Očkování proti tetanu a černému kašli v těhotenství

sarix24
13. pro 2016

Ahoj holky,
přešla jsem v těhotenství k nové obvoďačce a ta mi dnes volala, že mám "propadlé" očkování proti tetanu, resp. že jsem byla očkovaná v roce 2001, což je teď ta hranice 15 let a zve mě na přeočkování, prestože jsem těhotná. Říkala mi, že se může bezproblémově očkovat proti tetanu od 20 týdne těhotentství, pak přišla ještě s tím, že když přijdu až ve 30. týdnu, spojíme to i s vakcínou proti černému kašli, viz doporučení ministerstva zdravotnictví. Pročítám různé podklady, ale pořád vůbec nevím, jestli se rozhodnout pro očkování nebo ne. Je tu někdo, kdo se nechal touto vakcínou v těhotenství očkovat?

patrusa
13. pro 2016

Ja bych tedy rozhodne v tehotenstvi nesla

majovasnazilka
13. pro 2016

taky bych nešla, jsem na tom s tetanovkou jako ty, v roce 2001, momentálně kojím a bylo mi doporučeno přijít až po ukončení kojení, vezme mi krev na protilátky a podle toho dostanu jednu nebo více injekcí, už se těším 😀

lajla
13. pro 2016

V žádným případě

suzief
13. pro 2016

Ani nahodou

olga_
13. pro 2016

V těhotenství ani za zlaté tele.

popelka1984
13. pro 2016

Šla bych hned jak to bude možné, třeba po porodu. Mam s tim hodně blbou zkušenost,už jsem to tu několikrat psala. Partner si přinesl černý kašel z prace, chytla jsem to i ja a náš v te době 1měsíční syn

alcar
13. pro 2016

Rozhodne bych nesla! Na tetanus ti muze vzit protilatky a pokud budou dostatecne, tak muzes klidne jeste nejaky ten rok pockat a cerny kasel ve 30.tt snad neni nezbytnost?! Ani ten bych si nenechala naockovat.

doufinkaaa
13. pro 2016

Toto jsem presne resila v lete. Planovali jsme miminko a mela jsem propadly tetanus. Bylo mi doporuceno,ze se mam nejdrive nechat ockovat a az potom otehotnet,ze v tehotenstvi se neockuje. Takze bych take rozhodne pockala a neriskovala.

zmrzlinka
13. pro 2016

Nedala bych se ockovat.

heduska82
13. pro 2016

Nebudu ted resit tetanus a ockovani v tehotenstvi, ale detska dr.nasich kluku mi nedavno rikala, ze vsichni, co zacnou planovat rodinu by se meli dat preockovat na cerny kasel, protoze v tu dobu uz vakcina nefunguje a zbytecne riskujete pripadny prenos na miminko. Kazdopadne v tehotenstvi bych se ockovat nedala.

verinikki
13. pro 2016

Ahoj,
slyšela jsem už o tom, v cizině je běžné tímto způsobem očkovat - protilátky pak jsou po narození rovnou v krvi miminka.
Zjisti si spíše více informací (vakciny.net, tvoje Dr.) - zbytečně bych se toho nebála, spíše mi to přijde jako benefit pro ty, co se očkování dětí bojí (nežádoucí účinky jsou spojeny s nosičem vakcíny, který dostaneš do těla ty a ne mimčo).
Jinak by mne zajímalo, jak dlouho ty protilátky mimčo chrání po narození - to bych se totiž na hexu uplně vykašlala a dala pak pozdě kvůli školce (protože mimo černého kašle a tetanu mi přijde v ČR v dnešní době zbytečná.
Když tak písni nějaké info, budu ráda, teď na to nemám čas něco nového hledat🙂

ssandy
13. pro 2016

resila jsem to same pred 2 roky. Bohuzel jeste s komplikaci alergie a astmatu. Udelali mi test na protilatky, jesti to jeste nevydrzi a nedopadl dobre. Na alergo-imuno me doporucili jeste ockovat i cerny kasel kvuli miminku, ockovani mi daliv Motole na ockovacim centru, kdyby byly nejake komplikace, moje doktorka mi to v ordinaci ockovat nechtela. Zvazila jsem pro a proti, konzultovala s ruznymi specialisty mmj. i pediatr a porodnik a sla jsem na to. Ja i miminko bez jakychkoliv potizi. A za ten cerny kasel jsem dnes rada.

ssandy
13. pro 2016

Jestli planujes delsi dobu kojit, tak lepsi jit ted, pri kojeni ockovat nebudou. Pokud bys nemela po letech protilatky, tak nestaci jedna tetanovka, ale musi se opakovat.

kackakastanka
13. pro 2016

ja bych tedy nesla ani za zlate prase..., ted jsem akorat nekde videla porad, ze nikdo nemuze zarucit, jaky to ma ci nema vliv na plod, miminko v brisku, v tehotenstvi ti doktor nedovoli skoro ani kafe a mas se nechat ockovat... ne, ne, ne... a proc proboha

lajla
14. pro 2016

@verinikki cca do toho 9tt

lajla
14. pro 2016

@ssandy není to "sranda"??? Při kojení očkovat nebudou a v těhotenství ano? Kde to jsme

lajla
14. pro 2016

@ssandy ... mě by strašně zajímalo...jak by řešili ty komplikace u miminka hm...naštěstí se nic nestalo...ale nikdo nezarucí že když nejsou komplikace hned, že se neprojeví poté...nevěřím vůbec že se kdy ženy daly dobrovolně testovat v těhotenství...takže ženy jako Vy jsou zkušební exempláře,

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru