Menstruace - jakou máte spotřebu vložek nebo tamponů?

monad
20. pro 2013

ahoj, asi je to trochu trapný téma, ale zajímalo by mě tak okrajově, jakou máte spotřebu cca vložek nebo tamponů, nebo jak silně krvácíte a jak dlouho..

potřebuji to srovnat se svou MS, poslední dvě MS jsem měla opravdu hrozně moooooc. (dle mého názoru) i 16vložek/den a kamarádka mi pořád říká, že to není normální, ale kde je míra, co je tedy normální??? moc díky, pak klidně vymažu téma.

monad
autor
20. pro 2013

ještě teda musím napsat, že neberu HA 😒

mitote
20. pro 2013

@monad kdybych mela pouzivat vlozky, tak jsem vic jak na 16 za den 😅 Na zacatku je to samozrejme nejsilnejsi, mam tampony OB super (5 kapek) a menim i po dvou trech hodinach, dky uz protikaji. Po dvou trech dnech to slabne. Mam ji tyden. Posledni cca 3 dny uz me vetsinou staci jen intimky a sem tam tampon. Pokud mas nejakou nejistotu porad se s gynekologem. Silne krvaceni muze byt zpusobeni i poruchou krvetvorby.

evaviki
21. pro 2013

asi zalezi i na tom, jak dlouho krvacis a jak dlouho z toho tak silno..

kytkakvete
21. pro 2013

první dny, i dvacet nočních za den, na noc dvě noční a stejně se furt budim 😒 , když už tampon tak po hodině měnim, gynek. tvrdil že po porodech se mi zmírní...houby 😠

monad
autor
21. pro 2013

@kytkakvete hmm tak to jsme na tom stejně ☹ já to měla před porody tak tři dny normálně, ale teď na houby

levandule_vanilkova
21. pro 2013

Myslím, že když dojdeš za doktorem, tak první co ti poradí je HA, já jsem před braním HA v pubertě měla měsíce, kdy jsem to měla třeba 14 dní v kuse! Strašný. Beru antikoncepci od svých cca 16-ti, vždy platíčka v kuse, takže mám měsíčky 4x do roka a stačí mi vždy tak jedna krabička OB normal, nebo jak se to jmenuje a intimky. 🙂

levandule_vanilkova
21. pro 2013

*Měli tam být 3 platíčka v kuse 😉

alisek
21. pro 2013

před porodama jsem to měla silnější MS ale po porodech to je teda síla, obzvlášť po druhém, první den už používám tampon pro silné krvácení(OB 4) a ještě to musím jistit vložkou, měnim tak po 3h někdy i dřív, za den tak 6ks a tomám takprvní dva dny MS pak už používám menší tampony ale za den jich dám pořád tak 5, MS mi trvá celý týden.

betelgeuzz
21. pro 2013

Teda to je spotřeba ☹ Před porody jsme v prvních dnech potřebovala tak 3 vložky/tampony za den + 1 na noc. Po porodech používám menstruační kalíšek, ten první den vyleju ráno, v poledne a večer, pak už jen ráno a večer. Nechceš ho taky zkusit, pobere toho víc, než tampony a vložky.

karotky
21. pro 2013

Řekla bych,že standartem bývá min. spotřeba 4.vložek denně-tzn. při slabém krvácení.Nevím od kolika se uvádí střední a silné,ale bývá to vypsáno v každém menstruačním kalendáři.Někdo má MS slabou,trvá mu cca 5-7dní a někdo zase silnou a po 4.dnech má pokoj.Síla MS se mění hormonálními změnami v pubertě,před porodem,po porodu a v přechodu.
Co se týče mě,tak nejsilnější MS jsem mívala v začátku a s přibývajícím věkem mi zeslábla jak v intenzitě krvácení,tak v počtech dnů.Ale o to více jí mám zase pravidelnější. 😉
@monad ,......................pokud si nejsi jistá,jestli je Tvá MS v pořádku,zajdi si na gynekologii,nech si udělat horm. profil a klasickou prohlídku +UTZ.Je to rozumnější řešení,než se tu srovnávat s MS ostatních,protože každé funguje tělo jinak 😉

monad
autor
21. pro 2013

@karotky to já právě byla a vše je prý ok.. tak se ptám.. 😉 😉

monad
autor
21. pro 2013

@karotky takže jsem jako v přechodu ju??

monad
autor
21. pro 2013

@levandule_vanilkova mě právě nedělá Ha dobře, tak jsem ji vysadila

karotky
21. pro 2013

@monad ,....................néééééééééééé 😀 V přechodu MS mizí do ztracena,protože ženské hormony s ubývají 😉
Pokud jsi podle dr. OK,tak bych se tím nezabývala-být Tebou 🙂

monad
autor
21. pro 2013

@karotky dělám si srandu...🙂 no moje gyn. neni zrovna z nejlepších.. a prohlížela mě horem dolem. a utz vše ok, tak nevim.. ale je pravda, že po 4dnech mam taky pokoj

gable
21. pro 2013

taky jsem mela silnou a dlouhou Ms - byla jsem u Dr, mela jsem pozitivni test na chlamidye, ktere to zpusobovaly, po preleceni zase vse v normalu. Super je taky menstruacni kalisek.

dehors
23. pro 2013

od doby, co používám mentruační kalíšek,mám přehled 😀. zdálo se mi, že když se kalíšek v nejkritičtějších okamžicích naplní klidně za cca 2 h (začne protékat, protože je plný krve atp.), je to moc. ale gyne říkala, že je to v pořádku. takže bych se nebála. taky menstruuju více krve teď, když neberu antikoncepci, než s ní.