Nepotvrzená roztroušená skleróza. Jaké jste měli příznaky?

pafca4
24. čer 2020

Je tu prosím někdo, u koho bylo podezření na roztroušenou sklerózu a nakonec se nepotvrdilo? Jaké jste prosím měli příznaky? Dnes jsem byla na neurologii a paní doktorka si myslí, že mám RS ☹ A já pořád doufám...Na vyšetření (magnet. rezonanci plus lumbální punkci) jdu až za 14 dní.

hygi
24. čer 2020

@pafca4 a jake mate priznaky?

hygi
24. čer 2020

@pafca4 udala dr krevni obraz?

neomenia
24. čer 2020

@hygi obávám se, že z KO se RS opravdu nepozná.

hygi
24. čer 2020

@neomenia hodnota bilych krvinek muze pry lecos naznacit

neomenia
24. čer 2020

@hygi ano, to muze. Ale ne v tomto případě.

keety2
24. čer 2020

@pafca4 priznaky jsou různé 🙂 manžel má RS

hygi
24. čer 2020

@neomenia ja vim ze na odhaleni je jen MR

pafca4
autor
24. čer 2020

@hygi příznaky mám bohužel snad všechny :-/ rozmazané vidění (bolest oka), necitlivost konečků prstů, křeče v nohou, rukou, necitlivost poloviny obličeje (dvakrát),psych. problémy,... ☹

pafca4
autor
24. čer 2020

ještě závratě vlastně

zdenamol
24. čer 2020

Já byla na vyšetření, ale měla jsem jen rozmazané vidění na jedno oko, stává se mi to jednou za čas, velmi nepravidelně s rozestupem několika měsíců. Byla jsem ale jen na magnetické rezonanci a tam vše oka, takže jsem na další vyšetření jít nemusela.

maudd
24. čer 2020

Přestala jsem částečně vidět na jedno oko, takže bylo podezření na RS. Dělali mi nejdřív CT (Aby vyloučili nějaký akutní problém), pak magnet, ten byl v pořád. pak evokované potenciály, ty vyšly hůř než je norma, takže nakonec i lumbální punkci...z té nakonec nic nevyšlo...

petulkadodo
24. čer 2020

@pafca4 Asi nezbývá nic jiného, než počkat na vyšetření. Každopádně čím dřív budete znát diagnózu, tím dřív se dá zahájit efektivní léčba. Léčím se už osm let a jsem bez potíží.

barunka1408
24. čer 2020

Manzel ma RS, měl pouze zdvojené vidění na jedno oko. Následně mu to potvrdili z mozkomisniho moku a MR.

petulkadodo
24. čer 2020

Ještě tedy k těm příznakům, měla jsem opakovaně bolesti trojklanného nervu, brnění pravé ruky, neurolog řešil jen CT, bez nálezu, a rehabilitace. Pak jsem byla ze zcela jiného důvodu na MR hlavy, kde byl nález. Doplnily se evokované potenciály - negativní a lumbálka - pozitivní. Od té doby mám biologickou léčbu a jen jednou jsem na léčbě měla ataku a to zamlžené vidění na jednom oku.

pafca4
autor
25. čer 2020

děkuji všem za odpověď, nezbývá, než čekat. Ale myslím, že to mám skoro jisté ☹ Jsem od včera naprosto psychicky zničená ☹

jajulin
25. čer 2020

@pafca4 rozumím Ti, je mi to líto. Mám několik případů RS v nejbližší rodině. Teta s tím žije celý život, je jí 70 let a nikdo by to na ní nepoznal, prostě se ta nemoc zapomněla projevovat. Medicína jde stále dopředu. Když se na to přijde včas, umí ty příznaky velmi dobře potlačit. Kdysi jsem viděla v TV 13. komnatu s Pavlem Bělobrádkem, který taky má RS. Zkus na to mrknout, vyznělo to mi to optimisticky a vyrovnaně. Držím palce, ať vše probíhá v rámci možností co nejlépe!

klea81
25. čer 2020

@pafca4 mám kamarádku s RS, má 2 děti, normálně pracuje, vůbec se to nedá srovnat se situací před 20 lety, už je na to i biologická léčba. Takže i kdyby náhodou, život jde dál.

barunka1408
25. čer 2020

@pafca4 Vím ze u každého je prubeh jiný. Ale manzel pracuje stále ve
Stejném oboru, máme skoro 2 děti a cely život před sebou. Je na bio léčbě. Kdyby nemusel jednou za měsíc na infuzi ani o nemoci nevíme a věříme, ze takto to bude navždy ! Nicméně Držím palce, aby se vám to nepotvrdilo.

mandala
25. čer 2020

U mě bylo podezření, byla jsem na MR a nález negativní. Brněly mě a bolely končetiny, zamlžené viděni, z ničeho nic jakoby ochrnutí v obličeji, strašná únava, stavy na omdlení a další... Nakonec to všechno bylo od psychiky. Tak držím palce, nemusí to vůbec být, tak jak to vypadá....

pafca4
autor
28. čer 2020

@mandala A lumbální punkci vám dělali? A ted máte pořád ty problémy? Pořád se modím,, aby se stal zázrak a neměla jsem to,ale podle doktorky je to spíš jisté.

mandala
28. čer 2020

@pafca4 nene, lumbálku nedělali a po nasazení AD příznaky téměř vymizeli, objevují se jen při stresu... Podle mne není jisté nic, dokud nejsou výsledky, co jsem si tehdy tak pročítala o RS, tak jeden z hlavních příznaků bývá při sklonění hlavy jakoby elektrický výboj do krku, to jsem tehdy neměla a tím jsem se stále uklidňovala, i když tedy mě bylo tak zle, že mi chvílemi bylo i jedno, co se zjistí, hlavně že se začne s nějakou léčbou... Ale chápu, že ta nejistota a čekání je zničující, snad bude vše dobré. 😘