Nekončící kašel, co mám dělat?

knobloska
17. srp 2017

Ahoj maminky, poprosím Vás o zkušenosti. Na konci června jsem byla týden doma s nachlazením. Nic strašného, rýma, zvýšená teplota. Od té doby pořád kašlu. Po pravdě nevím, jestli ten můj kašel navázal na nachlazení, protože nastoupil trochu plíživě. V noci nekašlu vůbec, dýchá se mi dobře. Ale jakmile vstanu, tak kašlu a kašlu. I během dne. Kašel je suchý, neproduktivní, zahleněná nejsem. Byla jsem u dr., ta mi předepsala Zyrtec na 20 dní. Bez efektu. Řekla bych, že posledních 14 dní je to horší, pořád cítím takový "šimravý" pocit na plicích, který mě nutí kašlat. Tak jsem se k dr. vrátila a dala mi Klacid. Poslechla mě - v pořádku, CRP pod 2, krk čistý. Na RTG mě poslat nechce, že prý je to zbytečné. Mohou to být Chlamydie nebo Mycoplazmata - to neví a testy jsou šíleně drahé a to by jí pojišťovna vyčinila. Mám ten Klacid vůbec brát? Ještě chci napsat, že reflux jícnu nemám. Co mám dělat? Nekouřím, alergik nejsem. Už jsem zoufalá a samozřejmě mě napadají ty nejhorší scénáře.

hojda
17. srp 2017

Když mě v zimě trápil 6 týdnů kašel, tak dr. nechala poslat na rozbor trošku hlenu, který jsem vykašlala ráno, jinak byl kašel taky suchý a podle toho mi naordinovala atb a to konečně zabralo.

knobloska
autor
17. srp 2017

@hojda díky. Já ale žádný hlen nevykašlávám. Vůbec nic. Teď mi naslepo předepsala Klacid, tak nevím, jestli ho mám začít brát.

krystalka
17. srp 2017

Asi bych si vydupala ten rentgen, pro jistotu....a nějaká alergie to být nemůže? Alergie se může spustit v jakémkoli věku....u mě se třeba projevila alergie na kočky až v dospělosti a u syna alergie na trávy až v 7 letech, do té doby nic....

keksikova1
17. srp 2017

To může být cokoliv. Lépe se objednat na plicni.

knobloska
autor
17. srp 2017

@krystalka to mě štve, že jsem na něj netrvala. Prý to záření je horší než ATB. Že zkusíme ATB

hojda
17. srp 2017

@krystalka Ale na alergii by měl pomoci ten Zyrtec? Co poslech? Ten byl ok? Většinou se posílá na rentgen, když se nějaký poslechový nález.

knobloska
autor
17. srp 2017

@krystalka alergii jsem vyloučila tím 20 denním užíváním Zyrtecu

keksikova1
17. srp 2017

@knobloska no tak to je dobra blbost,to jsem ještě neslyšela 😀

hojda
17. srp 2017

@knobloska CRP kvůli atb asi nedělala, co? Můžeš si koupit domácí CRP test v lékarně.

knobloska
autor
17. srp 2017

@hojda poslech úplně čistý. Možná i proto mě neposlala na RTG

knobloska
autor
17. srp 2017

@hojda dělala CRP, pod 2

keksikova1
17. srp 2017

Jak dlouho mas kasel? Muže to byt i postinfekcni kasel, který muže trvat i 3 měsíce. Připadne tzv zadní rýma.. a samozrejme spousta dalších věcí. .

knobloska
autor
17. srp 2017

@keksikova1 díky. Nejspíš bude nejlepší se objednat na plicní. Kašlu od konce června.

hojda
17. srp 2017

@knobloska Je pravdě, že mě to CRP taky nic neukázalo (dr. říkala, že to někdy může být), ale ty atb. opavdu pomohly. Nejsem moc jejich příznivce, ale poslední jsem měla někdy před 8 lety, tak jsem si je vzala a zabralo to.

knobloska
autor
17. srp 2017

@hojda no já o tom taky přemýšlím. Protože už jsem fakt zoufalá. Atb jsem nebrala 20 let, tak je to asi jedno.

