Nutriční poradce p. Spilka, Praha 9 - Vysočany

merylinn80
22. únor 2019

Ahoj holky, nemáte některá zkušenost právě s nutričním poradcem panem Martinem spilkou, který sídlí na poliklinice ve Vysočanech? Všechny jeho služby jsou placené, tak by mě jen zajímalo, zda máte nějakou osobní zkušenost přímo s ním. Dekuji

jannym
23. únor 2019

Chodila jsem k němu cca rok, pomohl mi změnit přístup k jídlu a tím i zhubnout a díky tomu i pořídit si miminko, hodně se spoléhal na různé bylinné tinktůry - nebyly moc chutné...a pravidelný jidelní režim v kombinaci s řízenými půsty...první byl hrozný a pak už to byla pohoda...zkušenost je stará 6 let, takže může být už leccos jinak, ale musím říct, že jsem naštěvovala i jiného terapeuta a ten mi nevyhovaval lidsky, narozdíl od pana Spilky, ale to je dost individuální pocit

merylinn80
autor
23. únor 2019

@jannym děkuju moc, že jsi napsala. A jaké si měla výsledky? Cvičila jsi k tomu?

cery26
23. únor 2019

Ahoj, ja jsem k nemu taky chodila. Za mne nejlepe investovane penize. Zhubla jsem 28 kilo a naucila jsem se jist. Zezacatku jsem necvicila, kvuli velke vaze to ani moc neslo - jen jsem chodila. Pak jsem pridala trikrat v tydnu HEAT a slo to samo 🙂. Zezacatku jsem mela problemy s porcemi - zdalo se mi to jako silene kvantum jidla, ale postupne si clovek zvykne.

merylinn80
autor
23. únor 2019

@cery26 tak to je krásný, k takovýmu úbytku moc gratuluju. Já potřebuju 10 kilo do své predtehotenske váhy.....plus dalších 5 by bylo něco, co sem věčnost neměla a úplně jsem se teď uplynula k tomu, že mě pan Spilka spasí. A ráda bych to stihla ještě do léta 😀.

jannym
24. únor 2019

@cery26 tak s těmi porcemi taky souhlasím, největší výzva byla snídaně, když jsem si připravila podle rozpisu tak jsem na tu hromadu koukala a říkala si to nedám, ale během cca měsíce už mi to nepřišlo

jannym
24. únor 2019

@merylinn80 já hubla ze 75 na 62, trvalo to rok, já se věnovala brišními tanci - tam je mírné oplácání vhodné, když jsem zhubla tak spousta figur nebyla tak hezkých ale to mimčo mi to nakonec vynahradilo

haleinad
19. dub 2019

@jannym, @cery26 Ahoj, taky uvazujem o navsteve u pana Spilka. Viete mi prosim povedat, s akou cenou mam zhruba pocitat? Snazila som sa vycitat z webovej stranky, ale prave tato informacia je dost nejasna 🙂)) Dakujem velmi pekne a hezke Velikonoce!

jannym
20. dub 2019

No já to tenkrát měla tak že uvodní návštěva a diagnostika byla zdarma a pak podle toho na čem jste se domluvili, cenu si už přesně nepamatuji už je to přeci jen dost dávno, součástí té úvodní návštěvy byla sestavena smlouva kde bylo uvedeno k čemu se zavazuje on a k čemu vy

cery26
30. dub 2019

Pokud se nemýlím tak cca 5000 CZK.

kampakkampak
25. črc 2019

Ne, je to temer 8tis. CZK za vsechno co je zakladni a ma to trvat cca 3 mesice. Nevim jaky jsou ceny jinych poradcu a terapeutu, ale prijde mi to dost. Ani nejsem tak vazny pripad,ale kvuli zivotnimu stylu nemam moc pohybu. Zatim mi prijde,ze toho spoustu muze clovek zjistit na internetu a jen to striktne dodrzovat. Uvidi se jak to bude fungovat dal. Prvni tyden detox. Smlouva zadna neni. Jen se podepise souhlas, ze kdyz clovek uhradi zalohu, je to zavazek k tomu zaplatit zbytek programu jinak se plati storno.Zadna kopie smlouvy ale neni.Je to jen poznamka v materialu z prvniho mereni,ze to tak je podle obcan.zakoniku.

kampakkampak
25. črc 2019

@jannym To se asi docela zmenilo, o zadnych bylinach nemluvil. Spis mi prijde, ze to pojal velmi jednoduse, proste jen ovoce/zelenina/ryba/lusteniny/tofu a jeden den pust.+bez tuku+kontroly za 8tis. Pak si to ma clovek stejne sestavovat sam ty jidla. To se da i pres kaloricketabulky.cz... a je to zadarmo :/ Ale chapu,ze nekdo po nekolika dietach a s vaznejsim zdravotnim stavem to na miru potrebuje. Ale z toho co mam ja doporuceno,mi prijde, ze je to to same, co dostane kazdy, jen se prepoctou hodnoty na bazalni metabolismus toho daneho cloveka.

