Muž pije

kajulda
28. lis 2016

Ahoj holky. Potřebuju se spíše vypsat. Jaký je Váš názor na pití u chlapa? Není den aby si večer tak 3, 4 kousky nedal. Pak má tu svojí rýpací náladu. Už kolikrát jsem s ním o tom mluvila, vždy mi slíbil, že to omezí, jenže jak se říká.... Sliby, chyby. Já jsem celý den s holkama sama, on si přijede z práce, nají se, přečte noviny a pak buď čučí na telku, nebo do mobilu. S ničím mi nepomůže. Vypadá to u nás tak, že já lítám jak blbec, on sedí. Jo, občas mi něco donese ze sklepa. Jeho otec lemtal první ligu, a já si neumim a nechci představit, že budu žít s někým takovým, jako byl jeho otec. Promiňte mi za ten román, ale nemám se komu svěřit. Mámu od 16ti nemám, a můj otec je posedlý jen mou sestrou.

zuzineckah
28. lis 2016

To je mi líto. To asi nebude ale jen o pití, ne? Chlap si k tobě dovolí jen to, co mu ty sama dovolíš... Kdyby tohle na mě jednou zkusil tak po něm letí flaška.

celaskon87
28. lis 2016

To, že tvůj muž pije, je špatně v několika rovinách a asi by to bylo na vážnou diskuzi mezi vámi nebo na rozhovor s odborníky. Jednak je to špatně nastavené mezi vámi jako partnery. Měli byste se o chod domácnosti starat, nemělo by být všechno na tobě. Mně by vadilo, že manžel vidí vše jen ze své strany a alkoholem si dělá dobře, zatímco nevidí moje potřeby. Vadil by mi i ten pivní zápach. Navíc je špatný vzor pro děti. Přeci by neměli vidět svého tátu popíjet a pak sklízet ty následky (špatné nálady a pod). Alkohol je ve větší míře škodlivý k organismu a dřív nebo později to tělo nevydrží. Kdo se bude starat o nemocného? A v neposlední řadě nepíšeš, jak jste na tom finančně, ale 4 piva denně nejsou v rodinném rozpočtu zanedbatelné. Můj muž si občas pivo po večeři dá, ale vždy jen jedno a tak 2-3x do týdne. Nikdy to mi to nevadilo, zvlášť proto, že to nijak neomezuje náš běžný život. Konzumace alkoholu tvého muže evidentně váš běžný život narušuje... Držím ti palce, je potřeba to fakt řešit!

kajulda
autor
28. lis 2016

Finančně... Máme to docela v poho. Tak 2x týdně jde do hospody tak na hodinu, hodinu a půl. A jak to dopadá? Za 5min jdu, za 5min jsem doma.. Ale trvá to tak 30min. A když už se snažím s ním mluvit, tak jsem já ta špatná. Před dětmi nepije. Dá si večer, když už spí. Ale já když mám problém, tak ho radši dusím v sobě a snažím se to vyřešit sama, protože poslední dobou se stává, že mě ani neposlouchá. Já jsem bohužel stejná jako byla mamina. Prostě tátovi dělala služku a dělala první poslední.

zuzka3112
28. lis 2016

@kajulda nečetla jsem příspěvky výše, napravím... nicméně nechcete, ale s takovým člověkem už žijete. Pro srovnání náš táta nepil denně, ale stačily mu dva tři lahvace občas a třeba jedna slivovice a byl na ranu. K tomu přidejte chorobného cholerika a zarlivce a v neposlední řadě právě on byl ten, který zahybal... A jak to dopadlo? Dobře, mamce jsme pomohli s rozvodem, teď už depta jinou ženskou a nám je doma strašně dobře 😀

