Nechutenství. Máte podobnou zkušenost?

31. říj 2020

Ahoj holky,omlouvám se za anonym...
Mám momentálně problém,který si uvědomuji a chci řešit.
Cca 4roky zpět jsem měla partnera,který mně fyzicky i psychicky týral...po 2 letech jsem naštěstí ze vztahu s pomocí mých přátel odešla,ale díky neustálému stresu ve vztahu jsem přestala jist a strašně hubla. Když jsem odešla měla jsem 48kg a tenkrát jsem měla podobny problém,nemohla jsem jist a nevěděla jsem proč. Při pomyšlení na jídlo mi bylo zle,představa konkrétního jidla a bylo mi zle a když jsem si něco dala tak úplně malinko.
Poznala jsem nového partnera a po nějaké době jsem zjistila,že jsem těhotná...s bývalým nám to nevyšlo a tak jsem od nej odešla...měla jsem celkem stres v těhotenství a pak když se malá narodila,tak bylo vše v pořádku...trosku jsme bojovali s papanim a já musela v 1,5m přestat kojit a přešli jsme pomalu na UM. V těhotenství jsem nevyšla z bytu nenasnídaná,jedla jsem dobře a i zdravě. Po porodu jsem kojila a i když chuť na jídlo nebyla,tak kvůli kojeni jsem se vždy nějak přinutila. Po skončení kojeni jsem chvíli ještě pravidelně jedla,ale teď jsem ráda,že sním k snídani jogurt a pak už nemusím nic jist,až zase třeba další den ráno jogurt a třeba večeři až. A takhle já teď funguju...jsem z toho nešťastná,ale při pomyšlení na nějaké jídlo tak je mi špatně a já jakoby hlad trosku mám ale přitom říkám že nemám...nerozumim sama sobě. Prosím poraďte,mate někdo podobnou zkušenost? Přemýšlím nad nějakým odborníkem,ale za téhle situace se tam asi nedostanu. Dekuju

terezz29
31. říj 2020

Navsteva psychologa. Tady pomuze jen odbornik. Drzim palce.

trlik
Autor odpověď smazal
Zobraz
trlik
31. říj 2020

Doktoři mi 2x predepsali peritol, jednou na podporu chuti, kdyz jsem se mu na ZŠ zdála podezřele hubená, podruhé proti opakujícím se bolestem hlavy (je na obojí).. pokaždé jsem přibrala kolem 10 kg. Zvlášť ve stresu do sebe nic nenacpu a normalne nejim pred polednem. Ted kojim a jim normalne, ale počítám, že pak se to vrátí zpátky. Jednou jsem se chtela donutit snidat a snist aspon jednu kaizerku, trvalo mi 3/4 hodiny, než jsem ji celou snedla..Taky si myslim, ze to bude nejspis v hlave, takže pomoc bych smerovala tam..mozna se poradit s obvodakem, ktery specialista by pomohl..??