kampakkampak
25. črc 2019

Jako mam pocit, ze to bylo moc penez za malo muziky,ale uvidi se treba za 3 mesice no.

jannym
25. črc 2019

@kampakkampak je to mozne, ale po zkusenosti co mam s poradcem 2 roky zpetne musim ocenit, ze aspon nekazal zadne bludy a nepresvedcoval me ke konzumaci ruznych tech instantnich nutricnich napoju a podobnych fujtajblu za tisice...no uvidite jak vam sedne, jen musim dodat nevzdavajte to po prvnim podtnim tydnu...ten byl nejhorsi pak uz to bylo lepsi a ten hladovy den si naplanujte nejake aktivity aby se mozek zamestnal ja ho mela jako patek to byval v praci takovy hukot ze jsem nemela kdy si po jidle styskat

milaveverka_007
9. pro 2020

Mám trochu jinou zkušenost než většina co tu píší komentáře. Považuji moji investici za vyhození peněz. Ceník pana Spilky (který není raději dostupný tady na stránkách) neodpovídá nabízenému servisu. Zaplatila jsem si balíček IDEAL za 8 tisíc který obsahuje:
(1) info na očistnou kůru která se té od Antonia Mačingová moc neliší (její je volně dostupná),
(2) informační a výukové materiály které jsou podobné tomu co přečtete na každém blogu, a ještě jsou poslané ve word dokumentu a vypadají jako referát žáka prvního stupně,
(3) členství na 30 dní do aplikace která je velice komplikovaná a vůbec jsem jí nevyužil - zlatý FitnessPal,
(4) 14 vzorových jídelníčků které jsou Ok, a
(4) 2 kontroly které sám pan Spilka prodává za 500 Kč.
Sečteno podrženo - nic moc nového jsem se nedozvěděla a krom konzultacích v hodnotě 1000 Kč, jsem vyhodila 7 tísíc. Doporučuji investovat peníze jinak.

kampakkampak
9. pro 2020

@milaveverka_007 taky jsem před rokem a půl peníze spíš vyhodila. Bylo to za necelých 8tis. Měla jsem jen základ. Vyplňování v Excelu s makry, které mi hlídají součty kalorií si radši udělám na kaloricketabulky, kde je větší databáze zdarma. Tenkrát jsem z toho byla špatná, protože výpočet ceny mi navíc přišel pochybný. Pan Spilka na stránkách uváděl že ceny jsou bez daně 15% a když cenu počítal vše přenásobil 1,15. Zákazník to pochopí, že je to DPH, které se takto počítá. Jenže on není plátce DPH. Je to vlastně trik jak zvýšit cenu a schovává se to za výpočet DPH. Prý jelikož taky platí daň z příjmů, tak si to takto zohledňuje do nákladů na daň... No spíš je to trik. Jako opak slevy. Navíc daň z příjmů se počítá z rozdílu mezi příjmy a výdaji a ne z příjmů. Takže úplně divný argument.

Mě osobně by tenkrát vyhovoval spíš někdo, kdo mi doporučí i vhodné cvičení k mé postavě a udělá nějaké komplexní vyhodnocení. Ta jeho doporučení se v podstatě dají najít na internetu a v příručkách, jen musí člověk mít disciplínu. Jediné čeho nelituji je očistný jídelníček, ten jsem platila první. Měla jsem ho zaplatit a pak tu službu vypovědět.
Ale v čekárně seděla třeba i důchodkyně nebo nějaká paní středního věku a lidi tam chodili. To už je ale dýl tak rok a půl předem.

kampakkampak
9. pro 2020

@milaveverka_007 Koukám že se po roce a něco služby mírně změnily, ale přístup je furt stejný a na můj vkus neodpovídající ceny. Ty kontroly mi přišly taky o ničem. Čekala jsem nějaké podrobnější vyhodnocení. Taky bych si mohla koupit malou biometrickou váhu a výsledky z toho si zaznamenávat. Ty dokumenty ve Wordu vypadaly jak plagiáty na ZŠ souhlasím. Spíš je lepší koupit si kvalitní literaturu k výživovému poradenství a tam vysvětlí to stejné co se dá zjistit i přes poradce. Jedině, když má člověk vážné výživové problémy a to by myslím řešil s větším profíkem a přes lékaře.