zuzka3112
28. lis 2016

@kajulda
@kajulda už to čtu, nedělejte služku, otevřete oči, copak nemáte taky svou hrdost? Opakujete chyby druhých, žijete vlastně stejně, jako vaše maminka... napadaji mě otázky, co chcete dál? Máte případně kam jít, kdyby se to vyhrotilo? Neříkám hned, rozvedte se, ale pokud už má takový návyk a nálady a nehodlá o tom diskutovat, toho už těžko něco změní... může se tak stát, ale moc tomu nedavam....podívejte, sousedka žila s alkoholikem, třikrát byl v odmastovne, nic nepomohlo a ještě navíc se kurvil, kde mohl... ona se cítila méněcenná a on si na sklonku života udělal ještě děcko s mentálně postiženou holkou. Jo a zemřel v době metylkauze. Sousedka se s ním rozvedla necelych asi pět let před jeho smrtí, začala nový život, psychicky se dala za pomoci odborníků dokupy, měla podporu svých dětí a nás sousedů... našla chlapa přes inzerát úplně náhodou, dnes je šťastná, vdaná a má svůj klid. Zní to jako z pohádky, ale to víte, žádná sranda utáhnout barák, ona v invalidním důchodu... ale to jen pro příklad. Záleží na Vás, co chcete, co mu dovolite, aby s Vámi dělal. Vyhovuje mu, že Vás může mít za služku... občas sex, pak pivo, hospoda a mu to asi stačí😉

valkyra222
29. lis 2016

Jako bych četla svůj příspěvek. Váš chlap je ještě andílek. Můj chlap chodí do hospody každý den a přijde až po zaviracce nality jak hobel. Doma mi nevynese ani koš doma nehne prstem bud je 3 dny v práci a přijde sedí u počítače. Když mu řeknu ať mi pomůže řekne že on vydělává a já jsem na mateřské tak ať se starám. Několikrát jsem mu řekla ze takhle žít nebudeme a ze chci rozchod a chci aby odešel. On neodejde on ze mě udělá ženskou. Takže mám peklo na zemi a nic nezmuzu. :( máte to ještě v klidu

maii
29. lis 2016

... proc si, zensky, nicite dobrovolne zivot? To je nejaka forma masochismu? Nebo doufate, ze se sam zmeni? Bud prestane pit a zmeni i pristip k vam, nebo konec, normalne bych ho vykopla. Vymenit zamek, sbslit kufry, zaplatit ubytovnu na tyden a snaz se. Nebo odejit k rodicum. Kdyz ne z ucty k sobe same, tak kvuli detem. Nebo to fakt chcete, aby od otcu kopirovaly vzory chovani?

zulitvi
29. lis 2016

@valkyra222 a proč neodejdes ty 😲

@kajulda s odborníkem mluvit nechce?

laurinka2016
29. lis 2016

Holky nevím Teda která tady psala se si k vám dovolí to co mu sama povolite, ale očividně nezlobte se za to co napíšu ale v tomto případě s tímto argumentem nevíte o čem mluvíte, pokud člověk pije a přejde nějakou míru únosnosti bavíme se o člověku zavislem na alkoholu a člověk který je závislý se chová jako kterýkoliv jiný závislý ať už je to alkohol či drogy a podobně. Nejde mu to zakázat protože ve chvíli kdy začne proti vůli abstinovat se stává agresivním a jeho normální chování a přemýšlení je v p... Můj biologicky fotr byl těžký alkoholik vyrůstala jsem do 8 s ním a s mámou a bráchou odnesli to všichni nejhůře má máma kdy byla od psychického týrání i fyzicky těžce týrana a není to o tom že by mu to dovolila je to o tom že chlap je silnější a jakmile si dá tak straci zábrany soudnost vidí jen sebe a zajímá se jen o sebe

laurinka2016
29. lis 2016

V prvé řadě by bylo fajn vážně uvědomit si a poznat míru tohoto problému pokud není závislí,, hodně " dá se to řešit a správná motivace dokáže zázraky ale pokud je závislý jakože opravdu hodně závislí a omezuje to vás život není nad čím přemýšlet on se jen tak nezmění to musí chtít sám a nezačne to chtít sám pokud nepadne úplně na dno a nepřijde o vše co mu je,, drahé a co miluje " nabízí se otázka z jakého důvodu s ním jsi a co chceš do budoucna pro sebe a pro své děti, nejde o to že by nutné děti kopirovali svého otce, jak tu některá psala, já třeba co se týče alkoholu si dávám hodně velkého majzla ale jde o to v jakém prostředí vyrůstají tvoje děti a že můžou mít z toho trauma a nefungující pohled na rodiče si nesou i do dospělosti jako vzor i když nevědomky ale je to tak.

