Operace: zvednutí vazů dělohy, máte zkušenost?

anina32
16. kvě 2014

Dnes jsem se od svého gynekologa dozvěděla že necelé 2roky po porodu mám velmi nízko dělohu, do budoucna hrozí únik moči a doporučuje mi zákrok na zvednutí vazů dělohy. Přiznám se že mě to překvapilo, vím o několika ženách které měly tento problém ale všechny byly v době zákroku už dávno v důchodcovském věku. Mně je 35 a chtěli bysme další dítě, původně jsme plánovali na září KET, a teď mám strach že už to nebude možné. Proto se chci zeptat jestli tu je někdo kdo tento zákrok podstoupil? Případně jestli jste následně pak ještě zvládly těhotenství a porod? Děkuji za odpovědi, budu ráda za jakoukoliv zkušenost.

anina32
autor
17. kvě 2014

Nikdo nemá zkušenost?

verunka250
1. čer 2015

Ahoj ,mužu se zeptat jak jste dopadla ? Byla jste na zakroku či ne ? A otěhotnět se povedlo ? Já momentálně řeším co vy v příspěvku,jsem necelé dva roky po porodu a bohužel už se u mě inkontinence projevila a dělohu mám také hodně nízko,jenže je mi 25let a děti mám dvě. Ale nikde nemůžu najít co to pro mě a případně další těhotenství znamená?

anina32
autor
5. čer 2015

@verunka250 Ahoj, vloni v červenci jsem byla kvůli špatným výsledkům na konizaci čípku, bylo mi řečeno že to může mít souvislost s tím že mám dělohu nízko a tím je čípek vlastně v poševním vchodu dost náchylný na infekci. Celou situaci jsem probírala s primářem v nemocnici a podle něho, dokud s tím nemám problémy, je předčasné to řešit. Případné těhotenství by to ovlivnit nemělo, ale je možné že se objeví problémy s inkontinencív těhotenství a vzhledem k mým problémům s tím čípkem by pak po porodu asi spíš než ta operace, přicházalo v úvahu odebrání dělohy. Letos mi bude 37 a dvě děti už mám,tohle by bylo třetí, víc neplánujeme takby to zase až tak nevadilo. Nicméňe v zimě jsme ppstoupili třikrát KET, otěhotnět se mi nepovedlo, nyní jsme podtoupili znovu IVF, protože další zamražená embria už nám nezbyly. Nakonec mám z deseti odebraných vajíček pouze jedno embrio, které mi zítra zavedou, tak uvidíme jestli se toho třetího děťátka dočkáme nebo ne...

bambule73
16. kvě 2016

Ahoj, oživuji tuto diskusi. Byla jste některá na zákroku? Co to obnáší, rekonvalescence a hlavně drží to?
Jsem rok a půl po porodu druhého synka, děloha hodně nízko, asi se tomu časem nevyhnu. Snažím se cvičit, ale jak nosím něco těžkého, jde to hned dolů.

lipko73
23. kvě 2016

Zdravím 🙂 já o tom právě mluvím se svou doktorkou, protože mám 2 dcry - 8 a 4 a bojim se toho co bude za pár let .. Už teď mám často pocity, jako kdybych pořád měla to velké bříško s mimčem ..
Špatně se to popisuje 🙂 doktorka mi ale velmi mile vysvětlila, že to není problém a dělá se to poměrně často, jen se o tom moc nemluví .. Doporučila mi Podolí - jsme domluveni, že to "zrealizujeme" na podzim - v létě se to nedělá kvůli infekci.
Bojim se moc, ale myslím, že dělám dobře a i manžel bude mít radost 🙂