Nesmím brát antikoncepci, ale musím

jajda2011
11. kvě 2015

Ahojte mám nejvyšší stupeň endomertiózy, beru díky tomu antikoncepci( kterou užívat nesmím protože jsem trombofilik a mám problémy se žílami a otoky nohou) můj lékař, mi ale antikoncepci dal aby se mi nešířila a nepřišla jsem o čtvrtku pravého vaječníku, který my zbyl po operaci. A mohla jsem mít ještě asi co nejdříve mimi.Ale poslední dobou se mi strašně zhoršil stav žil na nohou a nohy začaly dost otékat. Nevím jestli se mám obrátit na obvodního lékaře nebo gynekologa,protože nevím jestli to s antikoncepcí souvisí. Ale zas nevím jestli existuje něco kromě antikoncepce a injekcí na umělý přechod co endometriozu potlačují a nemá to vliv na žíly a otoky nohou. Nemáte s tím někdo zkušenost?

stavba
11. kvě 2015

Ta endometrioza se nedá operovat? Já kdysi byla na laparoskopii a odstranili mi ji. Ale je pravda, že jsem měla zasaženou jen malou část.
@jajda2011

jajda2011
autor
11. kvě 2015

@stavba endometrioza se nedá vyléčit pouze potlačit a to v mém případě antikoncepcí.

guinea
11. kvě 2015

@jajda2011 A tvůj hematolog ví, že bereš antikoncepcí? Podle mně ten gynekolog netuší, jak strašlivě nebezpečné to je. V tvém případě bych asi kontaktovala tu hematologii, kam chodíš kvůli trombofilii, aby ti doporučili nějakého vzdělaného gynekologa, co by tvé potíže dovedl léčit i s ohledem na tvůj celkový zdravotní stav.
Můj bývalý gynekolog moc dobře věděl, že mám leidenskou mutaci, ale přesto mi předepsal léky, které mě mohly zabít (nepřeháním, každoročně na tohle zemře několik mladých žen, zachránilo mě jen to, že doktorům slepě nevěřím a vžy čtu všechny příbalové letáky ☹ )

Tím chci říct, že je klidně možné, že tvůj gynekolog nemá ani ánung, co je trombofilie a jak moc je v tomto případě hormonální antikoncepce nebezpečná. On si řeší jen to, že to příznivě ovlivňuje tu endometriózu...

evulina77
11. kvě 2015

@jajda2011 zahráváš si ze životem

guinea
11. kvě 2015

@jajda2011 Souhlasím s @evulina77 , tady jde o život, řeš to HNED!

rybamrazena
11. kvě 2015

@jajda2011 Říká se, že endometrióza je projevem špatného vztahu s matkou. Kamarádka, která ji měla, je toho příkladem. Naštěstí otěhotněla, vnuk urovnal vztahy a nemocná už není. Ale v tvém případě bych začala tím, že prášky vrátím do lékárny - hned!
Existuje jistá slečna Gabriela Vágnerová, kterou z toho stavu vytáhly bylinky a vyléčila se sama - stejný příklad jako ty. Tady je link na článek, pod ním je na ni kontakt : http://www.galerie-ne.cz/profily/detail/id/117/...
Další článek tady http://magazin.aktualne.cz/gabriela-vagnerova-r...
Vyrábí masti, vaginální čípky, nebo zkus její kurzy http://www.naucmese.cz/gabriela-vagnerova
Jsem si vědoma, jak to tady schytám, ale důležité je i jídlo - jak se stravuješ? Zkus vynechat lepek, zkus jíst (jen) syrovou zeleninu a ovoce, případně ryby. Nejsou to bláboly. Je potřeba si uvědomit, že dnešní doktoři už jsou odkojenci farmaceutických firem - čest výjimkám, které prozřely.....

kacca11
11. kvě 2015

Uvedomujes si, ze kdyz ti takove problemy zpusobuje antikoncepce, jak s tebou zamava tehotenstvi? To je nekolikanasobne vyssi zatez na tvou diagnozu nez par pilulek. Kazdopadne trombofilnich mutaci je x druhu, ne vsechny jsou nejak vyrazne nebezpecne. Spis je podle me problem, jestli tvi lekari o lecich a problemech vzajemne nevi.

cacenka_d
11. kvě 2015

@jajda2011 Opravdu to chce konzultaci s obema lekari, ja mam sice neco jineho ale gynekolog rekl brat, internista rekl ne a u nej sem resila problem. Problemy muzes mit i jen ze samotne antokoncepce, me po holkach na pul roku uplne hormonalne rozhodila organismus, nemohla jsem jist, porad to mela klidne 2 mesice v kuse... no des

gepe
11. kvě 2015

@jajda2011 co blbnes? To uz mas jen jeden vajecnik a jeho pouze jen 1/4? Otehotnely jine i s ni, pripadne je mozne umele oplodneni ruzne druhy.
Ja trpela na migreny, stale kontroly v nemocnici na neurologii. Jednou jsem mela na ko primare, rekl mi zda nechci zvazit ukonceni brani HAK, ze bych mohla dostat mrtvici. Ja na nej koukala a rekla, ze mi je teprve 27, a on pokud nev3im, muzu jit s nim nahoru na oddeleni a videt lecktere mladsi, ktere budou do konce zivota minimalne na 1/2 tela ochrnute. Prestala jsem brat, pul roku se mi vse srovnavalo. Letos je to 10 let ted zrovna, co neberu a o migrenach skoro nevim.
Tim chci rict, ze mit to co Ty, tak si k hak ani necuchnu, natoz abych brala. Evidentne neinformujes sve lekare navzajem o Tvem zdravotnim stavu, protoze rozumny doktor by Ti hak nedal. Pokud by to neslo jinak, nech si odebrat a zamrazit vajicka, dokud ma zena delohu, muze donosit dite. 🙂
Ja mam 3odb lekare, navzajem je informuju pri zmene leku aj., veskere zpravy ma moje prakticka a ja nemam problemy zdravotni.

adelinkkaa
14. kvě 2015

Informuj sveho hematologa a promluv si s ním...Sama jsem trpěla na endometriozu a cysty.Po nasazení HA jsem měla klid,bohužel už předtím jsem prodělala několik operací po ních mě zbyla jen půlka vaječníku a děloha...Bylo mi doporučeno co nejdřív jít na IVF ,ze kterého mame nyní syna...tobě bych doporučila to same,jít co nejdříve na IVF ,jinak pokud přijdeš i o zbytek vaječníku můžeš otěhotnět i pomocí darovaných oocytu🙂