icon

Najednou 5 kg nahoře za měsíc - i když cvičím a hlídám se

nika121
7. led 2019

Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Dnes jsem se po měsíci vážila a mám o 5 kg více a to jim v podstatě pořád stejně jak jsem zvyklá. O Vánocích jsem sem tam ochutnala kousek cukroví (peču zdravé), na večeři jsem si dala maličko br. salátu a menší řízek. Denně chodim 11 km na procházky a obden cvičim doma. Nějak se mi nechce věřit, že bych z tohohle přibrala jen tak 5 kg. Jsem z toho nešťastná.

Strana
z2
odula
7. led 2019

@nika121 mno tsk 48 kg na 155 je normální váha. 42 kg na 155 už je "podvaha ". Řešila jsi s doktorem proč nemas MS?

odula
7. led 2019

@dokument no tak je to osemetny záleží na tom jaký cukry a jaky tuky. Ale obecně tvrdit že dietarka by splakala nad vydelkem protože strava je obsahuje hodně tuků - to taky nejde. Jak jsem psala záleží na tom jaký tuky a v kombinaci s čím. 🙂

dokument
7. led 2019

@odula a kdyz budes jist navic denne pet kilo bananu nebo jablek? Plus beznou relativne zdravou stravu.

dokument
Autor odpověď smazal
odula
8. led 2019

@dokument tak budes mít samozřejmě mnohem víc jednoduchejch cukrů než by ti normálně stačilo. A vyznamne ti stoupne krevni cukr a dlouhodobe zrejme priberes . Pri dietě se doporučuje jist když už ovoce tak dopoledne a využívat i jiný zdroje vlákniny (a jinych složitých cukrů který se metabolizujou jinak ). , třeba quinoa atd. A i pri nedietě se doporučuje sníst tak max půl kg ovoce denně. (Což ovšem neznamená že muzes voce nahradít tuky tak,ze spořádás 5 kg zabijacky :D jak jsem psala záleží na druhu tuků . A "tučná " strava nemusí byt nutne dietě nepřátelská, záleží co obsahuje a jak je to poskladaný no. Tot vše co jsem chtěla původně sdělit; ) )

vitezove
8. led 2019

No ale jestli slečna měří 155 tak váha 45 je úplně ok. A 42 v tom případě není tak málo, aby neměla ms.
Ale určitě neřeš nárůst váhy, můžeš si dovolit přibrat i více. Být to může cokoli, pokud ti lékařka nic nezjistila, tak to může být i stresem, hormonama a kdesi cosi. Po jednom cukroví a jednom řízku fakt nepřibereš 5kg i kdyby si hodně chtěla. Pokud by si dále přibírala, tak běž k lékaři. Ale jinak buď ráda. A neřeš tolik, že si jedna jedno cukroví. Já bych se víc bála, jestli nemáš nějakou anorexii nebo jinou poruchu příjmu potravy. Když si pamatuješ, že si měla jeden řízek a jedno cukroví. To není normální. Moc se hlídáš, moc se řešíš. Doporučila bych ti psychologa, aby posoudil tvůj stav a pomohl ti.

sudylichozrout
8. led 2019

Mam 159-160 cm a na gymplu jsem vazila 42-38 kg. Nerozumela jsem si se spoluzaky a kantory, sikanovali me, tak jsem prestala jist. Klasicky utek do nemoci. Podle lekaru jsem mela na tvrdo anorexii, i kdyz spoustecem u me nebyla touha zhubnout. Jen nechodit do skoly. Vypadala jsem jak smrtka. Bez barvy, bez prsou, bez menstruace. Na gymplu, kam jsem prestoupila a pak na vejsce jsem nabrala na 52 kg a pak na 55 kg, coz uz bylo lepsi. Telo se dalo do poradku. Ted mam po dvou porodech v 35 letech lehce pres 60 kg. @nika121 mas anorexii, tohle neni zdrava vaha. Misto toho, abys resila, ze nemenstruujes a tvoje telo tak tezce protestuje, resis, ze jsi pribrala 5 kilo. Doporucuju bez legrace konzultaci s psychiatrem i psychologem. To nemyslim ve zlem, taky jsem k nim chodila. Pomuzou ti najit na lasku ke svemu telu.

biedronka10
8. led 2019

No ja nechci rejpat. Ale jakozto byvala anorekticka a bulimik te VARUJU. Necetla jsem vsechny komentare, ale s timhle uvazovanim mas k tomu slusne nakroceno, mozna uz jsi anorekticka. Bacha, je plizivy demon a jsi vtom ani nevis jak. A trapit se, ze jsem pribrala a pritom nemit MS, coz je zaklad zdravi zeny...... Je trochu chorobne uvazova i k tomu smerujici. Promin za muj uprimny nazor....... Vim o cem mluvim, ja jsem v tech srackach byla 4 roky a pak ksem se dlasi leta hormonalne srovnavala, abych vubec mohla mit deti. Zaplat Buh, ja se z toho dostala. Ale zdravotni nasledky si ponesu do konce zivota. Ani nechtej vedet, co mam za sebou. Dnes jsem jiz spokojena oplacana zena a jsem stastna. Zivot o vaze opravdu neni. Tohle je spise uz na odbornou pomoc

dokument
8. led 2019

@odula ja nevim o jake diete pises vlastne. Ja jsem chtela puvodne sdelit, ze dietarka - negativni nadech - je clovek, kterej omezuje nejakou zakladni zivinu, v tomto pripade sacharidy a ze kdyz si vezme priklad z toho, ze nekde sacharidy nejsou a bude jist extremni mnozstvi tuku, tak si moc nepomuze. Melo by to byt vyvazeny. V tom pripade ano, zdravy tuky, ale vyvazene, stejne jako by mela mit ostatni ziviny. Takze treba tzv. zdravy cukrovi, kde je hodne sacharidu ze susenyho ovoce nebo tuku z orechu a ruznych semen, je uplne stejny jako "nezdravy" cukrovi. Ja toho nezdravyho nemusim snist tuny a neublizi mi. Stejne tak je zdravej treba parek. Zalezi co dalsiho clovek v ten den sni a jak ji trvale. Takze pro me cukrovi s datlema misto cukru krystalu je na uplne stejne urovni. To jsem chtela poznamenat.

lucka662006
8. led 2019

@nika121 Tak buď ráda, že máš 48 kg, to je úplně normální váha. Dbát na zdravou stravu je super, ale nemít menstruaci normální není, tělo strádá, proto MS není.

Strana
z2