kockopes2724
29. lis 2016

Mám to doma taky tak, přijde z práce jako něco udělá teď v zimě přípraví vždy dřevo na topení, ale to je tak vše, nají se a pak si jde lehnout k televizi kde vydrží až do večera a při tom si dává pivo, tři až pět denně, jako chápu, že si po práci potřebuje odpočinout, ale mohl by se více věnovat dětem většinou jim pustí televizi a kouká s nimi. Do hospody chodí různě někdy jednou týdně, někdy jednou za měsíc, ale když už tam jde tak to stojí za to většinou se vrací až k ránu.
Jako ono se dobře radí promluvit si s ním nebo potom když si nedá říct rozvést se s ním, ale ono to není tak jednoduché. Když s ním o tom mluvím prostě si nedá říct a rozvod bych kvůli dětem nechtěla a taky si neumím představit žít bez něj, až na to pití je super chlap, říkám si jak to asi bude s ním po letech, pokud bude více pít, nerozváděla se, ale prostě bych si zařídila život po svém.

valkyra222
29. lis 2016

@zulitvi protoze ja nemam kam jit zijeme u mych rodicu.dum je napsany na me jenze on ho za sve penize predelal.teda ne cely jen vnitrek kde bydlime a i tak tu jeste neni nic hotove a rok tu prace stoji.on neni schopny ani pridelat umyvadlo do koupelny musela jsem si ho zapojit sama.on neodejde dokud ho pry nevyplatim.je to porad dokola.

anelamates
29. lis 2016

@kajulda jediná možnost je dát tvrdě ultimátum - něco jako bud s tím skončíš, anebo nebudeš mít rodinu. S alkoholem se nedá žertovat, je to svinstvo. Znamená to opravdu mít na to tu sílu a chtít. To znamená žádný, ale naprosto žádný alkohol doma, leda tak skleničku vína na silvestra, na přípitek o svátcích a dost, neexistuje posezení s kamarády bez tebe, prostě spolu, pomáhat mu, aby to byl schopen ubrzdit. A hlavně on musí chtít, ty sama nezmůžeš nic. Takže jednoduše - nedovolím, aby moje děti vyrůstaly v rodině kde vládne chlast a ty se zařid. A já tě budu podporovat. Jiná cesta není, protože tohle už je moc. Neřeknu, kdyby bylo jedno večer, to beru, ale čtyři, to je opíjení se.

kajulda
autor
29. lis 2016

Nechci tu rozpoutávat nějaký hádky. Jako táta i partner je úžasný, jen když má tak 3,4 piva už začíná rejpat. Nikdy na mě nevztáhl ruku to ne. Ale byly chvíle, kdy to přehnal a já si vyslechla sakra hnusný věci. K odborníkovi? Tak o tom jsem s ním nemluvila. Uznávám, se mnou to není jednoduchý. Miluju pořádek a vytočí mě i rozházený foch ve skříni. Ale co za den udělám já a on.... To se nedá srovnat. Zkoušela jsem s ním mluvit v klidu, hádat se, brečet, prosim, hrozit rozchodem.... Nic. Nemá cenu s ním rozebírat věci, když má v sobě pár piv, fakt ne. A druhý den už nemám sílu něco řešit

kajulda
autor
29. lis 2016

Přiznám se, dokud nebyly holky, bylo to horší. To jsem si pro něj do tý hospody došla, zrovna jí venku chytil a byl klid. Ale se dvouma cácorama, práce až nad hlavu na baráku, já chodim spát tak o půlnoci. Už si kolikrát řikám, že to nedám. Někdy to dojde i tak daleko, že uklidim, mladší mi rozpatlá jogurt po obýváku a já se zavřu do pokoje a brečim, protože mám pocit, že už to dál nedam.

laurinka2016
29. lis 2016

Co na to říct pokud víš sama že i s tebou to a teď to ber s nadsázkou to není zrovna,, terno " respektive víš co můžeš na sobě zlepšit tak do toho víš ono i některé věci které nám připadají správně a super nemusí být pro toho druhého stejně podstatne mluvím z vlastní zkušenosti, ohledně toho rozčilovani nad, bordelem "a tím kolik kdo toho udělá

kajulda
autor
29. lis 2016

Ano, já o svých chybách vím a snažím se s tím pracovat. Ale on o svých slyšet nechce. Pokusy o komunikaci.... Kdo byl v tu chvíly za toho nejhoršího? Já. Všechno to otočí proti mě

laurinka2016
29. lis 2016

Víš po pravdě ono je špatné vůbec to že to mezi vámi funguje tak kdo je horší u nás to tak taky bylo i když s jinými problémy a vlastně jsem si uvědomila že tohle pomyslné,, soupeření " je blbost není ani jeden horší či lepší, oba jste,, poražení " protože takhle souperite. Mnohdy pití zapricinuji nějaké starosti stres něco ho sere v něčem má problémy a i když tobě se může jevit jako pohodar a člověk bez problému a starosti pravda může být jinde. Hodně velká míra komunikace je v tomto případě klíčem k zahájení změny

