Najednou 5 kg nahoře za měsíc - i když cvičím a hlídám se
Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Dnes jsem se po měsíci vážila a mám o 5 kg více a to jim v podstatě pořád stejně jak jsem zvyklá. O Vánocích jsem sem tam ochutnala kousek cukroví (peču zdravé), na večeři jsem si dala maličko br. salátu a menší řízek. Denně chodim 11 km na procházky a obden cvičim doma. Nějak se mi nechce věřit, že bych z tohohle přibrala jen tak 5 kg. Jsem z toho nešťastná.
@dokument tak budes mít samozřejmě mnohem víc jednoduchejch cukrů než by ti normálně stačilo. A vyznamne ti stoupne krevni cukr a dlouhodobe zrejme priberes . Pri dietě se doporučuje jist když už ovoce tak dopoledne a využívat i jiný zdroje vlákniny (a jinych složitých cukrů který se metabolizujou jinak ). , třeba quinoa atd. A i pri nedietě se doporučuje sníst tak max půl kg ovoce denně. (Což ovšem neznamená že muzes voce nahradít tuky tak,ze spořádás 5 kg zabijacky :D jak jsem psala záleží na druhu tuků . A "tučná " strava nemusí byt nutne dietě nepřátelská, záleží co obsahuje a jak je to poskladaný no. Tot vše co jsem chtěla původně sdělit; ) )
No ale jestli slečna měří 155 tak váha 45 je úplně ok. A 42 v tom případě není tak málo, aby neměla ms.
Ale určitě neřeš nárůst váhy, můžeš si dovolit přibrat i více. Být to může cokoli, pokud ti lékařka nic nezjistila, tak to může být i stresem, hormonama a kdesi cosi. Po jednom cukroví a jednom řízku fakt nepřibereš 5kg i kdyby si hodně chtěla. Pokud by si dále přibírala, tak běž k lékaři. Ale jinak buď ráda. A neřeš tolik, že si jedna jedno cukroví. Já bych se víc bála, jestli nemáš nějakou anorexii nebo jinou poruchu příjmu potravy. Když si pamatuješ, že si měla jeden řízek a jedno cukroví. To není normální. Moc se hlídáš, moc se řešíš. Doporučila bych ti psychologa, aby posoudil tvůj stav a pomohl ti.
Mam 159-160 cm a na gymplu jsem vazila 42-38 kg. Nerozumela jsem si se spoluzaky a kantory, sikanovali me, tak jsem prestala jist. Klasicky utek do nemoci. Podle lekaru jsem mela na tvrdo anorexii, i kdyz spoustecem u me nebyla touha zhubnout. Jen nechodit do skoly. Vypadala jsem jak smrtka. Bez barvy, bez prsou, bez menstruace. Na gymplu, kam jsem prestoupila a pak na vejsce jsem nabrala na 52 kg a pak na 55 kg, coz uz bylo lepsi. Telo se dalo do poradku. Ted mam po dvou porodech v 35 letech lehce pres 60 kg. @nika121 mas anorexii, tohle neni zdrava vaha. Misto toho, abys resila, ze nemenstruujes a tvoje telo tak tezce protestuje, resis, ze jsi pribrala 5 kilo. Doporucuju bez legrace konzultaci s psychiatrem i psychologem. To nemyslim ve zlem, taky jsem k nim chodila. Pomuzou ti najit na lasku ke svemu telu.
No ja nechci rejpat. Ale jakozto byvala anorekticka a bulimik te VARUJU. Necetla jsem vsechny komentare, ale s timhle uvazovanim mas k tomu slusne nakroceno, mozna uz jsi anorekticka. Bacha, je plizivy demon a jsi vtom ani nevis jak. A trapit se, ze jsem pribrala a pritom nemit MS, coz je zaklad zdravi zeny...... Je trochu chorobne uvazova i k tomu smerujici. Promin za muj uprimny nazor....... Vim o cem mluvim, ja jsem v tech srackach byla 4 roky a pak ksem se dlasi leta hormonalne srovnavala, abych vubec mohla mit deti. Zaplat Buh, ja se z toho dostala. Ale zdravotni nasledky si ponesu do konce zivota. Ani nechtej vedet, co mam za sebou. Dnes jsem jiz spokojena oplacana zena a jsem stastna. Zivot o vaze opravdu neni. Tohle je spise uz na odbornou pomoc
@odula ja nevim o jake diete pises vlastne. Ja jsem chtela puvodne sdelit, ze dietarka - negativni nadech - je clovek, kterej omezuje nejakou zakladni zivinu, v tomto pripade sacharidy a ze kdyz si vezme priklad z toho, ze nekde sacharidy nejsou a bude jist extremni mnozstvi tuku, tak si moc nepomuze. Melo by to byt vyvazeny. V tom pripade ano, zdravy tuky, ale vyvazene, stejne jako by mela mit ostatni ziviny. Takze treba tzv. zdravy cukrovi, kde je hodne sacharidu ze susenyho ovoce nebo tuku z orechu a ruznych semen, je uplne stejny jako "nezdravy" cukrovi. Ja toho nezdravyho nemusim snist tuny a neublizi mi. Stejne tak je zdravej treba parek. Zalezi co dalsiho clovek v ten den sni a jak ji trvale. Takze pro me cukrovi s datlema misto cukru krystalu je na uplne stejne urovni. To jsem chtela poznamenat.
@nika121 Tak buď ráda, že máš 48 kg, to je úplně normální váha. Dbát na zdravou stravu je super, ale nemít menstruaci normální není, tělo strádá, proto MS není.

@nika121 mno tsk 48 kg na 155 je normální váha. 42 kg na 155 už je "podvaha ". Řešila jsi s doktorem proč nemas MS?