Nehty oddělující se od nehtového lůžka. Máte zkušenost?

yasminna
1. pro 2019

Ahoj holky, prosím nemáte někdo zkušenost s nehty na rukou, které se oddělují od nehtového lůžka? Včera jsem si sundala asi po měsící gel-lak z nehtů (dělám si je sama) a byla jsem zděšená. ☹ Ta bílá část nehtu, která je normálně na části nehtu, co přerůstá prst, tak to já mám asi do poloviny nehtu, někde i do 2/3. Přitom nehty nebolí, nesvědí. Plíseň to není, nehty nejsou nijak zabarvené, jsou jen prostě bílé. Pod nehty se vytvořila dutinka, nic tam není. Nechápu to, jsem z toho docela vyřízená. Kdyby to byl třeba jen jeden nehet, tak budiž, ale všechny... ☹ Jinak jsem se dočetla, že to se to jmenuje onycholýza a může to být způsobené např. nedostatkem železa. Je pravda, že jsem hodně dlouho kojila syna. Nechtěl se odstavit a tak jsem kojila do jeho 2,5 roku. Prosím máte některá zkušenost? Předem moc děkuji za Vaše odpovědi.

lida9
1. pro 2019

kdyz jsem mela shellac zpevnujici, tak me na to nehtarka upozornovala... nechat nehty odpocivat a volne odrust, pripadne na kozni, aby se ti pod nehty v tom volnem prostoru jeste neco nerozjelo

yasminna
autor
1. pro 2019

@lida9 moc děkuji za odpověď. No jsem z toho fakt na palici. Vždycky jsem měla takový pěkný nehty. Nejhorší je, že je to na rukách a to se prostě jen tak neschová. ☹ Bojím se, aby mi neslezly nehty. Ten gel lak jsem si dávala cca rok a vše v pohodě a teď se to objevilo. No každopádně teď na gel-lak kašlu a uvidíme no. Modlim se, aby to odrostlo.

guinea
1. pro 2019

@yasminna Ahoj, osobní zkušenost nemám, ale zkusila jsem zagooglit a těch příčin může být mnoho, od plísně (infekce) až po delší vystavení nehtů silným chemikáliím - konkrétně jsou jmenované třeba nekvalitní gelovky! Většinou byly opravdu uváděny jako důvody ty chemikálie, takže myslím, že kojením to nebude (já jsem kojila do 2 let a nehty OK, a to jsem kvůli permanentnímu nevyspání neměla ani nijak ukázkovou stravu). Takže já bych ti radila určitě jít k doktorovi. A pak tedy zrevidovat to co si dáváš na nehty.

yasminna
autor
1. pro 2019

@guinea já právě taky googlila. A může to být nedostatkem železa právě, což s kojením souvisí. Já s tím měla problémy ještě před těhotenstvím, pak i v těhotenství a po. Brala jsem dlouhodobě železo. Pak už jsem ho nebrala po domluvě s obvodní lékařkou. Ale asi zajdu na krev, pravděpodobně jsem zase chudokrevná. I když těch důvodů může být víc. Budu muset zajít k lékaři. Jen mě zajímalo, jestli nemá někdo zkušenost. 🙂

ferdinanddeste
6. pro 2019

Máš plesnivé nehty, na tohle užívat pastu s fluoridy, koloidní stříbro asi hodně mědi. Proplachovat jódem. Když si nedáš bacha tak ty nehty budeš mít odklapovací jako haubny od aut.

ferdinanddeste
6. pro 2019

A ještě to pak začne smrdět