má brát 2x denně 1 tabletu. Tomu rozumím, ale prý mu lékař říkal, že ho bude brát možná už napořád! To jako vážně? Slyšela jsem, že je účinný, že fakt ulevuje od bolestí a křečí, že má i protizánětlivé účinky. Zajímalo by mě ale, jak je to ale s vedlejšími účinky při dlouhodobém užívání? Máte někdo zkušenost? Je opravdu bezpečný? Berete ho někdo třeba rok, dva nebo víc?
Manžel se ptal i na operativní řešení, což jsem si myslela, že by bylo nejlepší, ale doktor mu to nedoporučil, že ty žíly v takovém stavu nemá (ikdyž mě se zdají dost děsivé 😉 ) a navíc je tam riziko, že by se mu po nějaké době mohly objevit znova.
Děkuji za vaše postřehy.

merope
25. zář 2018

Takového doktora se drž - já si detralex resp. jeho obdobu kupovala sama a všichni jenom že operace.

cuuza
26. zář 2018

Detralex a kompresní puncochy jsou základ, často se stav zlepsi. Operaci bych nevyhledavala, opravdu se to muže vracet...

fyii
26. zář 2018

@drti moje mama bere Detralex uz roky cca 2 denne. je to i na otoky. Popravde mit viditelne zily a byt relativne mlada tak si je necham od operovat i kdyby se mely nedej boze vratit. kdyz si clovek priplati tak za 4 dny muze.normalne do prace a zacit normalne fungovat. Starym zpusobem bych se do toho nehnala, tahle novejsi metoda je setrnejsi, ale pojistovna to cele bohuzel nehradi. Na to jist prasky nafurt je casu vzdycky dost.

fyii
26. zář 2018

@drti jo a taky ten Detralex neni zadarmo zrovna nedavno jsem ho mame kupovala a 120 tbl. 350 Kc, coz pry je extremne levne (nemocnicni lekarna). Mama rikala, ze plati kolem 500. Takze i kdyz se operace priplaci asi to stoji za uvahu..

evickakrejci
29. zář 2018

@drti Ahoj, jo je to tak. Prášky jsou už napořád, ale pokud se vyhne operaci a zbaví se bolestí, je to minimální daň za to. Taky mi přišel drahý, v průměru kolem 500, nechala jsem si napsat i jiné léky, ale pak jsem se vrátila k Detralexu, protože mi ostatní nevyhovovaly (vrátily se bolesti, sem tam otoky). Beru ho teď už asi 3. rok v řadě a kromě ceny je bezva a řekla bych i bezpečný.

bera28
29. zář 2018

Já jsem si tedy nechala křečáky odoperovat půl roku po porodu. Teď už je to 10 let a dobrý. Předtím jsem taky nějakou dobu Detralex brala, ale také jsem ho nechtěla mít na furt.

evickakrejci
5. říj 2018

@bera28 A pomohla ta operace? Jsem totiž ráda, že se jí díky práškům vyhýbám, mamce se to vrátilo.