killi
29. lis 2016

@kajulda Od takového chlapa být Váma uteču. V okolí znám pár alkoholiků a řeknu Vám, to je peklo na zemi s někým takový žít. Řeči typu omezím, nebudu pít, věčné sliby a skutky o ničem. Začne to pár pivama, občas láhev a postupem let katastrofa. To je tak silná závislost, že ten člověk si prostě nemůže pomoct. Do léčebny ve většině případů jdou až jsou na tom fakt zle. Do té doby tvrdí, že to mají pod kontrolou a léčbu nepotřebují. A úspěšnost léčby je podle mě fakt mizivá. Po zkušenostech od známých bych s takovým člověkem nebyla.

anelamates
29. lis 2016

@kajulda Podívej se, když má upito, nemá cenu nic řešit, to je jasné. Ale pokud chceš, aby to negradovalo, tak máš jedinou možnost - řešit to, když je střízlivý, at na to náladu máš nebio ne. On to nikdo jiný za tebe neudělá. takže znovu říkám - sednout a dát tvrdě ultimátum - a taky počítat s tím, že ty výhrůžky budeš muset případně splnit. jako jo, může se srtát, že se bude držet a pak najednou ulítne, třeba jeden večer. Pak je potřeba znovu sednout, pochválit, že se drží, říci, jak moc si ceníš jeho snahy, a že hobudeš dál držet. Co se stalo, to se stalo, je ti to líto, ale musí zase bojovat. je to běh na velmi dlouhou trat a ta důvěra se velmi těžce získává, ale jde to. jenom se prát a bojovat.

elvira
29. lis 2016

Otec pil taky - zpočátku ty dvě pivka doma večer u zpráv - to ještě celkem šlo... Jenže pak začal pít víc, schovával láhve.
A když mu to mamka říkala, začal "kopat" kolem sebe - ona mu vytknula pití, on to dokázal tak bravurně přetočit, že ona z toho vyšla jako špatná.
Dala mu ultimátum - buď se půjde léčit, nebo jdou od sebe.
Rozvedla se a říkala, že lituje, že to neudělala mnohem dřív.
Měla hodně obavy ohledně peněz, jak to zvládne, ale po rozvodu zjistila, že ze svého invalidního důchodu ještě otce v podstatě dotovala. Vydělával málo, do toho kouřil, alkohol...

kockopes2724
29. lis 2016

Ten můj když neví co na to říct tak to svede na mě, že prostě za jeho pití můžu já, v hospodě dělá se sebe chudáka, že ho tam nechci pouštět a potom tam schválně zůstává co nejdéle, je to těžký, máme malé miminko tak jsem mu navrhla, že občas půjdu s ním až bude malá starší, nebudu mu muset potom vyčítat, že já jsem doma a on tam vysedává, co se týče toho pití doma to nevím, dávat mu ultimátum nemá smysl, on prostě ví, že to jen tak ze dne na den s ním neskoncuju, slíbí, že se polepší a časem je to zase stejné

kajulda
autor
29. lis 2016

Já s ním nesoupeřím. Každej sme jinej. Tj jasný. Nemám potřebu srovnávat nás. Možná jsem to napsala blbě, ale takhle jsem to nemyslela. Jen jde o to, že já lítám od rána do večera, jsem unavená, bolí mě záda, on ví, že bych fakt potřebovala pomoct, ale příjde domů a nic. Ano, je utahaný z práce, ale je to tak i o víkendu. O jednoduchou věc ho prosím třeba měsíc a když to ve finále udělám sama, tak je ještě uraženej. Jde mi o princip. Slíbí, nedodrží.

