Návštěvy lékaře s 5týdenním miminkem

no_title
31. srp 2017

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, jakou máte zkušenost s návštěvami lékařů (svých) když máte malé dítě. Bohužel musím 5 týdnů po porodu na kontrolu na neurologii (z důvodu zhoršujícího se chronického onemocnění), počkat to bohužel nemůže. Jenže čím dýl tam budeme, tím je větší pravděpodobnost, že bude chtít nakojit (většinou se tam čeká hodinu, jednou jsem čekala i 4). Ale v nemocnici není moc místo, kde kojit v ústraní, čekárna je většinou plná lidí s lavičkami na pevno, takže ani vzít židli a otočit ji do rohu nemůžu. Malý má trochu problém se přisát, hlavně v sedě, takže prso je venku většinou dlouho 😀. Navíc se bojím, aby malý v šestinedělí v nemocnici něco nechytil. Tak jsem se chtěla zeptat, jak to řešíte?

astyna
31. srp 2017

ahoj, taky jsem něco takového podstupovala, navíc ještě s 21m synem 😀 celkem cirkus, ale ustálo se to (čekala jsem 2,5h v čekárně). Kojila jsem na záchodě nebo venku na lavičce (měla jsem číslo v pořadí), když jsem už měla jít na řadu a potřebovala jsem ještě dokrmit, zavázala jsem si uzel plenkou na podprdu a nakojila tam.

belleelle
31. srp 2017

@no_title tvuj doprovid by dostal razitko na propustku.
Chodim s chron.nemoci leta a u nas kojici a matky s detmi do 3 let maji prednost.
Pak maz moznost placeneho hlidani.

michaela6599
31. srp 2017

Ahoj ,
Mi byli půl dne ve špitálu když malé byli tři týdny.Bylo to kvůli ní teda.Bylo to náročné ale když se musí nedá se nic dělat.A kdyz je to kvuli tobe nemas a třeba více mlika na odstrikani a hlidani ?Mala nic nechytla.jelikoz jsem uz nekojila nebyl problém dala se normálně flaška ale sestřička se mne ptala jestli kojime že by nás zavedla do určené mistonsti kde budeme mít klid a soukromí.Ani jsem nevěděla že tam něco takového mají.Pokud by neměli asi se nedá nic dělat než si najít kousek místa kde bude míň lidí a třeba kojit pod plinou 🙂

ladybird77
31. srp 2017

Já s dětmi absolvuji všechny doktory. Pořadí pacientů určuje lékař. Zkus se domluvit se sestřičkou. Sice občas se někdo najde kdo remcá, ale to se nedá nic dělat. Další možnost je vzít si sebou nějakou kamarádku, která bude pendlovat s kočárkem venku a když bude mít dítě hlad doveze ti ho.

junkka
31. srp 2017

@no_title zavolala bych a rekla ze jsem v sestinedeli a meli by te vzit hned

hani1234
31. srp 2017

@no_title Určitě zavolat , vysvětlit situaci , ať tě vezmou přednostně 😉

katerina1106
31. srp 2017

Taky jsem takhle absolvovala návštěvy lékařů. Většina nemocnic má už v dnešní době koutky pro maminky s dětmi - na přebalení a nakrmení. Určitě bych ale předem zavolala a zkusila se po dobrém domluvit se sestrou/doktorem jak to máš vyřešit. Podle mě když řekneš že jsi ještě v šestinedělí tak by tě měli vzít přednostně. Pro všechny je podle mě lepší ta varianta klidného čekání a ordinování, než neklidné (řvoucí) dítě v čekárně 😎