Otřes mozku. Máte zkušenost?

andryyysssek
12. bře 2020

Ahoj holky, máte zkušenosti s lehkým otřesem mozku? Jaký jste měly průběh? A jak dlouho jste byly na nemocenské? A měly jste pocit, že jste úplně v pořádku, a jakmile jste začaly pracovat, jste zjistily, že to ještě nezvládáte, a je vám blbě? Zajímá mě to, protože já otřes mozku utrpěla, po pár dnech mi bylo už dobře, ale jakmile jsem se vrátila do práce, začalo mi být zle a ještě nejsem schopna pracovat na 100%. Doktorka mi řekla, že nevolnost není následkem úrazu, když mi už bylo dobře. Ale všichni mi říkají, že to jsou kecy doktorů,že je logické, že mi bylo dobře v klidovém režimu a v pracovním procesu to opět propuklo. Tak by mě zajímalo, jak jste to měly vy.

amazonkajanik
12. bře 2020

@andryyysssek prodělala jsem jako holka na základce. Jelikož to tělocvikář neřešil,strávila jsem hodinu na lavičce pod dozorem spolužačky,abych neusla. Pak mi už nebylo na zvracení,ani žádné jiné komplikace. Ty paradoxně přišly až po 4letech ve formě těžkých migren. Takže možné to je. Také záleží na tom,jak k úrazu došlo,jestli tam není nějaké přidružené zranění,které se mohlo přehlédnout (např krční páteř)

andryyysssek
autor
12. bře 2020

@amazonkajanik nene, vše právě v pořádku. Rtg páteře i CT. Je ale hrozné, že to tělocvikář neřešil. Hned po nárazu jsem byla akorát jako opilá, sjetá... Motala jsem se. Až asi o hodinu později se to zhoršilo, že se mi začala motat hlava, nevolnost, tak jsem zašla k dr. Tam mě poslali na chirurgii, a po vyšetření mi z chirurgie volali záchranku na hospitalizaci.

gracinka7
12. bře 2020

Poprvé se mi motala hlava asi týden a pak se to lepšilo.
Po druhé mi bylo dobré a hlava se mi točila jen při namáhavější práci. Do 14 dnů to odeznělo.

martt
12. bře 2020

@andryyysssek Já jsem měla tenkrát otřes mozku. Trvalo mi to týden než mi bylo dobře. Druhý den po uraze se mi udělalo zle, tak mě tenkrát tata vezl na pohotovost. Vše jsem měla v pořádku. Ale doktor mi rekl, že mám dodržovat maximální klid, ležet nedívat se na televizi, číst knížku a pod. Ze mam nechat mozek "odpočinout". A opravdu jsem celý týden ležela a asi první 4 dny skoro pořád spala.

andryyysssek
autor
13. bře 2020

@martt já jsem po úraze právě už týden. Pak mi už bylo dobře, a asi tři dny nato mi začalo být strašně zle, až na zvracení, a opět mírná bolest hlavy.

andryyysssek
autor
13. bře 2020

@amazonkajanik myslíš, že to může být můj případ? Nestraš.

amazonkajanik
13. bře 2020

@andryyysssek právě žes neuvedla,jak se ti úraz stal, ale může tam být přidružený problém. Ale i kdyby nebyl,přeci jen úraz hlavy je náročný na rekonvalescenci, člověk má být v absolutním klidu a nezatěžovat ani oči. Dyť kolik lidí bolí hlava jen z toho,že nenosí brýle a namahaji oči,např

andryyysssek
autor
13. bře 2020

@amazonkajanik jsem se praštila v baráku do hydrantu, jak jsem prudce vstala z čupění. A to je taky fakt, rána do hlavy není sranda, proto se mi moc nezdá co řekla doktorka.

amazonkajanik
13. bře 2020

@andryyysssek blbé místo. Já si jí jednou dala o hasicak 😂 ale to bylo v pohodě,dokonce jsem měla hlavu i rozseklou,to bylo krve. Ale tenkrát ve škole mi spolužák omylem přišlápl nohu a já letěla na znak,takže to šlo jakoby na spodinu lebeční. Migreny přišly při výrazné změně počasí,hlásila jsem déšť s min hodinovým předstihem. Jak po letech přišly,tak zase cca po 6letech odešly. Ale při zvedani se a následné šlupce do hlavy se mohlo něco skripnout v páteři. Zkusila bych nějakého dobrého fyzioterapeuta. Švagr třeba lítal týden po doktorech,blil jak šakal,15kg dole. Nikdo nic nenašel. Pak se dozvěděli o nějakým fztp a ten zjistil,že když při fotbale hodil nůžky, zarazil si kostrč,ta tlačila na nějaký nerv a ten způsoboval žaludeční křeče