zuzineckah
29. lis 2016

@laurinka2016 to jsem psala já a také na tom trvám. Když vím, že chlap chlastá, nebo k tomu má sklony, tak s ním 1. nežiju a neplánuji budoucnost, 2. (a to je to nejdůležitější) neudělám si s ním dítě/děti a za 3. když kvůli záhadnému důvodu nezvládnu bod 1 ani 2, tak za své chyby nesu odpovědnost a okamžitě mobilizuji, aby takový člověk nezničil život nejen mě, ale i našim dětem!
Takový člověk se nezmění, nikdy. Leda tak k horšímu. V momentě, kdy není ochotný přiznat, že má chybu, tak je to v háji. To se pak ženská stane dobrovolně a naprosto nepochopitelně martýrem a co je horší - svým dětem poskytne ten nejhorší možný vzor chování, resp. (ne)fungování rodiny.
Upřímně, za mě je na ránu chlap už jen v momentě, kdy vyblije to, co i tady zaznělo několikrát - já vydělávám, ty se starej! Neumím si představit, že bych měla sdílet něco s člověkem, který k tomu přidá ještě flašku.

maii
29. lis 2016

@kajulda neni spatnej partner a tata. ALE chlasta (a pak je nepouzitelnej a otravnej; a kazdy den 3-4 kousky JE alkoholismus), doma nic neudela, i kdyz vidi, ze jsem strhana (a to tak, ze se obcas slozim a brecim), neuzna, ze by mohla bejt chyba na jeho strane (promin, ale s odbornikem to nevidim, kdyz neuzna, ze by mel problem, proc by sel, ze).

AHA. Fakt skvelej vzor otce/partnera pro holky. A fakt skvele vyhlidky do budoucnosti.

kockopes2724
29. lis 2016

Hele holky já vím, že se snažíte poradit, ale když by se takhle měla zachovat každá tak je u nás na vsi víc než polovina lidí rozvedená. Já jsem si toho mého brala s tím, že to pivo má rád takže se nemůžu divit, ráda bych ho někdy přesvědčila aby to tak s tím pitím nepřeháněl, no třeba časem dostane rozum, ale pochybuji. No a že ten chlap doma nepomáhá? Jak to bylo u nich doma, taky jeho táta doma nic nedělal? Pak je prostě tak vychovaný a těžko se změní.

killi
30. lis 2016

@kockopes2724 jde vidět, že máte asi pořad růžové brýle. Protože každej kdo má nějakou zkušenost s alkoholikem Vám řekne, okamžitě od nej pryč. Každej alkoholik začal par pivkama denně. Jak to pak dopadne? Nechodí do práce, doma nedělá nic, v alkoh. opojeni bývá agresivní a pak si to ani nepamatuje. Tak je to denně. Pokud ma penize tak je všecky utratí za chlast. Můžu říct, je to neskutečné peklo a na cele rodině se to psych.podepsalo. ☹

maii
30. lis 2016

@kockopes2724 hm, ale rozvodovost u nas kolem tech 50% je, tak by to odpovidalo. Nikdo ti pistoli u hlavy nedrzel, kdyz jste se brali, holt kazdy ma hranici unosnosti nastavenou jinde. Do vztahu s nekym, kdo travi volny cas v hospode, bych treba ja nesla ani za zlaty prase. zvlast blby je, kdyz to, ze nekdo rad pivo, atd. odkoukaji a odskacou deti a zbytek rodiny... treba uz jen ty odkoukane vzory, jak pises, nebo ze otce nevidi tak casto, sedrenou mamu, nedoststek penez, malo aktivit s rodinou. Naprosto zbytecne.

zuzineckah
30. lis 2016

@kockopes2724 to je argument jak noha. Takže se vlastně nic neděje,co si vybrala to má, teď už jen držet hubu a krok a těšit se z toho, že ji ještě nepraštil 😨 Radost žít! Takové uvažování je nad mé chápání, opravdu...
Je na rozhodnutí každého jestli chce svůj život žít nebo mu stačí přežívat. To druhé se týče každého,kdo přemýšlí tak,jak tady bylo zmíněno.

kockopes2724
30. lis 2016

@killi
@maii
@zuzineckah holky nedělejte hned z komára velblouda, aby nechodil do práce, byl pořád v hospodě, denně pod obraz to snad takové nikdy nebude, pokud ano už by to přesáhlo všechny meze ten rozvod by byl řešení, to jako jo, ale pokud prostě to pivo pije sice bohužel každý den, ale nijak se neopíjí nebudu se přece hned s ním rozvádět, kde bych hledala chlapa co nepije? V našem okolí neznám jediného, asi žijem v nějaké blbé oblasti, ale tady má každý pozitivní vztah k pivu.Ano pro děti to není pěkný příklad, co zdědil manžel po svém tátovi to možná zdědí i náš malej, ale třeba by to bylo i bez toho co vidí doma, když je parta mladých a někam vyrazí kolik z nich pije nealko?