Nadměrné vypadávání vlasů

veeveenab
17. led 2018

Ahoj, v posledních cca 14 dnech mě začalo velice trápit vypadávání vlasů,není to jen víc "chlupatý" hřeben, ale opravdu velké množství vlasů, až bych plakala. Za ty dva týdny mi dost prořídly. Je mi dost divné, že mi začaly padat až teď, malá už má 3 měsíce. Netrápí mě nedostatek spánku, ani žádný stres, dítě mi spí celou noc a s manželem se nikdy nehádáme, prostě není důvod. Ale narostly mi uzliny vzadu na krku a na hlavě, je to asi měsíc, nebolí a jsou dost velké.
Přestala jsem kojit v 10 týdnech malé na doporučení třech na sobě nezávislých doktorů skrz můj atopický ekzém, kdy jsem dostávala injekce hydrocortisonu a byla jsem 3 dny hospitalizována na kapačkách. Už i to krásně vybledlo, cítím se dobře.
Přemýšlím, jestli jsou to prostě jen hormony, rekce na odstavení nebo stále na ten ekzém, taky jsem od porodu zhubla 21kg, jsem 12kg pod váhou v době otěhotnění.
Byla jsem v lékárně a nabídli mi Revalid nebo Vlasové hnojivo, ale z těch cen se mi protočily panenky. Neporadily byste mi, prosím, něco, co by zabralo a nemusela jsem bezvýsledně obětovat několik set? Díky moc.

jajulin
17. led 2018

Klid, je to uplne normalni. Vlasy zacinaji ve velkem vypadavat prave az ty tri mesice po porodu a muze to trvat nekolik tydnu az mesicu. Je to zpetna hormonalni reakce na porod, s kojenim to nic spolecneho. Ted proste hodne proridnou, ale pak zas dorostou. Chapu, ze je to o nervy, ale vsechno bude OK, chce to ken cas 🙂.

petulemickova
17. led 2018

Ja byla u obvodniho lekare, dal mi nejake vitaminove injekce. Uz si nepamatuji ale nazev je to par let. A vse ok.nic jsem neplatila a hlavne hned ucinek.

summer2012
17. led 2018

@veeveenab U staršího i teď u mladšího úderem třetího měsíce mi taky začaly strašně padat vlasy, udělaly se příšerný kouty...u prvního jsem šílela, teď už jsem v klidu...u prvního se to zlepšilo samo po dvou měsících, u druhého vidím zlepšení už po měsíci...používám pro lepší pocit doplňky stravy na vlasy a nehty a do vlasů masíruju chininovou vodu 😉

babanci
17. led 2018

Taky jsem to kdysi měla, přešlo to samo. Moje dcera se po porodu nechala vyšetřit na štítnou žlázu a bylo tam něco špatně.

odula
17. led 2018

ahoj, mě po třetím porodu začaly padat vlasy nekdy v 6 mesíci. ale opravdu masivně. odběry, štítná žláza, jaterní testy, železo - všechno v normě. Takže prý hormony a vydržet a spraví se to. hm. Po několika měsících se mi začaly objevovat dokonce pleše! a víš co? tak cca rok po porodu už je to fakt lepší a vlasy zase houstnou. Takže i když je to fakt drsný a vypadá to strašidelně, tak je to většinou hormonální a opravdu se to samo upraví. Ale pro klid duše si klidně nech udělat krevní obraz ;)

normalnimatka
17. led 2018

je to normální...hormonky, no...
jsou různý doplňky, kterejma tomu můžeš pomoct, ale zabere jak co, no. zkus gůglit.

veeveenab
autor
17. led 2018

@odula tak ja jsem sledovana na endokrinologii skrz uzliky na stitne zlaze, obcas me poboliva, coz prave u me znamena, ze zas nejaky uzel povyrostl, tak mam proste nervy...jdu na kontrolu v unoru, tak snad to nebude tak spatne...ale vydesilas me, miluju svoje huste dlouhe vlasy, za chvilo fakt budu plesata

odula
17. led 2018

@veeveenab jsem tě nechtěla vyděsit 😁 pointa byla že i když je to tak špatný jako u mě (což u tebe být vubec nemusi) tak se to časem vrací do normálu 🙂 doufám že štítna bude ok ;)

verunka_korunka
17. led 2018

Vypadavani cca 3 mesice po porodu je normalni. Vlasy pri tehotenstvi tolik nepadaji a jsou silnejsi, a pak to vypadavani "musi" dohnat. Se starsi mi padaly tak vic jak 3esice s mladsi po 2 mesicich to zacalo slabnout a po 3 mesicich uz klid. A kazdy den jsem vycesavala chomace vlasu. Ted uz mi zase rostou nove vlasy.

kacka_m
18. led 2018

Zkus nějaké vitamíny třeba..