Pálení při čurání a krev

kaneshiro
22. srp 2018

Dobrý večer, dnes odpoledne jsem byla třikrát na malé a ke konci pálení, v pondělí mi skončila menstruace, ale objevilo se i trochu krve. Nikdy jsem nic podobného neměla, zítra určitě zajdu k doktorce, ale nevím, jestli za obvodní nebo gynekoložku? Moc děkuji za odpovědi.

vevero13
22. srp 2018

To máte jedno za kterou. ale jestli můžete, jděte si hned koupit urologický čaj. Umí se to rychle a ošklivě zhoršit. Nebo jestli máte doma brusinky, tak si dejte.

martaskaaa
22. srp 2018

Mě hodne pomohl Uroval akut (ne Urinal,to je to samy,ale o dost dražší) + urologicky čaj a zabalit ledviny do tepla.

adau
22. srp 2018

Obvodni a vem sebou rovnou ranni moc. Do lekarny pro caj a brusiny upaluj hned 😉

pavca1982
22. srp 2018

Máš zánět močových cest.Tekutiny zvýšit až na 3L .Ještě výborně pomáhá vysoká dávka vit. C- Celaskon.Zvýší se tím kyselost moče a bakterie, které jsou přemnožené a způsobují zánět umírají. Ten urologický čaj je spíš doplněk, ale většinou moc nepomáhá.Někdy jsou nutná antibiotika pokud je zánět už hodně rozjetý.

vevero13
22. srp 2018

@pavca1982 Měla jsem zánět močáku tak cca 7x a až na jeden případ jsem to rozehnala uro čajem bez dalších léků.

pavca1982
22. srp 2018

@vevero13 Já jen říkám zkušenosti od nás z urologie.Ať si s tím každý naloží jak chce😉

dancamich
22. srp 2018

@pavca1982 no zas bacha na to - já jsem to přehnala s džusem a pomeranči a taky to pálilo pár dní, než se vše srovnalo. Ranní moč byla negativní. Přehnala jsem to s kyselým.

pavca1982
22. srp 2018

@dancamich Jenže pomeranče a Celaskon není totéž.

dancamich
22. srp 2018

@pavca1982 Po celaskonu a pomerančích mě jako dítě pálilo močení, takže jsem měla zafixované, že kyselé ne a s ranní močí k praktickému lékaři. Naštěstí to nemusím posledních 6 let řešit a snad to tak alespoň na dalších několik let zůstane. 🙂

pavca1982
22. srp 2018

@dancamich Jde o to, že v pomerančích je dost velké množství cukru a ten naopak krmí bakterie.U nás zvýšené množství vit.C urologové doporučují, ale tzv.nárazová vlna to znamenà toto množství vit.C zvýšit cca na 1-2dny až na 1000mg denně.K tomu minimálně 3L vody.

kaneshiro
autor
23. srp 2018

Holky mockrát vám děkuji za odpovědi, jste zlaté.

eliska_mot
23. srp 2018

@pavca1982 Díky za tipy. Já mám pokoj, co hodně piju (spíš doporučeně, tak ty 3 litry denně). A po sexu hned na malou - to mi poradila nefroložka. A je klid. Léta jsem se tím trápila. Ty čáry máry zázraky uro čaje jsou na pytel a zánět se tím podle mě "rozehnat" nedá. Takže jako prevenci hodně pít, často chodit na malou - nezadržovat.

Ad cukry - ono to jde ruku v ruce, protože když člověk sní hodně cukrů, tak krmí i jiné bakterie, takže třeba v pochvě je pak kvasinková infekce a než se jeden naděje, má zánět moč. cest.

@kaneshiro Dej vědět, jak jsi dopadla. A neboj, dostaneš ATB a bude klid.

misko5
23. srp 2018

ahoj, holky si chválí terapeutické vložky s bylinkami, budeš li chtít napiš mi zprávu, nechci tady dělat reklamu.

kacikaci
23. srp 2018

@kaneshiro doporučuju kooupit v lékárně lichořeřešnici, je to přírodní antibiotikum, používám při zánětu moč. cest nebo i když cítím, že mě začíná bolet v krku, apod..

evly
23. srp 2018

taky se mi to objevilo v pondělí večer, v úterý jsem nasadila čaj, brusinky, ale objevilo se právě taky trochu zašpinění, tak jsem valila odpoledne na gyndu, udělal výtěr, poprvé v životě jsem zažila cévkování ☹ fuj, s tím, že to vypadá hlavně na močák, ale možná i trochu ty ženské věci. Nemám zkušenosti ani s jednou diagnozou, takže jsem taky nevěděla, ke kterému dr jít, ale gyndař tam byl do 18 hod, tak byl jasná volba po předání dětí. Jinak dostala jsem nějaký granulovaný prášek (1 pytlík 220,- kč v lékárně) a krém na spodek, sáček jsem večer vypila a už druhý den o poznání lepší. Sice ještě lítám často a svěrače nějak povolily a zadržovat ani nejde, ale piju hodně (což i normálně) a snad už bude klid. Tak ať to máš taky brzy za sebou.

dancamich
23. srp 2018

@pavca1982 dik za osvetu. S tim cukrem mi to neseplo 🙂

priefi
23. srp 2018

Zkus lichorerisnici. Co Ti rekla dr.?

kaneshiro
autor
24. srp 2018

Ahoj holky, všem mockrát děkuji za tipy. Včera tam doktorka nebyla, koupila jsem si alespoň Ura akut, Dnes ráno jsem šla k obvodní, dala mi Ciprinol 250, za týden mám přijít na kontrolu s močí, Doufám, že to bude dobré, máme jet příští týden na dovolenou.

eliska_mot
24. srp 2018

@kaneshiro Tak ATB rovnou, asi nejlepší. Bacha na to mléčné. Doufám, že brzy zabere, do tří dnů bys to měla cítit. A fakt si hodně hlídej ten pitný režim, klidně si dělej čárky (kafe se nepočítá, černý čaj myslím také ne).

eliska_mot
24. srp 2018

@evly Mně gyndařka předepsala onehdy rovnou i ATB na močové cesty, protože to právě v 90 % jde ruku v ruce. Je to od sebe asi tak 1 cm, takže to dává smysl. A jak jsi celý den v kalhotkách, tak to je jako dálnice pro ty bakterie. "Krém na spodek" 😀. Svěrače posiluj 😉

hannasweet
25. srp 2018

Ja minulý týden (36.tt) to samé. Na pohotovosti mě poslali domu s horcikem a ejhle. Další den jsem začala curat fakt fest krev a najednou akutní zánět ledvin, antibiotika a už to jelo. Takže hlavně nepodcenovat, být v teple, hodně hodně pít a pokud možno vynechat cukr.