Myslíte, že přibírám proto, že nemám po porodu MS a vzhled PCOS, ale PCOS nemám?

popelkaa23
6. led 2022

Ahojky holky,moc vás prosím o radu. Před nedávnem mi pan doktor řekl ze mám vzhled Pcos ale Pcos nemám . Predepsal mi Proveru 5mg . Vzhledem k tomu ze se snažíme o druhé mimi tak jsem ji nebrala , na radu pana doktora z Koníka . Teď k věci nemám menstruaci poslední byla 15.8 .2021 od té doby nic . Váha mi roste hodně rychle neříkám mam na tom podíl i ja málo se hýbu a nejim moc správně . Ale dřív před prvním otehotnením jsem tak nepribirala měla jsem 58kg a 162cm a jedla jsem stejně jako teď . Ale po porodu což bylo 31.10.2018 s vahou 72kg jsem šla rodit ,zhubla jsem to následně na 65kg a přestala jsem kojit což nebylo dlouho asi tak 1 měsíc . Jsem to nabrala zpět a přibirám nadále teď mam 75kg .Víc než před porodem . Myslíte ze to je tím ze nemám ms? A tuhle diagnózu ? Jinak před otěhotněním jsem taky neměla ms. Děkuji holky za odpovědi ♥️♥️

popelkaa23
autor
6. led 2022

nebo kdybych si dala do pořádku hormony a brala prášky myslíte ze by se to zlepšilo ?

nikjean
6. led 2022

@popelkaa23 Příčinu tvého přibírání ti nikdo z nás neřekne. Jestli se nesprávně stravuješ a málo se hýbeš, nemůžeš se divit kilům navíc. Ale váhu může ovlivnit i věk, hormonální problém nebo jiné nemoci. Zjistit pravou příčinu můžeš pouze návštěvou lékaře, který ti udělá patřičné vyšetření a testy na různá onemocnění (např. štítná žláza atd.).
Jako první bych ale začala tou zdravou stravou a sportem, pokud to nepomůže, pak teprve navštívit lékaře.

popelkaa23
autor
6. led 2022

@nikjean dekuju za odpověď . Jsem mladá je mi 23let . No mě pravé gynekolog řekl ze po gynekologicke stránce jsem v pořádku až na tu absenci ms a vzhled pocosu. Proto mi predepsal Proveru 5mg . Aby se mi ty hormony nějak srovnali .

nikjean
6. led 2022

@popelkaa23 Nemyslím si, že by absence MS zapříčinila nekontrolovatelné přibírání. Je potřeba navštívit praktického lékaře, který může pomocí testů vyloučit onemocnění pro přibírání typické. Gynekolog ti v tomhle nepomůže.