Nalévají se mi prsa před menstruací

karinvy
2. srp 2017

Zdravím všechny maminky, těhulky a snažilky.

Je mi necelých 22let a asi 5měsícu mám problém s prsy. Vždy cca 14dní před menstruací se mi začnou nalévat prsa, zvětší se mi o velikost až dvě jsou hrozně citlivé až bolestivé. Nemohu spát ani na břichu, bolí mě i když mě dcerka jen pevněji obejme. V těchto dnech musím nosit sportovní podprsenky. Nikdy dřív jsem tento problém neměla, HA neberu a od porodu mám už 3roky.

Máte to taky tak některá? Nevíte čím to může být a jak tomu předejít? V mém okolí tento problém žádná s mých kamarádek nemá.

milisent
2. srp 2017

Ja to mam taky, nekdy je to az ukrutna tahava bolest. Normalne doma podprdu nenosim, ale v tomhle obdobi ji mam na sobe i v noci. Taky se rada poucim, pokud ma nekdo nejaky zpusob jak to vyresit.

ivular
2. srp 2017

Měla jsem to stejné a byly mi doporučeny kapky Mastodynon. (Volně prodejné v lékárně).

kosi_cek
3. srp 2017

Toto považuji za normální příznak předmenstruačního syndromu, někdy je to víc, někdy míň, prsa jsou v tomto super, někdy až příliš "hlučný" oznamovatel a říkají, že ovulace už proběhla (a pro mne, v rámci přirozeného plánování rodičovství, to znamená, že netřeba se od té doby chránit, i díky tomu jsem svůj PMS začala mít ráda). Jestli kamarádky třeba berou antikoncepci, tak není divu, nejsou pod vlivem pravého cyklu. Také každá žena je jinak citlivá a jsou i různá období v životě, kdy PMS člověk prožívá různě 😉 Já teď během kojení mám smůlu, prsa zmateně mlčí...