hojda
17. srp 2017

@knobloska Tak je vem a uvidíš, do 3 dnů by se mělo něco začít dít...

hojda
17. srp 2017

@knobloska Jinak z přírodních věcí je taky super Mišpulníkový sirup, který je na všechny druhy kašle, nám se ovědčil právě u toho suchého a dráždivého.

hojda
17. srp 2017

@keksikova1 Renten je záření, není to úplně bez rizika.

keksikova1
17. srp 2017

@hojda upřímně-nemam náladu se dohadovat. Najdi si,kolik radiace z jednoho prostyho snímku plic schytas a kolik když se projdeš po ulici,připadne proletís letadlem. Az najdeš nějaký relevantní data o škodlivosti, přednes, budem se handrkovat..

keksikova1
17. srp 2017

@hojda a radiaci mam na mysli rentgenovy záření samozrejme.

Jinak jsem ti chtela odpovědět, že jeden snimek plic ti způsobi mor,doživotní bradavice na patě a vaginální mykozu,ale..nemam náladu no,sorry.
😀

zak1991
17. srp 2017

A co všechno jste na ten kašel zkoušela? Nepřestěhovala jste se třeba? Nebo neotevřeli poblíž nějakou továrnu, výrobnu nebo něco podobného? Může to být i tím. Něco vás třeba dráždí.

hojda
17. srp 2017

@keksikova1 Když to čtu, tak nemá ani cenu na to reagovat.

keksikova1
17. srp 2017

@hojda taky myslím 😉

knobloska
autor
17. srp 2017

@zak1991 zkoušela jsem inhalace, různé kapky na kašel, Zyrtec, čaje, zázvor atd. Stále bydlíme na stejném místě, nic se nezměnilo.

dvork
17. srp 2017

@knobloska V únoru jsem byla nachlazená, nic hrozného, i když CRP na hranici pro antibiotika. Ale začala jsem kašlat a kašel se mě držel snad 2 měsíce, u mě tedy spíš po ránu ve formě vykašlávání. Má doktorka mi říkala, že i banální kašel může odeznívat několik týdnů. Docela mi pomohl rybí olej od Möllers, celkově zlepšuje imunitu, dávám ho i našim ročním dvojčatům. Jinak jsem taky zkoušela inhalace, různé léky na kašel (spíš na suchý a dráždivý). Měla jsem dokonce strach z černého kašle, protože se docela vyskytuje (na škole, kde jsem učila před mateřskou bylo několik potvrzených případů), ale na ten to nevypadalo.

odula
17. srp 2017

@knobloska jestli jsi byla na konci cervna nachlazena,tak zkus jeste pockat. Existuje pry neco jako "trimesicni kasel" - znamajo mela a fakt chrchlala tri mesice. Pak v poho. Jestli to ani pak neprejde,tak uz si rtg a testy vydupej. Drz se 😘

hojda
17. srp 2017

@odula Já měla ten kašel 6 týdnů a fakt se to nedalo, nešlo jít ani mezi lidi, protože jsem šíleně kašlala, ráno jsem dokonce i zvracela, jak mě ten kašel provokoval☹. Čekat 3 měsíce je hrozně dlouhé.

keksikova1
17. srp 2017

To je ten postinfekční kasel,fakt je vhodný plicni vyšetření,protoze tři měsíce zanedbávat např. rozvíjející se astma aj. není dobrý napad..

@hojda vyšetřil te někdo? To obvykle nebývá tak intenzivni..

hojda
17. srp 2017

@keksikova1 ano, psala jsem to výše😉

knobloska
autor
17. srp 2017

@hojda já ráno chrchlám, to mě ten kašel i dáví a během dne jen pokašlávám.Ale dráždí mě to. Já už jsem to 2x s dr. řešila, ale nějak se nic neděje.
Zítra zavolám k nám na plicní, jestli mě tedy vezme bez doporučení od obvodní, protože ta má dovolenou. Já prostě chci ten RTG, abych věděla, jestli se neděje něco vážného.