Malátnost po porodu, co vám pomohlo dát se do kondice?

jess20
1. čer 2015

Maminky ztratila sem po porodu hodne krve a ted nejak nemuzu nabrat sily. Sem bleda i rty dostala sem zelezo ale pomaha jen trochu vcera se me stalo ze sem uplne blbe videla takove vodove tvary pres oci cca za pul hodky to preslo zajima me co vam pomohlo dat se po porodu do kondice nebo co je jeste dobre aby se krev obnovila sem 14 po porodu a sem stale uplne vycerpana a to bych moc rada sla na prochazku kdyz je tak pekne... Dekuji za rady

bunny123
1. čer 2015

K lékaři a dostat do těla železo, je to anémie a nic jiného nepomůže. Zajděte si okamžitě k lékaři než se někde vybulíte.

anina32
1. čer 2015

@jess20 Dojdi si k lékaři ať ti nabere krev na krevní obraz, možná potřebuješ transfuzi. Já to takhle měla při druhým porodu, velká krevní ztráta, šestý den revize, a pořád mi bylo na omdlení, v nemocnici mi řekli že potřebuju transfuzi, ale že zrovna nemají mojí krevní skupinu a že by mohl být problém s protilátkama a tak mi místo krve dali jenom zavodňovací roztok a po týdnu nás pustili z porodnice s tím že mám brát železo a za měsíc si dojít k odvoďákovi na krev. Tak jsem se měsíc doslova mátožila, postupně se to pomalu lepšilo, ale první tři týdny byly šílený, za měsíc jsem šla na tu krev a když doktor uviděl můj krevní obraz, tak mi chtěl volat sanitku, pak se podíval do papírů s jakejma hodnotama mě pustili z porodnice a začal sprostě nadávat. Nakonec jsem ho přemluvila že už je to lepší, ale musela jsem chodit čtvrt roku každý měsíc na kontrolu a brát železo než se mi vrátil krevní obraz do normy.

gwennie
1. čer 2015

A to je po porodu něco zvláštního? Já se takhle po 1. porodu asi měsíc a po 2.porodu asi 2 měsíce... Mi přijde, že se to tak nějak očekává, po tom, co člověk zažil u porodu a kolik krve ztratil...

adypro
1. čer 2015

Já jsem dostala po porodu 2 jednotky krve a to mi hrozně moc pomohlo. Jinak jsem nemohla ani vstát, pak se to dalo do pohody už samo, do týdne jsem byla ok. Ale já mám tuhý kořínek, ze všeho se rychle dostanu. Železo v tabletách jsem nebrala, nedělalo mi dobře, dělala jsem, že to beru, ale nebrala a doma jsem měla od Finclubu železo rostl. původu, to jsem dobrala.