Léky Prednison a Anopyrin, jaký mají vliv?

lisu
10. led 2017

Ahoj holky,

mám na vás prosbu, jsem po dvou nevydařených IVF a 1xKET, v únoru se chystáme na KET a nemáme udělanou imunologii, dle lékařů z krve vše v pořádku, nyní mí lékařka předepsala anopyrin a prednison, prosím nevíte, kdy je možné začít prednison brát než půjdu na KET. A jaký vliv má anopyrin a prednison

Děkuji za odpovědi

dobranadeje
10. led 2017

Pokud nemáš žádné onemocnění a jsi až na sterilitu zdravá, je možné, že Prednison je předepisován jako prevence hyperstimulačního syndromu, pokud jsi ho v minulosti měla. Jinak pokud nemáš nějaké autoimunitní onemocnění a nebyla vyšetřena imunologie, pak mě jiný důvod nenapadá. A co se týká Anopyrinu - užívá se v případě trombofilních stavů - tzn. pokud máš nějakou trombofilní mutaci (Leidenská či MTHFR mutace atd) či např. antifosolipidový syndrom. Nebo se Anopyrin předepisuje pro zlepšení kvality endometria (děložní sliznice) a snížení cévní rezistence. Na dálku nelze konzultovat stav. Zeptej se svého lékaře.

medulinek
10. led 2017

pokud nemas hotovou imunologii,tak je to pekne naprd,jinak prednison oslabuje imunitu,ktera bere vajicko a embryo jako cizorodou vec a snazi se ji zlikvidovat,pokud ji mas snizenou. CAR chce nejspis usetrit za testy a preventivne ti dava prednison,mel by se brat 6 tydnu pred KET,ET,IUI a bere se vetsinou do 12tt. Anopyrin se dava bud u trombofilnich stavu,ktere pocitam,ze taky nemas vysetrene nebo jako prevence trombu,ktere by mohly ucpat placentu a tim se miminko prestane vyvijet.Nejlip,kdyz se zeptas doktoru,ja teda nikdy nebrala leky aniz bych se zeptala k cemu vlastne jsou a jak funguji.