Krém na suchou pleť

nikaak
12. únor 2018

Maminky, doporučíte mi nějaký krém na velmi suchou pleť? Budu ráda za noční, popřípadne nějakou kombinaci 🙂 teď přes zimu je to opravdu strašne.. Hezký večer 🙂

hojda
12. únor 2018

je to spíše mast než krém, ale na noc super a do rána se docela vcucne Havlíkova přírodní lékarna Havlíkův přírodní zázrak.

iva27
12. únor 2018

@nikaak doporucuji od Biodermy.Maji celou radu na suchou,citlivou i atopickou plet.Sama mam vyzkousene na suchou-atopickou a nemuzu si vynachvalit.Vyuziti je i pro deti.Jen s cenou pocitej cca 500,-😉😃

makiszek
12. únor 2018

Taky s tím bojuju 😕 mám od Bione extra mastný, ale stejně jsem suchá jak cesta

petrapetule
12. únor 2018

Skvela je Mixa

katerina20
12. únor 2018

Mám od Mixy a spokojenost 🙂

kladpol
12. únor 2018

@nikaak Používám nivea noční krém a s tím jsem spokojená, pak i mixu při větší zimě 🙂, hodně mi praskají v zimě ruce a na to se mi osvědčil krém z Lidlu červený sos.

petulles
12. únor 2018

Se suchou pletí se trápím už roky, až mi kožní doporučila klasickou modrou Indulonu. A opravdu jediná mi na to pomáhá!!😉 Kam se hrabou drahé krémy! 😀 😉

monikakrasna
12. únor 2018

Nejlepší krém je odna herb extract telove mléko s levandulovym olejem používám pořád je super a krásně voní doporučuji

tymothy
13. únor 2018

Spíše než kremy doporučenim telove oleje (např. Saloos).

biedronka10
13. únor 2018

Doporucit ti muzu obyc indulonu, nebo konopnou mast. Ja jsem ale atopik a co se tyce drahych kremu. Ja se od urcite doby vyhybam kremum typi Bioderma, ktera napriklad pri seborei male pekne opalila hlavu do masa. To uz nikdy.

jaanicce
13. únor 2018

Weleda

nikaak
autor
13. únor 2018

Moc Vám děkuji, jde mi spíš o krémy na obličej, loupu se jak had :((

baris
13. únor 2018

@nikaak mám také velmi suchou pleť. Jen když se jí dotknu, už tam mám šupinky 😒 Třeba dát si make-up, BB, CC krémy ... je pro mě zcela sci-fi. Max. pudr a to jen pomocí kosmetického štětce.

Co se týče krému, vyzkoušela jsem již už stovky. Měla jsem drahé - od Avene, Biodermy , až po Loreal a obyčejnou modrou indulonu nebo konopné masti . Neseděl mi ani jeden.

Teď jsem objevila Astrid - hydratační krém. Na noc si dávám na normální pleť, ráno na suchou pleť a sedí mi to. Nemám ráda mastné krémy, po kterých se lesknu jak prasátko, ale pod tou mastnotou mám stejně suchou kůži.

Ale bohužel to chce zkoušet a zkoušet. To co sedí mi, nemusí sedět tobě 🙂

yelowangel
13. únor 2018

Syn má hodně suchou kůži (ichtiosis vulgaris) a zatím jsme vyzkoušeli lipikar, biodermu, sebamed (všechno kolem PH 5) a ani s jedním jsem nebyla spokojená, škrábal se, loupal...hrozný no. Zatím jsme byli spokojení s Eucerinem, tím na atopickou pleť, ale ta cena je šílená. A teď jsme objevili Dexeryl, ten krásně hojí i popraskanou kůži. Dávám ho jak na tělo tak na obličej a nemůžu si ho vynachválit. Takže pokud ti jde jenom o tu suchost a nepotřebuješ třeba krém proti vráskám apod. tak zkus i toto. Mají jak menší tak větší balení.

slecna_lemonova
13. únor 2018

Vždycky, když slyším, že si někdo maže obličej modrou indulonou, tak si vybavím rozhovor s p. Pavlasem (obuvník), který odpovídal na dotaz, jestli se dají kožené boty mazat indulonou. Jeho odpověď byla, že rozhodně ne - kůži ucpe a nemůže dýchat. Navíc je to v podstatě krém plný vody. Takže se mi nechce mazat na sebe něco, co nenamažu ani na boty :D (napsáno trochu s nadsázkou 🙂 - jsem atopik a taky jsem ji na tělo zkoušela.
Ovšem myslím, že lepší, než indulona, bez jakýchkoli příměsí je už doma vyškvařené vepřové sádlo...
co se týká kosmetiky, tak určitě doporučuji jak bylo psáno výše pleťové oleje od Saloosu a z krémů kosmetiku Karel Hadek. Krémy jsou na olejové bázi, takže jsou úžasné i pod makeup - nijak se nehrudkují. A jde o čistě přírodní kosmetiku - jedná se o aromaterapii. Pokud by někomu vadily éterické oleje, tak se dají pořídit i krémy neutrální, bez vůně 🙂

luj89
13. únor 2018

Ahoj, taky s tim bojuji, a to zvlast pres zimu. Nejvic mi pomaha delat si cas od casu peeling a dat si hydratacni masku, az potom nejaky olej (Nobilis Tilia, je kvalitnejsi a casto i levnejsi mez saloos), ted jdu zkouset bambucke maslo, co mi byo doporuceno. Zalezi, co preferujes, jestli prirodni varianty nebo kremy typu mixa, nivea, bioderma atd. Obcas si mazu na oblicej mesickovou mast od Delibutus, co ma dcerka na zadecek a je to taky moc fajn na ty supinky 😉. Drzim palce 🙂. p.S. Zaklad je hodne pit a chranit se pred mrazem.

hojda
13. únor 2018

Ještě můžete zkusit si udělat masku z modré indulony. Ta je fakt super a je to za pár korun.

hojda
13. únor 2018

@slecna_lemonova Já zase viděla v tv rozhovor s někým z lékařské kosmetiky a tam tu indulonu právě hodně chválili, že je to jeden z český super výrobků a právě doporučovali tu masku pro hodně suchou pleť.

hojda
13. únor 2018

A možná bych pod krém zkusila nejdřív nějaké hydratační sérum (kyselina hyaluronová), to sérum se do pleti vice vsákna a pak po chvilce dát teprve krém.

slecna_lemonova
13. únor 2018

@hojda mně osobně nevyhovovala (jako dítě jsem ji používala na ekzém), osobně se snažím používat i kosmetiku bez parabenů atp. Nebazíruju úplně na přírodní kosmetice, ale určitým látkám ve složení výrobků se vyhýbám. Ale pokud někomu sedí, tak proč ne 🙂

petrapetule
13. únor 2018

Tahle je skvela. Mela jsem supinky na nose a uz nemam

evee24
13. únor 2018

Nejlepší je mixa a nebo mam kozí krem na obličej. Pro me zazrak při atopaku. Promastuje dokonale

plachetnicka
13. únor 2018

Já mám oblíbený A-Derma Exomega krém. Před 5 lety jsem ho objevila, když jsem hledala něco na suchou pokožku dcery a od té doby ho používám na obličej ráno i večer.

hojda
13. únor 2018

@slecna_lemonova No jo u té kosmetiky je to opravdu tak, že každý musí zkoušet, co mu bude pasovat, žádný ideální krém pro všechny neexistuje🙂.

martiniquest
13. únor 2018

Ja mam nejradeji kvalitni arganovy olej. Kupuju od znacky Sagrada Natura. A na den si davam hydratacni krem s kys.hyaluronovou od Alverde.

martiniquest
13. únor 2018

@nikaak Na loupani je potreba peeling 2x tydne (za me je nejlepsi Nezny peeling od Natura siberica a nebo od Manufaktury - oba jsou s velmi jemnymi casticemi a plet nedrazdi), a pak mazat.

luj89
13. únor 2018

@hojda nevim jak je to s jejimi ucinky na suchou plet, ale nic moc to z hlediska slozeni teda neni... Obsahuje napr. petrolatum, coz je slozka vyrabena z ropy a pro plet i telo nic moc...

carrie_b
13. únor 2018

Bioderma, nic lepšího jsem ještě neobjevila a to jsem toho vyzkoušela fakt hodně. Mám hodně suchou pleť, ale pokud se promažu něčím hodně mastným, okamžitě se mi ucpou póry. Takže kombinuju každodenně Biodermu a jednou za čas jemnější chemický peeling (ten si ale připravuju sama doma, u kosmetiček bych už nechala desetitisíce), abych se zbavila šupinek.

lusynkova
13. únor 2018

Já používám jenom naše masti. Nic mi totiž úplně nevyhovovalo a to hlavně pro dítě.

hojda
13. únor 2018

@luj89 Já to beru z toho pohledu, že stojí pár korun, tak bych s tím zkoušením začala u těch levnějších věcí, než zbytečně vyhazovat peníze za drahou kosmetiku, která taky nemusí pomoci, těch pár korun za indulonu nikoho nezabije🙂. Jinak čiště přírodní mám vyzkoušené Bioaromakosmetiku bez přídavku vody a tím tam nemusí být žádné kozervační látky, ale to jsou krém opravdu na noc, přes den se na ně makeup dát asi moc nedá.