Opakované potraty, výsledek imunologie-snížený protein S. Někdo se stejnou diagnózou?

mhpraha
26. čer 2020

Ahoj holky,

mám za sebou dva potraty, jeden v 8T a druhý ve 12T. Druhý s revizí.
Genetika vyšla v pořádku. Ted mám výsledky imunologického vyšetření, kde mi bylo zjištěno, že mám sníženou hodnotu proteinu s (jednou vyšla 50, podruhé 46, referenční hodnota je 70). Má to být spojené s horší srážlivostí krve a lékař indikoval, že by to mohla být příčina opakovaných potratů. Jakmile zjistím, že jsem těhotná, měla bych si píchat injekce Clexan.
Chtěla jsem se zeptat, jestli tu nejste někdo s podobnou diagnózou, nebo již máte těhotenství za sebou a jak to případně probíhalo.
Měla bych mít i kontroly na hematologii.

Budu ráda za jakékoliv informace 😊 děkuji! M

sakura20
26. čer 2020

@mhpraha ahoj, ja mam podobnou zkusenost. Jsem po dvou samovolnych potratech 5. a 7. tydnu, obs nastesti bez revize. Imunologii jsem mela v poradku, ale mam spatnou srazlivost krve kvuli leidenske mutaci. Nyni jsem tehotna v 7 tydnu a od 5.tydne si picham fraxiparin a jsem pod dohledem hematologa i gynekologa. po druhem potratu mi rekli, ze at si opravdu hlidam, jakmile otehotnim, tak at hned prijdu, ze je nutne nasadit nizkomolekularni heparin a zaroven jsem dostala utrogestan na udrzeni tehotenstvi. Pichani je tedy des, ale neda se nic jineho delat... verim, ze vse bude ok 🙂 a tobe preji to same a brzke tehotenstvi 🙂

evculinda
26. čer 2020

@mhpraha @sakura20 Dobrý den, mám za sebou 2 spontánní samovolné potraty (2/2020 a 3/2020), oba bez nutnosti revize.
Vyšetřil Vás Váš gynekolog nebo jste si vyšetření vyžádaly samy? (Myšleny rozbory krve) Já bych ráda před dalším těhotenstvím věděla hodnoty, abych se podobnému zazitku vyhnula.

sakura20
27. čer 2020

@evculinda dobry vecer, jste si jista, ze to byl potrat? 2/2020 a 3/2020 mi prijde spis jako, ze to byla menstruace. Jinak ja jsem vedela, ze mam mutaci, takze jsem po poslednim potratu volala hematologovi, ze planuji tehotenstvi a informovala ho, ze jsem jiz prodelala potraty, takze me poslali na nove testy krve. Take mi rekli, at prijdu co nejdriv po otehotneni, ze bude nutne nasadit injekce.